Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Vray ne işe yarıyor?

yavuz94

🌟Usta Tasarımcı🌟
Araştırma yaptığım halde bulamadım,sitede de aradım bir açıklaması,birisi bana şunu açıklayabilir mi acaba?

Benzer konular

Mertkan TEKİN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
v-ray 3d programlarında kullanılan render motorudur, kaliteli ve hızlı render almamızı sağlar demo sürümünü sitesinden indirebilir deneyebilirsiniz bende kullanıyorum çok memnunum

Derya ELMAS

🌱Yeni Üye🌱
Render : 3d olarak modellediğiniz bir sahnedeki kaplamalar, ışıklar, yansıma ..yani bir sahnenin tüm parametrelerinin hesaplanıp sahneden son görüntü alma işlemidir.

V-Ray: 3D Studio Max de oluşturulan bir modelin gerçekçi bir biçimde render edilmesine imkan sağlayan bir render motorudur.Görselleştirmede üst düzey gerçekçilik sağlar.
Bu render motorları maxtan ayrı bir programdır ve maxa entegre edilirler.

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
v-ray 3d programlarında kullanılan render motorudur, kaliteli ve hızlı render almamızı sağlar demo sürümünü sitesinden indirebilir deneyebilirsiniz bende kullanıyorum çok memnunum

Render : 3d olarak modellediğiniz bir sahnedeki kaplamalar, ışıklar, yansıma ..yani bir sahnenin tüm parametrelerinin hesaplanıp sahneden son görüntü alma işlemidir.

V-Ray: 3D Studio Max de oluşturulan bir modelin gerçekçi bir biçimde render edilmesine imkan sağlayan bir render motorudur.Görselleştirmede üst düzey gerçekçilik sağlar.
Bu render motorları maxtan ayrı bir programdır ve maxa entegre edilirler.

Bende teşekkür ederim arkadaşlar sitenin yardım sever üyelerinden olduğunuz için.

yavuz94

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok sağolun arkadaşlar,sahiden çok yardımcı oldunuz.
namasteeee'e katılıyorum...

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu arada şunu da eklemekte yarar görüyorum yeni başlayan arkadaşlar için; vray kendi başına gerçekçi sonuçlar üretemez. vray ile gerçekçi sonuçlar alabilmek için öncelikle ışıklandırma konusuna tamamen hakim olmak gerekir. ayrıca vrayin kendi ayarları da mevcuttur ve bu ayarlar her sahne için değişiklik gösterebilir.

zorromaskus

🌱Yeni Üye🌱
V-Ray, Max'le birlikte gelen Mental Ray gibi bir render motoru... Max'te hiçbir motor kullanmazsanız, atadığınız materyaller ve ışıklara göre, scanline modunda otomatik render elde edersiniz... Aynı durumu Mental Ray materyalleri ve render motoru ile yaptığınızda, çok daha efektif sonuçlar alırsınız... 3d programlarının hepsinin kendi üzerinde küçük render yazılımları olsa bile, VRay, Brazil, Vue, Renderman, Indigo, Maxwell, Lux, YafRay... gibi bir sürü render programı vardır... Bunların içinde, V-Ray en çok yeğlenen programlardan biridir. Bulgaristan kökenli bir programdır... Özellikle Max kullananların tercihi gibidir... Bütün bu yazılımlar, 3d modelin çok daha iyi görüntüsünü fotoğraf gerçekliğinde veya doğaüstü bir görsellikte alabilmek içindir... Bu yazılımlardan çoğu, ekstra bellek ve işlemci gücü gerektirdiklerinden, render zamanı gibi bir olay ortaya çıkar... Multipass geçişlerdeki üstünlüğü ve materyal kullanmadaki becerileri de göz önüne alındığında, benim de birinci tercihim, hep VRay olmuştur... Yine de, Mental Ray'in hakkını yememekten yanayım... Mental Ray de, fazlasıyla işinize yaramaktadır... Sonuçta, programlar gibi, render motorları da birer programdır ve en rahat kullandığınız veya çektiğiniz zahmete karşılık en iyi sonucu aldığınızı tercih etmek sizin bileceğiniz iş... Kısaca Vray, bu...

yavuz94

🌟Usta Tasarımcı🌟
Mental ray 3ds nin kendinde olan birşey değil mi?
Bi kitapta görmüştüm 3ds ile ilgili bi kitaptı,ondan soruyorum.