Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

win 7 e mac kurula bilir mi?

firex

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.milcanx.com
Arkadaşlar bilgisayarıma mac kurmak istiyorum. Benim acizane bir masa üstüm var.

1gb 4850 256 bit ati ekaran kartı
e 7500 işlemci
g41 gforce anakart
500 hdd

ne dersiniz olabilir mi?
Bilgilerinize ihtiyacım var... teşekkürler...

zmsakarya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
medyamekan.com
Mac

İlk başta şunu söylemeliyim leopard sistemlerinin w.ndows gibi devasa sistemlere işlemcilere ekran kartlarına ihtiyacı olmaz (video, film, veyahut çok ağır ileri ayrı tutuyorum) yani sistemin yeterli.Yeterli olmasına yeterli de verim alamayacağın bir sisemi özellikle de 40 takla atarak kurmanın ne manası var !!! Yok eğer önden test ediyim sistemi ona göre gidip alayım diyorsan bu zaten verimini göremeyeceğin bir sistem üzerinde anlaman imknasız, git bir apple store'a orada rahatça kullan gör ;) Veya mac kullanıcılarına sorabilirsin...
Ve unutma ki windows işletim sistemi sadece kurulduğu ilk gün güzeldir, kısacası imkanın var ise endişe etme git bir mac al ve rahatça kullanmana bak ;)

firex

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.milcanx.com
şu bilgiyi öğrenmek istiyorum, adobenin ps, ae gibi programları mac ta nasıl bir performans sergiliyor. Win ile mac arasında performan farkı sergiliyorlar mı?

Win içine mac kurmak zahmetlidir uğraşmayın der misiniz? Yani boşa kafa patlatmayayım onun için...

Kurmak istesem nasıl bir yöntem sunarsınız?

road_runner

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tam olarak bilmiyorum ama bi aralar emülator ile kurulduğunu duymuştum

Semih Taneri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sevgili Firex, PC'lere Mac sistemi kurulabiliyor. Ancak zaman zaman uyumsuzluk çıkaran parçalar olabiliyor. Mesela bir arkadaşım Acer marka laptopuna kurmuştu, ses kartı ve ethernet kartı dışında hiç bir sorun çıkmamıştı. O da onlar olmadan sorunsuz bir şekilde kullanıyordu. Ve çok da iyi performans gösterdiğini söylüyordu. Bildiğim kadarıyla sorun çıkaran kartlarla ilgili de netten driverlerini bulup yüklersen problem halloluyormuş. Söyleyenlerin yalancısıyım. İnternette Hackintosh olarak ararsan mac sistemiyle çalışan PC'ler hakkında daha detaylı bilgiler alabilirsin. Ama ben de Zmsakarya gibi bir mac almanızı tavsiye ederim. Tabii imkanlarınızla da alakalı bir durum. Öyle ha diye gidip alınmıyor bir bilgisayar.
Ben son iki yıldır ABD'den bir dostuma getirttiğim Macbook Pro 17'' laptop kullanıyorum. Hiç bir işte beni yalnız bırakmadı. Her türlü işte sorunsuz hizmet veriyor. 2 yıl öncenin şartlarında 2,5 GHz işlemci, 512 Ekran kartı, 17'' ekranıyla parasını defalarca çıkarttı. Macler gözü kapalı tavsiye edeceğim bilgisayarlardır. Bir daha PC'yi aramayacağınıza da eminim.
Selamlar...

zmsakarya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
medyamekan.com
Mac ve Adobe

Semih abininki oldukça üstün bir mac, ki ben giriş makinesi olan macbook beyaz kullanıyorum. Performansına gelince nice hülasa özellikli xp'lerden çok daha rahatım, sistemim çökmez, her daim aynı performansı alırım, virüsler ile uğraşmam vs. Benim giriş ürünümün biraz daha özelliklisini en son vatn bilgisayada 2.128 tl gibi bir rakama gördüm aynı ürün abd de 900 $ tek farkı ise garanti 2 yerine 1 yıl ve tr klavye olmaması...
Adobe derseniz anlatmaya gerek yok diyeyim sonuçta mac'ler grafıkerlerın, video ve film işi uğraşanların, matbaa filmcilerinin vs. kullandığı üründür.
Daha anlaşılır çok basir bir örnek vereyim 220 adet winamp (bu bende quicktime diye geçer) 30-45 sn.'de açar, yanına adobe aklınıza gelen ürünlrini açar ve ve ve... İşlerinize etkilenmeden devam edersiniz (Ben en alt macbook beyaz kullanıyorum) Sonuçta hardware ile uyumlu software var ise güç yönetimi performans yönetimi herşey düşünülmüş oluyor. Kısacası ben 600-700 fazla öderim ve yıllarca keyfime bakarım ;)

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Şu an yazdığım ve 3'ncü yılında olan bu makine bir hackintosh herşeyi ile tam olarak çalışıyor. 2000 TL'ye kendim toplamıştım. O zaman İmac'ler 4000'e yakındı. Beni hiç aksatmadı.

screenshot20100322at458.png

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
şu bilgiyi öğrenmek istiyorum, adobenin ps, ae gibi programları mac ta nasıl bir performans sergiliyor. Win ile mac arasında performan farkı sergiliyorlar mı?

Win içine mac kurmak zahmetlidir uğraşmayın der misiniz? Yani boşa kafa patlatmayayım onun için...

Kurmak istesem nasıl bir yöntem sunarsınız?

Eğer Win olarak windows'u kastediyorsan olmaz çünkü mac te işletim sistemi mac os ya da leopar'dır yani windows sadece pc ler için bir işletim sistemidir sen en iyisi para yönünden bir sorunun yoksa direkt olarak git bir mac al derim ne işletim sistemi problemleri ne program sorunları ne de virüs sorunları yaşarsın performans olarak da pc den iyidir buna emin ol hatta bir imac alırsan kasa derdi de yok sadece ekrandan ibaret bilgisayar yani kayası koyacak yer derdin olmayacak

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
internette macosX'in kurulabildiği donanımları aratın. Listeler halinde bir çok sitede verildi, standart osX sistem diskinde bulunan driver'ların hangi donanımlar ile uyumlu olduğu hakkında... Eğer bu listelerdeki, donanımlar ile donanımınız uyumlu ise, kolay ve zahmetsiz bir şekilde bir "Hackintosh" kurabilirsiniz. Eğer uyumlu değilse, uyumlu parçaları edinmeden hiç uğraşmayın derim...

İster MAC te olsun ister PC de olsun, eğer işletim sisteminiz OsX ise her şekilde windowslara nazaran çok üstün performans alırsınız.

Ancak elbetteki orjinal bir mac ile Hackintosh arasında da yok sayılmayacak derecede farklar olacaktır.

firex

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.milcanx.com
hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. Bilgileriniz için minnettarım...

macservis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kurulması mümkün fakat biraz zahmetli bir iş.leoprd yada tiger sistemlerinin pc için generic Cd leri var eğer configirasyonu düzgün yapabilirsen iyi bir performans alman münkün tabiki herhangi bir maciintosh makinayla kıyaslamaktra doğru olmaz.Ram miktarını yazmamışsın sanırım ama oda önemli bir faktör ama su varki makinana kuracağın mac sistemi bile windowstan daha rahat bir çalışma sergileyecektir emin olabilirsin.En basta yapman gereken makinanın donanımlarının ayrıntılarını öğrenim disbirütör firmanın web sitesinden mac driveri varmı die bak eğer driverleri bulabilirsen işin zor kısmını gecersin bulamadıklarınıda bir kaç bildiğim internet sitesi var ordan bulabilirsin tabi bakman lazım olmama ihtimalide yok değil.Yükleyeceğin hard disk tamamen farklı olması gerekiyor ntfs ayda fat formatlı bir diskte bu işi gercekleştiremessin.istersen en başta sanal makina kur dene baktın mı driverlerde bir sorun yok hersey güzel ondan sonra senaryonu gerçeğe gecirirsin...