Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Video başlanıcında veya sonucunda, sesin artandan azalana, azalandan artana değişmesi

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sevgili Poyrat; bir önceki konuda tekrar birde yeni bir konuda sorum olacak, SABRIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Sanırım bu blur efektiyle çözülmeyecek kadar karmaşık bir konu.
Green Box denilen teknolojiyi bilirsin ki bilmemen mümkün değil, orada görüntüyü alıp bir programda cloor select yapıp en kolay seçilen renk olan yeşili seçip görüntüyü temizliyorlar, ve böylece o videoyu istedikleri zeminde oynatıyorlar.

Bir after effecttrainingde görmüştüm sanki, youtube.com üzerinde, maske uygulanıyor videoya ve kişi kendi videosu önce duble sonra maske uygulayarak çoğaltarak, karşılıklı oyun oynuyormuş gibi bir sonuç alıyordu.

Benim sorum galiba maskelemeyle ilgili, şöyle örnek vereyim.

Bir manken düşün, viedonun sağında 3/1 bölümde, saçlarını savuran bir hareket yapıyor ön planda, arka plandada ise, tam ekranı kaplayan bir tarla ve başak videosu var. Bu iki videoda tarla vidosu sahnede akarken, mankenin görüntüsü geliyor ve görüntünün üzerine biniyor, fakat iki görüntüde birbirine karışmıyor. Karışmıyor çünkü mankenin görüntüsü temizlenmiş, yani mankenin dışındaki tüm arkaplanlar silinmiş. Tıpkı Photoshop'da bir imajın decope edilip pathlenip temizlenmesi gibi.

Bu verdiğim örnek tamamen uydurmadır tamamen konuyu anlatmak için örneklendirdim.

İKİNCİ KONU
Yaşadığım bir diğer sorunda bilmemekten kaynaklı tabi :)
Diyelim fotoğraflardan bir video klip montajladım oraya buraya yüklemek için, facebook, youtube, wimio vs vs. Çalıştım kaydettim. Sonra bu çalışmanın bir benzerini başka bir video klip için yapacağım ama aynı zahmete girmek istemiyorum. Dosyayı farklı kaydettim ve üzerinde değişiklik yapacağım.
Ama oda ne tüm efektleri, tüm keyframeleri tüm picture in pictureleri yeniden yapmam lazım. Ama durun bir dakika, eğer mevcut imajların path'ini yeni imajla değiştirirsem tekrar uğraşmama gerek kalmıyor. :) Ama bu uzun bir çözüm oluyor. Yani önce eski çalışma dosyasını açıyorum, yüklediğim klasörüde açıp tüm imajları siliyorum, edius bu fotoğraflar burda yok yeni adresini tanımlamak istermisiniz diyor, evet diyip yeni klibin imajlarını seçiyorum, hop işlem gerçekleşmiş oluyor. Yeni imajlara eski video kliplerin birebir çalışmalaranı atamam gerekmiyor. Çok uzun anlattım çok detaylı anlattım bu aşamaya kadar okuyan herkes sağolsun :) Ama bunun kısa bir yolu varmı diyorum. İmajdı, vdieoydu, sesti, bunların path'ini değiştirmenin kolay bir yolu var mı.

öncelikle ilk soruna cevap vereyim after effeck teki gibi videonun belirli yerini keserek diğer alanı yok etmek gibi bir özellik yok edius da

2. soruna gelince kurguladığın bir videonun bilgilerini bulunduğu klasörden silmediğin sürece orda kalır ve sen o projeyi her açtığında projenin ham halini görebilirsin tıpkı photoshop ta yaptığın çalışmayı psd olarak kaydettiğin gibi ama edius un farkı bu kurguda kullandığın tüm görüntülerin yerini değiştirmeyecek yada silmeyeceksin ama sdanırım sen zaten bunu yapsanda çıkan eski image ların yerine yenileri koyup işini hallediyorsun. şimdi tam emin olmamakla beraber ( biraz karıştırmam lazım daha önce yapmadım çünkü ) AFF VE ADL denilen bir export yöntemi var birisi Projede kaba kurgu denilen kesmelerin ve eklemelerin bilgisini, diğeri ise Projedeki Efektler gibi ayrıntılı uygulama bilgisini içerir ama ben dediğim gibi çok detaylı kullanmadım bi inceleyeyim
belki demirhanca kullanıyordur birde ona sor istersen...
içerir

mynisan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Cevabın için teşekkür ederim, şimdilik bildiğim yöntem ile çözeceğim.
Çokmu soruyorum, her bir şey öğrendiğimde forum aracılığıyla paylaşıyorum, benim de öğrenme yöntemim bu, ihtiyacım olduğu anda bir soru soracağım cevaba göre uygulayacağım ve o an öğreneceğim. Tabi bu durum her aklıma geleni sorma özgürlüğü vermemeli, yine de ihtiyacım olmadıkça soru sormuyorum, yine de sabrınız için teşekkürler.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Cevabın için teşekkür ederim, şimdilik bildiğim yöntem ile çözeceğim.
Çokmu soruyorum, her bir şey öğrendiğimde forum aracılığıyla paylaşıyorum, benim de öğrenme yöntemim bu, ihtiyacım olduğu anda bir soru soracağım cevaba göre uygulayacağım ve o an öğreneceğim. Tabi bu durum her aklıma geleni sorma özgürlüğü vermemeli, yine de ihtiyacım olmadıkça soru sormuyorum, yine de sabrınız için teşekkürler.

dostum olurmu öyle şey
bu sitenin amacı ne= paylaşmak,
bizim burda işimiz ne= bilgileri paylaşarak insanlara yardımcı olmak

emin ol uzaylılar da edius kullanmıyor ki sana yardımcı olsunlar :)))

daha fazla yazmama gerek varmı :))) kolay gelsin...

mynisan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:)) teşekkürler. Programı kullandıkça bazı sorular geliyor aklıma sonrasında unutuyorum. Yine de bir ara not alıp sorabilirim, tekrar teşekkürler ilgi için.

bab7

🌱Yeni Üye🌱
ikinci sorununa cevap olarak kalsörün ismini tekrardan aynı yaparsan otomatikman düzelcektir.tek tek tanıtmana gerekmez kalmaz en azından
mynisan

hectorbulut

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ses olayı bnde olmamaktadır..Va mix 'e tıkladığım zaman sadece ekran ışığı için azaltma ve çıkarma görünüyor ama ses kısma ve ya yükseltme oku gözükmüyor bu neden kaynaklanır acaba ???

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
ses olayı bnde olmamaktadır..va mix 'e tıkladığım zaman sadece ekran ışığı için azaltma ve çıkarma görünüyor ama ses kısma ve ya yükseltme oku gözükmüyor bu neden kaynaklanır acaba ???

orada 2 adet ok başı olacak sen sanırım yanlış seçeneğe tıklıyorsun dostum