Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Villa Pietro

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar bir başka Villa modellemem. Çalışırken çok fazla revize yaptım üzerinde, bu yüzden render'lardaki birçok görüntü birbirinden farklı. Örneğin, Önce düz dörtgen çift havuzlu bir bahçe olarak düşündüm ön kısmı. ilk render'larda havuzun materyaline çok özenmemiştim, daha çok bina üzerinde durduğumdan ilk render'larda havuz bu yüzden detaysız ve su çok koyu gözüküyor. Sonra detaylara biraz daha inerek havuz üzerinde oynamalar yaptım. O da pek hoşuma gitmeyince alternatif bir deneme yaparak; büyük tek havuz üzerine ufak bir köprü düşündüm ve en alttaki render'daki görüntüyü elde ettim. Köprüdeki materyal de çok hoşuma gitmedi üzerinde biraz daha farklı map'ler uygulamayı düşünüyorum.

Sizce hangisi daha iyi duruyor? Ona göre birinin üzerinden gidip detaylandırmalara gireceğim. Peyzaj'da çok eksiğim var biraz da onun üzerinde duracağım. Bahçe modelleme konusundaki fikirleriniz de çok değerli. Modelleme, materyal ve render (ışık) konularındaki fikirlerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum. Her fikriniz bana paha biçilmez bilgi olarak dönecektir. O yüzden şimdiden teşekkür ederim.

NOT: Sadece ağaçlar hazır modellerdir.

Saygılarımla...

3d_villa_pietro_3_by_imperatore34-d4e3p48.jpg

3d_villa_pietro_4_by_imperatore34-d4e6pvn.jpg

3d_villa_pietro_x1_by_imperatore34-d4e77k6.jpg

Benzer konular

musdemir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben beğendim,
emeğine sağlık.

seventh

🏆Pro Tasarımcı🏆
yardım konusunda üzgünüm yardım edemem bu konuda biraz bilgisiz olduğum için
ama ben yine de beğendiğimi belirtmek için yazmak istedim
ellerinize sağlık

sorix

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.bilbortcu.net
2. veya 3. cü resimde biraz daha kurtarmışsın durumu ikiside olabilir benim gözüme takılan yerdeki parkelerin büyüklüğü villadan daha belirgin kalmış bide gün ışığı cepheye vurmuş ama pencerelerde hiç patlama yok karanlık bi diğeride 3 katlı villa yapmışsın ağaçlar villadan büyük olmuş ordada problem var bunları biraz daha düzeltirsen çalışman daha hoş olur

Pınar Bozdemir

👑Efsanevi Grafiker👑
3.fotoğraf çok başarılı hem görünüş hem şıklık bakımından harika görünüyor :) emeğine sağlık...

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
ortadaki en iyisi gibi görünüyor.
binanın modellemesi iyi olmuş.

fikir istemişsin, ufak bir şey söyleyeyim ben de; fonda kullandığın fotoğrafın kontrast değerini, sahneninki ile eşitlemeye çalışırsan, daha da gerçekçi bir görünüm yakalayabilirsin. yani fondaki güneş ışığı açısı, sahneyle uyuşmazsa arkada yama gibi görünür. kontrast değerlerini birbirine yaklaştırmak ya da sahne kontrastına daha yakın bir foto seçmek çözüm olabilir.
iyi çalışmalar, kolay gelsin.

ilkaysvl

🌱Yeni Üye🌱
Ellerine sağlık. Ben ikinci olanı daha çok beğendim.. Gözüme çarpan 2 şey vardı yerdeki taşların büyüklüğü ve yanlardaki ağaçların taşın içinden çıkması. Ağaçların zemininde ufak bir yuvarlak toprak alan yapıp çevresini taşlarla döşesen daha hoş olurdu sanırım. Direk taşın içinden çıkması tuhaf geldi.

şulemimar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
selam. bende fikir vermek isterim
-arkadaki resmini photshopta koyulaştırmalısın renderin bütünlüğü açısından
- cam malzemesinin parlaklığını artırarak gökyüzü-bulut gibi yansımalar elde etmelisin pencere
- peyzaj olarak 2. çalışmanı biraz değiştirip hoş birşey elde edebilirsin. o kırmızı yolun altınıda su yap bence. köprü düz olmalı. 3. resim maliyetli bence ayrıca osmanlı dönemindeki su kemerini anımsatıyor. modern bir şey istersen o kırmızı yolu cam yap ve altından havuzun suyunu gör :D
bir mimar olara nacizane fikirlerim bence denemelisin :D

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
selam. bende fikir vermek isterim
-arkadaki resmini photshopta koyulaştırmalısın renderin bütünlüğü açısından
- cam malzemesinin parlaklığını artırarak gökyüzü-bulut gibi yansımalar elde etmelisin pencere
- peyzaj olarak 2. çalışmanı biraz değiştirip hoş birşey elde edebilirsin. o kırmızı yolun altınıda su yap bence. köprü düz olmalı. 3. resim maliyetli bence ayrıca osmanlı dönemindeki su kemerini anımsatıyor. modern bir şey istersen o kırmızı yolu cam yap ve altından havuzun suyunu gör :D
bir mimar olara nacizane fikirlerim bence denemelisin :D

Ellerine sağlık. Ben ikinci olanı daha çok beğendim.. Gözüme çarpan 2 şey vardı yerdeki taşların büyüklüğü ve yanlardaki ağaçların taşın içinden çıkması. Ağaçların zemininde ufak bir yuvarlak toprak alan yapıp çevresini taşlarla döşesen daha hoş olurdu sanırım. Direk taşın içinden çıkması tuhaf geldi.

ortadaki en iyisi gibi görünüyor.
binanın modellemesi iyi olmuş.

fikir istemişsin, ufak bir şey söyleyeyim ben de; fonda kullandığın fotoğrafın kontrast değerini, sahneninki ile eşitlemeye çalışırsan, daha da gerçekçi bir görünüm yakalayabilirsin. yani fondaki güneş ışığı açısı, sahneyle uyuşmazsa arkada yama gibi görünür. kontrast değerlerini birbirine yaklaştırmak ya da sahne kontrastına daha yakın bir foto seçmek çözüm olabilir.
iyi çalışmalar, kolay gelsin.

3.fotoğraf çok başarılı hem görünüş hem şıklık bakımından harika görünüyor :) emeğine sağlık...

2. veya 3. cü resimde biraz daha kurtarmışsın durumu ikiside olabilir benim gözüme takılan yerdeki parkelerin büyüklüğü villadan daha belirgin kalmış bide gün ışığı cepheye vurmuş ama pencerelerde hiç patlama yok karanlık bi diğeride 3 katlı villa yapmışsın ağaçlar villadan büyük olmuş ordada problem var bunları biraz daha düzeltirsen çalışman daha hoş olur

yardım konusunda üzgünüm yardım edemem bu konuda biraz bilgisiz olduğum için
ama ben yine de beğendiğimi belirtmek için yazmak istedim
ellerinize sağlık

ben beğendim,
emeğine sağlık.

Çok teşekkürler, çalışmayı işyerinde yapmıştım. Revizyonlarıma devam ederken işten ayrıldım. Çalışmamı işyerinden aldım ama ne yazık ki küçük bir sorunum var. İşyerinde 3D Studio Max 2010 version ve evimde 2009 versiyonu kurulu olduğu için çalışmaya devam edemiyorum evde. 3D Studio Max'ta sanırım önceki versiyonlara göre çalışmayı export etme seçeneği de bulunmuyor. 2010 yükleyene kadar bu çalışmayı revize etmeyi malesef askıya aldım. Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler, yakında revize edip yeni hallerini ekleyeceğim.

Saygılar...