Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Win. XP ' de Hata Raporlama Yapılandırılması ve Kullanımı

Dorukhan

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.oxfam.org
Oncelikle Hata Raporlama nedir :

Windows XP'de, bilgisayar ve program hatalarını Microsoft'a bildirmek için kullanabileceğiniz bir hata raporlama özelliği bulunmaktadır. Microsoft, raporlarınızı kullanarak işletim sistemindeki ve programlardaki sorunları izleyebilir ve giderebilir.

Windows XP tabanlı bir bilgisayarda hata raporlamayı etkinleştirebilir, devre dışı bırakabilir veya çalışma şeklini değiştirebilirsiniz. Bir hata oluştuğunda, sorunu Microsoft'a bildirmenizi isteyen bir iletişim kutusu görüntülenir. Sorunu bildirmeyi isterseniz, sorunla ilgili teknik bilgiler Internet üzerinden Microsoft'a gönderilir. Bu özelliği kullanabilmeniz için Internet'e bağlı olmanız gerekir. Başka kullanıcılar tarafından benzer bir sorun bildirmişse ve sorunla ilgili kullanılabilir bilgi varsa, sorunla ilgili bilgileri içeren bir Web sayfasının bağlantısını alırsınız.

Raporlama özelliğinin ayarlarına erişmek için:

1.Başlat'ı tıklatın.
2.Bilgisayarım'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
3.Gelişmiş sekmesini tıklatın.
4.Hata Bildirimi'ni tıklatın.

Hata raporlama özelliğini yapılandırmak için:

•Hata raporlama varsayılan olarak etkindir. Devre dışı bırakmak için Hata bildirimini devre dışı bırak'ı tıklatın. Hataları rapor etmeniz istenmeden hata oluştuğunda size bildirilmeye devam edilmesini istiyorsanız, Önemli hata oluştuğunda bana bildir onay kutusunu işaretleyin.
•Windows işletim sistemi, programlar veya hem Windows hem de programlar için hata raporlamayı kullanmak isteyip istemediğinizi belirtin.
•Yalnızca seçili programların hatalarını rapor etmek için, Program Seç'i tıklatın, Listedeki bütün programlar'ı tıklatın ve sonra dahil edilmesini istemediğiniz programları tıklatın.
•Listede olmayan bir programı eklemek için, Ekle'yi tıklatın, programın adını yazın veya Gözat'ı tıklatarak programı bilgisayarınızda bulun.
•Listede çok program varsa, bir hariç tutma listesi oluşturmak isteyebilirsiniz. Bu programlar için hata raporu gönderme kutusunda, Ekle'yi tıklatın, hata raporlama dışında tutmak istediğiniz her bir programın adını yazın veya Gözat'ı tıklatarak programı bilgisayarınızda bulun