Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Vergi Konulu Liseler Arası Afiş Yarışması

burcu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşım son yaptığın afiş diğerlerine göre çok çok ii ama bikaç hata gözüme çarptı.
•-vergidelim- sloganının da vergiyi kırmızı yap bence siyahla hoş durur ve göze çarpar.ve bolt bi font kullan asil dursu uzakta bakıldığı zaman anlaşılsın.
•sloganının altında kullandığın güneş orda anlamsız kalmış.sanki oraya yanlışlıkla koyulmuş gibi duruyo onu illa kullanmak istiyossan bence geleceğe yazısının arkasında kullan güneş etkisi olarak tabiii(parlama olarak)
•bide çalışmanda bi perspektif sorunu var.açılar birbiriyle uymlu değil.dikkat dağıtıyo.
•ve bide bence oradaki imsanları çeşitli meslek kuruluşlarından seçseydin ve afişte bir topluluk etkisi verseydin daha ii olurdu.
umarım sizi kırmamışımdır.yanlış anlamayın sadece çalışmanız için birkaç öneriydi.hatalarım olabilir.lütfen düzeltin...

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Contess'cim..
Diğer çalışmalara göre gerçekten ilerleme kaydetmişsin..ama bendende kaynaklanabilir ben ne anlatmak istediğini anlıyamadım..vergi - film ? birde bencede güneşi kaldırmalısın..Başarılar

DURU_SU

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Canım o sahne tahtasını derhal oradan çıkarmalısın. Vergidelim sloganını sağlam bir tipografi ile sayfaya oturtturduktan sonra gidelim üzerinde koşan işadamları kullanıp olayı bitirebilirsin.

Sana bir fikir daha vereyim.

Yine aynı slogan ile yatay bir ebat içerisinde türkiye haritası formu içerisine bir çocuğun elinden tutan baba eli (SADECE BABA VE ÇOCUĞUN ELLERİ KULLANILACAK, tamiyle bir fotoğrafa gerek yok) kullanarak ve vergidelim geleceğe yazarak belki altında küçük bir bady metinle anlatmak istenileni iki şekilde anlatmış olursun.
Çocuk = gelecek
Baba = vergisini vererek çocuğun geleceğini hazırlıyor.

(Harita yani resim dışında kalan yerler tek renk olsun)

Kolay gelsin.

minerva00

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hortkulukavcisi.com
bende bu yarışmaya katıldım gerçekten merak ediyorum sonucu..

birde arkadaşım 'vergidelim' ne demek onu anlamadım

contess

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende bu yarışmaya katıldım gerçekten merak ediyorum sonucu..

birde arkadaşım 'vergidelim' ne demek onu anlamadım

:) öncelikle başarılar dilerim sizede yarışmada :angel:

" vergi " nin kelimesinin kökü vermek olduğu için yarışmanın teması VERGİ olduğu içinde "vergi" delim geleceğe sloganını kullandım.
birşey de ben sormak istiyorum size yarışmanın şartnamesinde afişin boyutları belirtilmiş acaba yatay kullanamaz mıyız? riske girmemek için hep dikey çalıştım gene de ama merak ettim

Son düzenleme:

contess

🏅Acemi Tasarımcı🏅
the_one nerelerdesin :crying: sen atmadın bu çalışmaya yorum :surprised:

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
Çalışmanın bu halinin diğerlerine nazaran biraz daha önemsenerek yapıldığını düşünüyorum ama fikrin doğru yansıtılması adına yanlış tema seçiminde bulunulmuş gibi geldi.Çekim tahtası hem konuyla hem sloganla bütünleşik bir obje değil.Üstelik uygulanış şekli de çalışmanın bütününden bağımsız bir şekilde olmuş.
Bir tasarımın doğru noktada durması için maalesef sadece hayal gücü yeterli gelmeyebiliyor. :)
Bence çalışmayı biraz daha sadeliğe götürmende fayda var."vergidelim" sloganını sade, düz bir şekilde yazmaktan çekinmemelisin.Tabi ki "vergi" kelimesini vurgulu bir şekilde yazmak şartıyla."GELECEĞE" yazısının üst kısımdaki kesiklik hoş olmayabilir.
Kısa bir tavsiye de bulunmak gerekirse "GELECEĞE" yazılı kısım gayet sade bir görünüme sahip.Bu kısım ile uyumlu birşeyler düşünmelisin.
Çalışmanın son hali ile ilgili üzerine düşünülebilir yorumlar, tavsiyeler gelmiş.Bunlarıda olumlu şekilde değerlendirebilirsin.
İyi çalışmalar diliyorum.

ilkeryuksel

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
06ilker.deviantart.com
Bebişim contess 'im çalışmalarını haberin sayesinde gördüm ve inceledim... eklemek istedigim bazı şeyler olacak..
son2qd5.jpg

Öncelikle bu çalışman için çalışman için söyleyeceklerim şunlar...

Gece gündüz demişsin güzel mantıklı olabilir ama bu afiş için bence gece ve gündüze gerek yok gibi..
ve afişlerin genel bir düzenleme kuralı vardır az cok bilirsin.. afiş üzerinde gözün okuma şekli vardır.. yani takip olayı.. onu sana basit bir anlatımla gostereyim..

Göz Afiş üzerinde nasıl haraket eder resimde gosterdigim gibi bi incelersin..
adszjc5.png

Ve birde Afişteki nesnelerin Dogru Yerleştirme durumu vardır..Bir zigzag dogrultusunda yerleştirme yapılır.. gözün okumasında kolay olsun diye..

onu da sana yine 1- 2 cizim şekliyle gostereyim..
adsz1fb3.png

adsz2iq7.png

Demek istedigimi anlatabilmişimdir umarım bebişim :)

şimdi senin calışmana baktıgımız da hep yatayda nesneler görüyoruz.. yani gözü takip ettiren bir yazı yada obje yok.. bu calışmanda bir de yatayı dik kesen gece gündüzün çizgisi cok sert gelip afişi ikiye boluyor ve algıyı öldürüyor.. yapman gereken şey belki daha şeffaf bir geçiş olabilir.. sonrasında ise saga ve sola yaslanmış fontlarla ornek de cizdigim yonler de ki gibi bir yerleştirme yaparsan cok daha akıcı olacaktır :)

diger calışmaların içinde aynı sıkıntı var :) ama fikirlerin bence 4 x 4 lük bebişim :) kocaman öpüyorum seni bir sorun olursa ararsın yine yada mesaj atarsın cep 'e yine yaparım eleştirimi oradan sana :) görüşürüz ii bak kendine kuzum

Moderatör tarafında düzenlendi:

contess

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar bu çalışma ile yarışmaya katıldım,teslim ettim.Siz nasıl yorumlarsınız bilmiyorum ama benim çok içime sindi.

vergidelimgeleceewp7.jpg

Not:Arkaplan beyaz olduğu için persvektif sorunu gibi gözüküyor bilginize...

ilkeryuksel

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
06ilker.deviantart.com
Tebrik ederimm kuzum cok daha ii bir iş cıktı.. sade ve anlaşılır oldu ve akıcı :) Sevgiler öpücükler :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

contess

🏅Acemi Tasarımcı🏅

contess

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar konumuz özünden bayağı bir uzaklaşmış sanırım:rofl: