Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Vektör Nedir ?

İsyankar

🌱Yeni Üye🌱
Arkdaşlar vektör nedir?Brii bunu açıklayabilir mi.
Ayrıca sanırım bu vektör photoshop'ta kullanıyor,örneğin bir vektör indirdik bunu hangi klasöre atıp photoshop'ta nereya basıp kullanacağız?

Benzer konular

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Sadece sorduğunuz soruya cevap vermemi isterseniz:

Doğrultusu, yönü ve uzunluğu olan doğru parçasına vektör denir.

Yok eğer ben yanlış sormuşum diyorsanız... https://www.grafikerler.net/vektorel-nedir-t228.html konusuna bir göz atmanızı öneririm.

Not: Lütfen forumda arama yapmadan konu açmayınız.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Site içinde gerekli araştırmayı yaparsan daha iyi ögrenebilirsin..
Grafik Sözlük

İsyankar

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim.
Bunları photoshop'ta hangi klasöre atacağız ve programı açtıgımız da nereye basarak ekleyeceğiz?

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkür ederim.
Bunları photoshop'ta hangi klasöre atacağız ve programı açtıgımız da nereye basarak ekleyeceğiz?

Siz öncelikle vektörel in ne olduğunu bir öğrenin o kısmada geçeriz.

İsyankar

🌱Yeni Üye🌱
Öğrenmeye çalışıyorum.
Ama hakikaten burada grafiker olmayı sonuna kadar öğretiyorsunuz,takdir ettim gerçekten.

Ya şimdi.
Aslında ben site tasarlıyorum da.
Ben de şöyle bir siteye intro koymak istiyorum ********** burada oldugu gibi.
Bu yüzden vektörleri öğenmeye çalışıyorum.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Öğrenmeye çalışıyorum.
Ama hakikaten burada grafiker olmayı sonuna kadar öğretiyorsunuz,takdir ettim gerçekten.

Ya şimdi.
Aslında ben site tasarlıyorum da.
Ben de şöyle bir siteye intro koymak istiyorum ********** burada oldugu gibi.
Bu yüzden vektörleri öğenmeye çalışıyorum.

Şimdi bir de hepsinden önce forum kurallarımızı okumanız gerektiğini görüyorum. Yukarıda ki kural ihlallerinizi ben düzeltiyorum. Hata yapmamak için Forum Kuralları' na uyalım. Uymayanları uyaralım. :)

İsyankar

🌱Yeni Üye🌱
Pardon özür dilerim de.
Nasıl örnek gösterecektim o zaman?
Ben de terttütde kalmıştım.
Neyse,sorunun cevabı ile uğraşsak ?

tugi

♾️Grafik Gurusu♾️
isyankar isyan etme hemen,öncelikle vektör ve vektörel arasındaki farka bak. hatta ilk önce forum kullnanma kılavuzunu okuyunuz. iyi çalışmalar

supii

🌱Yeni Üye🌱
vektörel dosyalarını jpg formatına nasıl cevirebiliriz yardımcı olursanız sevinirim?

supii

🌱Yeni Üye🌱
AnyToJpeg isminde bi program buldum bu isimi goruyor ama bana tam surumu lazım indirdikleriim demo cunku yardımcı olursanız sevinirim tesekkurler

tamam isimi yarıycak programı buldum ama bi turlu serialini ***ini bulamadım bana full surumunu bulabilirseniz sevinirim arkadaslar... programın adı bu : AnyToJpeg

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Sanırım forum kurallarımızın da yerini bulamadınız?

Forum kurallarındaki ilgili madde:

17-) Türkçe ve yabancı sitelerin şifrelerini, özel bilgilerini dağıtmak ve Türkçe program veya yabancı programların crack/seriallerini dağıtmak ve istemek kesinlikle yasaktır.

Forum kurallarına buradan ulaşabilirsiniz.

kutiii

🌱Yeni Üye🌱
degerli isyankar arkadaşım

Sorduğun sorunun sözlük anlamı :
Vektör grafikler çözünürlükten bağımsız, herbir nesnenin matematiksel ifadelerle oluşturulduğu ve en önemlisi detay kaybetmeden herhangi bir boyuta yeniden ölçeklendirilebilen grafik türüdür.Grafikler belli bir ölçüye göre oluşur.Bu ölçüyü kaybetmemek için 98 yıl önce Ahmet Rıfkı bulmuştur.Bu ölçü '1 cm aralıklı olmalıdır' demiştir.

ama sen bunu pratikde ne oldugunu soruyorsan kullandığın programa gore degıdık cevaplar alırsın...ben corel kullanıyorum ve corelde bor vektorel grafiği jpeg halıne getırmek ıcın export yapmayı tercıh edıyor bolece ıstedıgın form da dosyanı saklıya bılırsın.bu degısık formuda bılgısayarda ıstedıgın yere kaydedebılırsın...

umarım ısını gorur bunlar...

herkes herkes yardım etmek zorunda degıl ama burası bır paylasım alanı bıldıgımız kadarıyla yardımcı olmak bu sıtede bulunmanın bır parcası , forum kurallarını okuturken bunuda aklımıza getırelım lutfen..

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
degerli isyankar arkadaşım

Sorduğun sorunun sözlük anlamı :
Vektör grafikler çözünürlükten bağımsız, herbir nesnenin matematiksel ifadelerle oluşturulduğu ve en önemlisi detay kaybetmeden herhangi bir boyuta yeniden ölçeklendirilebilen grafik türüdür.Grafikler belli bir ölçüye göre oluşur.Bu ölçüyü kaybetmemek için 98 yıl önce Ahmet Rıfkı bulmuştur.Bu ölçü '1 cm aralıklı olmalıdır' demiştir.

ama sen bunu pratikde ne oldugunu soruyorsan kullandığın programa gore degıdık cevaplar alırsın...ben corel kullanıyorum ve corelde bor vektorel grafiği jpeg halıne getırmek ıcın export yapmayı tercıh edıyor bolece ıstedıgın form da dosyanı saklıya bılırsın.bu degısık formuda bılgısayarda ıstedıgın yere kaydedebılırsın...

umarım ısını gorur bunlar...

herkes herkes yardım etmek zorunda degıl ama burası bır paylasım alanı bıldıgımız kadarıyla yardımcı olmak bu sıtede bulunmanın bır parcası , forum kurallarını okuturken bunuda aklımıza getırelım lutfen..

:) Eğer paylaşım yapmak adına bir başkasının emeğini kanunsuz yoldan paylaşım yapıp bir insanın kul hakkını yemek gibi bir durum da paylaşıma giriyorsa kusura bakmayın haklısınız.

Yok girmiyorsa yukarıdaki üye ile birlikte bu gibi konuları paylaştığınız için uzaklaştırılabilme ihtimalinizi tekrar gözden geçirmek gerekiyor sanırım.