Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

web sitesi yapmak istiyorum araştırdığıma göre çok karışıkmış bana biri yardım edebil

ebru yavaş

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
web sitesi yapmak istiyorum araştırdığıma göre çok karışıkmış bana biri yardım edebilirmi ?? hangi program da yapabilirim yönderirirmisiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

A_d_e_M

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dreamweaver, front page ile yapabilirsin zaten bunlar html kodlara dayalıdır zaten

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Wep değil Web :)
Açtıgınız başlık forum kurallarına uygun değil, yazamıyorsunuz anlıyorum ama sanırım okumayı biliyorsunuzdur.
https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84

Web sitesi yapmak istiyorsunuz ve hangi programların kullanıldıgını bilmiyorsunuz ?:surprised:

Diyelim ki; Bisiklet sürmeyi öğreneceksiniz ve öğrenirken ne kullanmanız gerektiğini bilmiyorsunuz, işte o misal.

Forumda araştırma Web tasarım ve programlama topiginde yapmaktan başlayabilirsiniz.
Ama siz zahmet etmeyin;

Dizayn: Photoshop, fireworks...
Grafik animasyon: Flash...
Editör ve düzenleme: Dreamweaver, Frontpage...
Programlama: Html, asp, asp.net, php, joomla...

Photoshopda görsel tasarımı hazırlayabilirsiniz...Dreamweaver link verip düzenleyebilirsiniz...ya da Frontpage veya dreamweeaver ister kodlarla ister, editörin hazır şablonu sayesinde site hazırlayabilirsiniz.
Fireworks' de çizim ve tasarımı yapabilir, sitenizi düzenkeyebilir ve ftp ye hazır hala getirebilirsiniz.
Flashta baştan çizebilir veya vektörel çizimleri hareketlendirip, dinamik ve harketli web sitesi hazırlayabilirsiniz.

Programlama dilleri ile de sıfırdan bir web sitesi hazırlayabilirsiniz.
*Ftp(File Transfer Protocol): Hazırlamış oldugunuz index dosyalarını internet' aktarmanızı sağlayan protokoldür.

Öncelikle programları öğrenmeye başlayabilirsiniz...programlamaya temel algoritma mantıgını bilmeden ve kavramadan girmek sizin için zor olacaktır.

Dip not:Yukarıda bahsi geçen programlar en çok kullanılan ve tercih edilen programlardan bir kaçıdır.

Bunu okumaya da üşenmezsiniz sanırım. :)
Kolay gelsin...

Son düzenleme:

ebru yavaş

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
okumaya üşenmedim çok sağolun bilginize yararı oldu teşekkürler

nihavend77

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
wep sitesi yapmak istiyorum araştırdığıma göre çok karışıkmış bana biri yardım edebilirmi ?? hangi program da yapabilirim yönderirirmisiniz?

önce adını düzeltelim WEP değil WEB

cevaba gelince
öncelikle size tavsiyem bir HTML kaynak kitabı edinmeniz. HTML kodlarını temelde öğrenirseniz faydasını ilerde göreceksiniz. Kimisi amelelik olarak görebliyor çünkü örneğin Frontpage ile çalışırken HTML bilmeniz pek o kadarda gerekmeyebliyor, ancak ileri düzey tasarım ve web programlamaya girdğinizde ki bu ihtiyaç haline gelecek sizde, HTML kodlarını öğrenmek ile başlamak çok faydalı olacaktır.

daha sonra ise web de grafik olayı biraz daha farklıdır. grafiğin güzel olması yanında boyutu web de çok önemlidir ( hız açısından )

akabinde FLASH ve ya türevi programlar öğrenmeniz gerekecek hareketli grafikler reklamlar vs tasarlamak için

ve işin can alıcı noktası Web Programlama da ise ASP veya PHP öğrenmeniz gerekecek. bu konuda biraz yazılım bilgisi olması faydalı olacaktır aksi halde biraz zorluk çekeblirsiniz. size tavsiyem ASP veya PHP den birini seçmeniz ilk etapta ikisini birden sırtlamak zor olacaktır sıfırdan başlarken.

eğer işi Web Programlamaya kadar getirebilirseniz iş bitmiş demektir zatten hayrlı olsun :D

ebru yavaş

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ok çok teşekkür edrim yardımınızdan dolayı

socialworker

🌱Yeni Üye🌱
Bu iş hakkında sıfır bilgiye sahip olduğunuzu farzedersek, şu anda kodlar veya flash, dreamweaver tarzı programlar sizin için bir anlam ifade etmeyecektir. Muhtemelen biraz karıştırıp sıkılacaksınız. Size öncelikli tavsiyem "web page maker" programı. Bununla html bilgisi ve kodlama bilgisine gerek duymadan, hazır şablonlar üzerinde oynamalar yaparak öncelikli olarak işin mantığını kavrayabilirsiniz. Bu programın ve basit bir web sitesi yapmanın mantığını anladıktan sonra daha karmaşık ve özellikli siteler hazırlamaya çalışırsınız.

ebru yavaş

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok teşekkür ediyorum yardımınız için

emelce

🌱Yeni Üye🌱
insanların yapma azmini kırarak bir noktaya gelemezseniz. İnanılarak yapılan herşey neticeye ulaşır. Azimli olmak gerek evet yolunuz uzun ama çıkmaz yol değil. Buradaki bir sürü insan işl başladığınız günleri düşünün

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Program öğrenmekle birşey olmaz önce mantığını öğrenmen gerekir.
İlk olarak blogger gibi bir blog servisini yada ücretsiz site yapabilmeni sağlayan sistemleri kurcala.
Hiç html dahi bilmeden olayın mantığını kavrayacaksın daha sonra istemesende html öğrenmeye başlayacaksın ve bu çok önemli.
Ek olarakda web için yeterli düzeyde grafik bilgin olursa emin adımlarla yavaş yavaş hedefinde ilerlersin.
Bu işi sevip hayatının bir parçası yapmak isteyebilirsin işde o zaman okuluna veya kursuna gidip eğitimini bitirdikden sonra profesyonellik yolunda ilerlersin...