Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

web tasarımmı,photoshop mu

castro33

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben photoshop kullanıyorum.ve kursu alıyorum.ama aklım web tasarıma kayıyor.hangisi daha zordur?vs.vs.vs.ve web tasarım nasıl olur.vereceğiniz bilgiler için şimdiden tşk.

alonefanky

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.terraspanturkiye.com
Genelde web tasarımın çoğu PhotoShop türü bir program yardımı ile tasarlanır. Daha sonra bunu HTML 'e çevirme işi gelir ki bundan sonraki kısım kod olayıdır. Zor diye bişey yok. HAngisini yapmak istiosan o daha kolay gelecektir.

Ugur UZsan

🌱Yeni Üye🌱
Açıkcası Web Design seçiceksen dikkat etmen gereken bir kaç unsur var.Php alışıkmısın veya web tabanları ile ilgileniyormusun gibi.Eğer bunlar ile ilgileniyorsan ok tabikide yapabilirsin.Ayrıca Web Design ile uğraşan insanlarda photoshop ve diğer adobe programlarını bilmek zorundalar bu araçları kullanarak tasarım yaparlar.
Senin için tek ayrım noktası grafik tasarım mı yoksa web tasarım mı?

castro33

🌱Yeni Üye🌱
ben hangisinin geleceği daha parlaksa ona yönelmeyi düşünüyorum

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
web tasarım biraz daha grafiğe gore teknik işidir grafikte tekniği biliceksin ama bunun yanında yaratıcılıgında çok buyuk onemi vardır ama web de bu unsur biraz daha azdır daha çok teknik çalışmalar yaparsın eger yetenegin olduguna inanıyorsan grafik daha eglenceli bir iş ama tabi bunların ikisini de bilmeyeceksin diye birşe yok zaten web yapıcaksan grafik konusundada bişeyler bilmen şart photoshop u işini gorecek kadar kullanmayı bilmelisin.. bence bunu bir seçim olarak gorme ikisinide aynı anda yurutebilrsin başarılar diliyorum sana

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Bence ayrım yapma ikisini bir öğren çıksın aradan. Sonra mutlu olursun.

solmaz1981c

🌱Yeni Üye🌱
Zaten photoshopu çok iyi bilmiyorsan web tasarımda kullanamazsın.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Bir biriyle bağlantılı fakat bir biriyle alakasız şeyleri kıyaslamışsın. Şu mu bumu diye bu soruya verilebilecek bir cevap bana kalırsa biraz alakasız olacaktır.

Sorduğun soru şuna benzemiş:

Arabanı mı çok seviyorsun yoksa uçakmı daha hızlı gider... :S

ahmetozennet

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ahmetozen.net
daha çok nasıl web sayfaları yapacaksın o önemli. eğer statik siteler tasarlayacaksan grafikle paralel gidecek ama dinamik siteler yapmayı planlıyorsan çok fazla teknik detay bilmelisin. önce kendine bir dil seçmelisin örneğin asp,php,asp.net,java gibi. web programcılığı yapmak istiyorsan analitik düşünmelisin programcılık mantığını kavrayabilmelisin. belki yüzlerce satır kod yazabilirsin yeri geldiğinde. benim tavsiyem öncelikle web konusunu araştır ve hangi tür sitelerle uğraşacağını belirle. sonrası gelir zaten. birde unutma grafik olmassa web olmaz. kod olmazsa sitenin grafiği bir işe yaramaz.

Yeliz GÖKÇEN

♾️Grafik Gurusu♾️
saçma bir başlık olmuş . web tasarımı içinde photoshop prog. da kullanılmaktadır.

guraykurtoglu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
web araba gibidir bakarak öğrenirsin photoshop ise uçak gibidir kullanmak istersen eğitim almalısın

Moderatör tarafında düzenlendi:

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
saçma bir başlık olmuş . web tasarımı içinde photoshop prog. da kullanılmaktadır.

Uslup farkı dedikleri sey sanırım bu...

arkdasım bende yeniyim akıl vermek bana düşermi bilmiyorum ama bence web tasarımında basla ustatlarında dedigi gibi html,php,asp ögren daha sonra otomatik olarak ps,flash sen istemesende kendiliginden ben ögren diyecek sana :)....basarılar

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
benim gibi her ikisinide öğren çok işine yarıyor gerçekten
grafikerlikte photoshop+ılılustrator+frehand+corel draw+ kullanırsınki çogunlula bunlarişini görür
web ise iki dala ayrılır web tasarım we web programlama:
web tasarımda kullanacapın programlar daha çok grafikerlikteki gibi görsel programlardır we kodlarla uğraşmassın güsell bişiy ama bu bir yere kadar yeterli olur photoshop+flash+editör kullanırsın programlamada ise ayrıca programlama dili kullanılarak daha çok kodlarla site yaparsın sen grafikerlik we web tasarım öğren ikiside lazım oluyor zaten programları farklı değil ikisindede photoshop war:d
Kısacası öğreneceğin programlar
1-FLASH
2-PHOTOSHOP
3-COREL DRAW
4-ILLUSTRATOR
5-frehand
altarnetif program 3D MAX
-+html öğrenebilirsin editör kullanılacak kadar iyi olur

Son düzenleme:

talha_wm

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Zaten photoshop web in temellerinden önce onu öğrenirsin sora flasha başlarsın sora html,asp yani kodlama dillerinden birini örenirsin bu böle gider ...

TekSevdigimTasarım

🌱Yeni Üye🌱
phto shop grafik sitesidir weB tasarım sistem olayıdır photo shop ta asp,php,jb,css,html vs. yoktur web tasarım ii dir ama kolay deildir + bi not eger gelecegi parlak bi yone yönelmek istiyorsan flas yapmayı ii ce ögren artık sitelerin cogu flas oluyo 3d tasarımları flasla hazırla ii dir

delux_74

🌱Yeni Üye🌱
Photoshop + Dreamweaver + flash + corel draw + fireworks + html + php + css + xml
Seni Anca Hatlar:)

Linux

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kralteam.com
Arkadaşlar arkadaşımız php değil bence daha web tabanın ne olduğunu bilmiyoır o yüzden ona göre önerilerde bulunalım. php biliyormusun, asp biliyormusun gibi şeyler boş yere söylenmese gerek.

Arkadaşım web gerçekten zordur azim ister, zevk ister, sabır ister bir web sitesi sadece 3, 5 koddan ibaret değildir dallara ayrılır

Önce Web Grafik Oluşturursun(Dizayn) Bunlar Photoshop, Frontpage, DreamWeaver Gibi Programları Kullanabilirsin. Bunun dışında Bunlara Farklı özellikler ve farklı görünüm katmak için hareketli resimler vs. kullanmak için Flash, ImageReady vs. Programları Bilmen Gerek evet işin asıl noktasına geldik herşeyimiz hazır suyu koyduk ama makarnamız yok işte bunlar bittiğinde Kodlamaya geçiyoruz acaba hangi programlama ile yazsam html basit birşey yazarım olur biter veya asp, php kodlamalar ile daha güzelleştiririm ve zengin bir içerik Olmadı iceriğini Javascript vs kodlar ile Farklılaştırayım gibi düşüncelere gireceksin. Yani Ben Sana Bir Web Sitesi Yaparken Neler ile karşılacaksın ve neleri bilmen gerek söyledim kısaca. DAHASI VAR....

phto shop grafik sitesidir weB tasarım sistem olayıdır photo shop ta asp,php,jb,css,html vs. yoktur web tasarım ii dir ama kolay deildir + bi not eger gelecegi parlak bi yone yönelmek istiyorsan flas yapmayı ii ce ögren artık sitelerin cogu flas oluyo 3d tasarımları flasla hazırla ii dir

Bence önce sen bu saydıklarının adlarını öğren.:puke:

Moderatör tarafında düzenlendi: