Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

x4 te wraph paragraf sorunu

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
bir dergi çalışmasında yazının kullanacağım trasparan zeminli remse göre şekillenmesi için wraph paragraf zöelliğini kullanmak istedim ama resim transparan zeminli olmasına rağmen yazı resmin kenarlarına göre şekillenmiyor ve sanki resim zeminliymiş gibi yazılar düz bir şekilde sıralanıyor

resimi psd dosyası olarak import ettim olmadı

png olarak import ettim yine olmadı

wrap style seçeneklerin hepsini seçtim ama yinede değişmedi

istediğim etkiyi normalde stradle wrap sağlıyor ama onu seçtiğimde bile sonuç aynı ve istediğim gibi olmuyor

corel içinde kendim bir şeyler çizdiğimde vektörel olan bu şekillerde herhangi bir sorun yaşamıyorum ama bu şekilde resim import edince istediğim sonucu alamıyorum

resimle gösteriyorum
ressa.jpg

bu sorunun çözümü hakkında öneriniz varmı acaba?

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
dosyayı upload etmeniz mümkün mü
bana çok ilginç geldi sorununuz

normal koşullarda bu seçeneğin işinizi görmesi gerekiyor
ders.jpg

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Trasnparan bitmap'lerde maleseg wrap çizgileri CorelDRAW'da hesaplanamıyor. Wrap sınırlarını belirlemek için kabaca etrafından çizmeniz gerekir ve bu çizdiğiniz yeni eğriye (curve) wrap text uygulamanız gerekir.

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
Trasnparan bitmap'lerde maleseg wrap çizgileri CorelDRAW'da hesaplanamıyor. Wrap sınırlarını belirlemek için kabaca etrafından çizmeniz gerekir ve bu çizdiğiniz yeni eğriye (curve) wrap text uygulamanız gerekir.

dediğiniz yöntemi denediğimde sorun düzeliyor ama corel x4te böyle bir hata olması beni çok şaşırttı

yanlış hatırlamıyorsam corel 12de böyle bir sorunu hiç yaşamamıştım sorunsuzca çalışıyordu

asikum

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım bende çalışıyom bende de bazen oluyor bu sorun ve sana önerim kenarlarını kesim aracıyla kesmendir başka şekilde olmuyor kesim için shape tool u kullan resmi seçtin mi kıvrımı yapacagın yerlere çift tıklaman kafi ve kesimi istedigin gibi yaptın mı sorun kalmaz resimlerde bu sorun herzaman olur photoshop ta etrafını aldın mı psd formatında attın mı da aynı sorunu verir. psd lerde de kesmek zorunda kalırsın işn yardımım olmuştur...

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
ilginiz için teşekkür ederim

sanırım corelin kendinden kaynaklı bir durum bu ve alternatif yöntemlerle çözmek zorunda kalacağım