Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

X4'de birkaç takıntı (silme, yuvarlama vs...)

farukozgursoy

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben 24 yaşındayım ve yaklaşık 8 sene önce corel draw 3 türkçe sürümle tanıştım. o zamanlar ihtiyacım kadar kullanıyordum. yerel gazetede çalışıyordum ve en fazla başlıklar reklamların üzerine birkaç ufak değişiklik yapıyordum. fakat şimdi X4 buldum ve tekrar başlamak istiyorum. ancak birkaç takıldığım konu var. örneğin

silme butonu ile bir dikdörtgen kenarını silmek istediğimde çizgiyi sildiğim hizaya yamuk bir şekilde tekrar getiriyor. çizgi kaybolmuyor. (yani sanki silgi değil de kalem kullanıyor gibiyim)
bir dikdörtgenin sadece üst kenarlarını yuvarlamak ama alt kenarlarının sabit kalmasını istiyorum. bunu kalemlerle çizerek becerebiliyorum kısa yolu var mıdır bilmiyorum.
bir buton yapmak istiyorum. şu an sadece dairelerin altına gölge vererek göz yanılmasıyla derinlik sağlıyorum. bunun yolu nedir.

şimdilik karşılaştığım basit ancak çıldırtan sorunlarım bunlar arkadaşlar. yardım için şimdiden teşekkür ediyorum

Benzer konular

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mshekim.com
arkadaşlar ben 24 yaşındayım ve yaklaşık 8 sene önce corel draw 3 türkçe sürümle tanıştım. o zamanlar ihtiyacım kadar kullanıyordum. yerel gazetede çalışıyordum ve en fazla başlıklar reklamların üzerine birkaç ufak değişiklik yapıyordum. fakat şimdi X4 buldum ve tekrar başlamak istiyorum. ancak birkaç takıldığım konu var. örneğin

şimdilik karşılaştığım basit ancak çıldırtan sorunlarım bunlar arkadaşlar. yardım için şimdiden teşekkür ediyorum

Bende Corel 3 ile başladım ama, CorelDRAW x4; 3 le kıyaslanamayacak kadar değişikliklere sahip bir program.

Dörtgenin köşelerini iki şekilde yuvarlayabilirsiniz. Birincisi windows / dockers / fillet - Scallop... seçeneğini kullanabilirsiniz.

İkincisi dörtgeni çizdiğinizde property bar üzerinde dört adet üzerinde 0 rakamı olan bir right rectangle corners roundness seçenekleri vardır. Bu rakamları kullanarak hangi köşesini yuvarlamak istiyorsanız o köşeyi yuvarlayabilirsiniz.

İyi çalışmalar...

farukozgursoy

🌱Yeni Üye🌱
haklısınız dediğiniz gibi çok fazla değişiklik var. ve bu ufak ayrıntılara takılmamın en büyük sebebi bu. dediğiniz gibi dockers/fillet menüsünü denedim fakat tam olarak istediğim randımanı vermedi. biraz daha kurcalayacağım.