Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web tasarım Yardımlarınızı bekliyorum

R.D.J

🌱Yeni Üye🌱
web tasarım konusunda bilgim çok az ve bu konu hakkında bilgilenmek istedim bu gün bi kaç araştırma yaptım index.html(php) yapmak için publisher gibi programlara ihtiyaç varmış ama o programı pc'ye kuramadım bende photoshop ile denemek amaclı bir anasayfa yaptım peki bu ana sayfayı html (php) çevirmem için neler yapmam lazım açıklarsanız sevinirim

Benzer konular

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
html sayfaları php uzantılı yapsan bile ekstra üzerinde fonksiyon ve kodlama düzeltmesi yapmadan convert edeceğin hiçbir sayfa php kodlarıyla çalışmayacaktır.Html sayfanı php ye tam çevirmek istiyorsan kendin kodlamalısın hiçbir program tam manasıyla html i diğer kodlama dillerine çeviremez (tasarımlar hariç form , kullanıcı tanımları gibi olayları yapamazsın) .Tasarım için uzantısını php yapman yeterli ama işlem yaptırmak istiyosan mesela login işlemleri gibi vs. html ile işlevi asp yada php olmadan zaten çalıştıramazsın .

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle açtıgınız başlık forum kurallarına uygun değil.Forum kurallarına bir göz atmanızı tavsiye ederim.

https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84

İndex. html yapmak için illa publisher gerekmez, not defterinde bile kodları yazıp index.html olarak kaydetseniz index.html oluşturabiliriz...Publish sadece bir araç.

Konunuza gelince photoshopta .index oluşturmuşsanız herhangi bir edötörde açıp, link verme işlemlerini yapabilirsiniz...Html' e gömersiniz...Bunun için dremweaver editörünü tavsiye ederim...Oluşturdugunuz sayfayı tek bir index' de ya da parça parça resimler şeklinde kaydederek; dremweaverde link vermek hem kolay hem de daha uygulanabiir olucaktır sizin için...Link verme ve düzenlemeden sonra dosyayı index.html olarak kaydebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:

gokhan_meric

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.webatolye.com
Web tasarımında yeni olduğunu anlıyorum,

Tavsiyem web tasarımını 2 aşamalı düşünmen

biri grafiksel tasarım diğeri ise kod alt yapısı

tavsiyem, ilk önce tasarımlarını fireworks veya photoshop gibi grafik programlarında çizmen
daha sonra parçalayıp frontpage veya dreamwaver ile kodsal olarak tablolarla birleştirmen...bu tasarımları css ile daha süsleyebilir, veya yardımcı flash programlarla geliştirebilirsin...