Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web Tasarımı öğrenmek istiyorum

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar ben web tasarım işlerini öğrenmek istiyorum bu aralar lazım olmaya başladı.
Sitenin görsel tasarımını yapabilirim yani illustrator yada photoshop ta... (resimde basit bir örneğini verdim.

9u7c8.png

Ancak hazırladığım tasarımı web ortamına aktaramıyorum, yaptığım tasarımı dreamweaver a atıp kurcalıyorum ama bi resim ekleyecem herşey birbirine giriyo. Ne biliim ben mesela o üsteki banner ı silip yerine bi banner tasarımı eklemek istiyorum, ortadaki sarı alana metin girmek yada flash video falan eklemek istiyorum.
Hazır şablonlara mı göz atsam?
Nerden başlamalıyım bu işleri nasıl öğrenebilirim???

Yardımlarınızı bekliyorum

Benzer konular

YaLquzaq

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba; hocam öncelikle html öğrenmeniz gerekir. Hmtl web tasarımının abecesidir. Arkasından php ya da asp'ye göre bir programlama dili öğrenmeniz gerekir. C dilleri bu iş idealdir. Daha sonra web tasarım dili üzerine yoğunlaşabilirsiniz. İş durumuna göre sql, ftp yönetimi gibi ekstraları da öğrenmeniz gerekebilir...

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yalquzag teşekkür ederim. Ben bu işte o kadar profesyönellik düşünmüyorum sadece işimi görecek çok basit olmayan htmlö sayfaları hazırlamak istiyorum.
Site tasarımını photoshop yada illustratorde yapıp istediğim alanlara yazı resim ve videolar eklemek istiyorum.

Ps de benim eklediğim resimdeki gibi basit bir şey hazırlayıp html e nasıl dökülür? eğer bir arkadaş resimli anlatabilirse çok sevinirim.
9u8rn.png

Mesela ben ekteki resimde göstediğim gibi denemeler yapıyorum. Menülerin üzerine AP Div ile yazı yaıp link veriyorum ama önizlemeye geldiğimde yazı butonun altında kalıyor ve iki buton arasına beyaz boşluk atıyor. soldaki resimi de yukarı ortalamak istiyorum ama beceremedim.

beratcks

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım senin öncelikle html, ardından da css öğrenmen gerekiyor!
html hiç bilmiyorsan ve kod mantığıyla alakalı hiçbir bilgin yoksa başta zorlanabilirsin birazcık, ama mantığını anlamaya başladığında çok basit gelicektir!
Dreamweaver'ın içerisinde css yönetimi var, yeni olduğun için css i ilk başlarda oradan öğren bence! Ama daha sonra kodlarını ezberlemeye ve notpad plus gibi bir programda kendin yazmaya çalışırsan senin için daha faydalı olur! Şu 2 kelimeyi css öğrenmeye başlamadan önce ezberle! :D >>>> Css Kayar ! :) ne demek istediğimi öğrenmeye başladığında daha iyi anlıcaksın! İnternette arama motorlarında araştırırsan bu konularla ilgili pek çok eğitime ulaşabilirsin!