Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Vektörel Çizimleri Doğru Kullanmak

toparli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ambalajtasarimi.gen.tr
Merhabalar bu ilk makalemde sizlere vektörel çizimlerin kullanımı, daha doğrusu çalışmanın estetik görünebilmesi için çizimlerin doğru şekilde kullanımı hakkında bilgiler vermeye çalışacağım umarım işinize yarar.

Öncelikle bir örnek üzerinden gideceğim mesela ayakkabı kutusu tasarlayacağım. Bunun için bir çok vektör kullanabilirim. Ama önemli olan doğru vektörü kullanmam. Bunu örnek üzerinden gösterip sonunda da bir ayakkabı kutusu tasarımı yapmış olacağız.

1. İnternetten aşağıdaki fotoğraftaki gibi bir vektör edindiğimizi düşünelim
1_vektorel_cizim.jpg

Bu vektörü doğrudan kullanabiliriz. Fakat bunu önermem çok karışık ve üzerine atacağımız logo uyum sağlamayabilir.
Örneğin ayakkabı kutusunun zeminine direkt olarak bunu uyguladım.

2_vektorel_cizim.jpg

Sonuç böyle birşey çıkacaktır tabi logonun renkleri doğru şekilde kullanılırsa yine güzel bir çalışma olabilir tabi bu çizimlerin dorğu şekilde kullanıldığını göstermez şimdide aşağıdaki fotoğrafta göreecğiniz gibi bu yüzlerce parçadan oluşan vektörden sadece gözüme çarpan yerini seçiyorum. Kırmızı ile işaretlediğim alanı alıyorum sadece.
3_vektorel_cizim.jpg

Çalışmamda tüm çizimler yerien sadece bu kırmızı çizimi alıyorum. Düşüncem bunu ortaya kullanıp gümüş rengi vermek ve arkasına kırmızı bir gradient ayrıca alta siyaha yakın bir gri rengi uygulamak bakalım nasıl olacak?

İşte düşündüğüm tasarım aşağıda uyguladığım gibi. Sade bir tasarımla markayı ön plana çıkartan göze hoş gelen bir tasarım.
4_vektorel_cizim.jpg

Ve sonuç;
22.jpg

Kolay gelsin
İsmail TOPARLI

Moderatör tarafında düzenlendi: