ben de grafikerler neti gezerken böyle bir konu olunca merak ettim okudum.
yaklaşık 4-5 yıldır xerox makina kullanıyorum önce dc12 ardından sfida.baskı kaliteleri gayet iyi özellikle dc12.ancak sfida makinalar daha çok üretime yönelik olduğu için performans ve özellikleri daha iyi.piyasada diğer markalarda bu kalitede baskı yapan varmı bilmiyorum.bence xerox makina kapasitesi ve çeşitliliği ile şu an için bu konuda 1 numara.
tabiki bu söylediklerim xerox makinalara dair.
AnCaK
bu makinaları satanlar ve servis verenler hakkında aynı şeyleri söylemem mümkün değil en azından benim gördüklerim öyle.xeroxun kalitesi iyi diye dc12 makina aldık FSMA anlaşmalı olarak.belli bir süre kullandık makinada ufak tefek sorunlar çıkmaya başladı.serviste sorun yok şükür.makina ne zaman merdane yırttı servis veren firma bunun suçunu ve dolayısıyla maliyetini bize yıkmaya çalıştı.efendim kağıdınız şu kalitemi? kağıdın kesimi lazermi? xeroxun kendi kağıdı değil bu v.s.halbuki hangi kağıdı ve kaç gr olarak kullanacağımızı söylemiştik.satarken her türlü kuşeye baskı yapar bu makine diye sattılar.yani bunu üstlenmediler ve bize fahiş bir fiyatla merdaneyi sattılar.mecbursun ödeyeceksin yoksa makina yatacak.neyse devam etti bu arada makinayı da tanımaya başlıyoruz.yine merdane gitti.yine bize ödettiler.tabiki daha sonraları ayıktık ki bakım yapan firma zamanında değişmesi gereken parçaları değişmemiş yağlama merdaneleri yağlama yapmıyormuş ve merdane toner toplayıp yırtılıyormuş
zaten merdane değişmeye gelince o parçalarıda değişiyorlardı biz sonradan farkına vardık
ve yine yeni merdane takıp çalıştırınca baskıda çizikler oluyordu bu ne diyince kağıt kalitesi v.s. diyorlardı.ve yine sonradan anladıkki makinaya yeni diye taktıkları merdane başka makineden sökülmüş ve kullanılmış merdane yani ömrü dolmuş.bunu bize yeni diye satıyorlar ve ömrü dolmuş toner toplayan merdane yırtılınca bizden ücretlerini alıyorar.yani sistem çok iyi çalışıyor
baskıda herhangi bi sorun olunca haber veriyoruz bize diyor şunu yap şunu yap olmayıncada hele biraz idare edin o şekilde, yenisi gelince hallederiz.şu an sipariş ettik biz onu diyor.aradan geçen zaman 2 hafta veya 1 ayı kesin buluyor.
Peki madem bu makine böyle yapıyordu da ikinci daha büyük makinayı neden aldınız ?
Belli bir süreden sonra satıcılar gelip şikayetlerimizi aktardıktan sonra efendim işte bu makinalar böyle sorunlar verebiliyor artık bunlar size gelmez bunlar aslında büro makinaları basit işler yapmak için tasarlanmış demeye başladılar.(zaten daha öncede makina şikayetleri için aradığımızda efendim onun öyle arızalar yapması normal gel size yeni farklı makina verelim diyorlardı ne de olsa çeşit çok
Biz de aynı sorunları tekrar yaşamayacağımız şartlarla ve teknik özelliklerini beğendiğimiz sfida makinayı aldık.(Bu arada not düşeyim geçmişe yönelik bir hesap yapınca gördükki makineyı daha düşük fiyata almaları ve merdanelere verdiğimiz ücretleri de çıkınca makinadan ticari olarak hiç kar etmemişiz.
)
Sfida makine gerçekten hem performansı hem de hızıyla çok iyi bir makina.baskı kaliteside ofsete çok yakın.şu an makinayı kullanıyorum ancak daha önce yaşadığım sorunlar yine yaşıyorum ve servis-satıcı muhteşem ikilisinin kıskacından yine kurtulamadık
Şimdiye kadar geçen süre zarfında edindiğim tecrübe şu oldu:
satıcı makinayı satana kadar size dayı der
daha sonra onların eline düşmüşsündür ve artık şartları onlar belirler.yaptırım gücü onlardadır.hani ofset makine alsanız malzemeyi servisi v.s. temin edebileceğiniz bir çok seçenek vardır.ve yıllar sonra makinayı satayım deseniz fiyatını koruduğunu görürsünüz.ama dijital makina öyle değil ve bir yere bağımlısınız.
Bazı satıcılar müşteri memnuniyeti v.s. der.alakası yok.senin daha sonra makina alma gibi bir duruşun yoksa o memnuniyet kendilerinde kalır size yansıtmazlar.bu makinalardan kullanmak isteyenlere tavsiyem satıcının dediği her şeyi belgeyle kayıt altına almanızıdır.kağıt çeşidi,gramajı,kullanıcı hatasının ne olduğunun açıklanması,parça temin süresi,işyerinin elektrik şebekesinin yeterli olup olmadığı v.s.
Sonuçta en az bir ev değeri kadar bunlara ödeme yapıyorsanız depreme dayanıklı bir ev aldığınızdan emin olun.
Satıcı ve servis bugün var yarın yok.sürekli değişiyorlar ve markadan markaya geçiş yapıyorlar.hangi markadaysa o marka iyidir
kimse ne xeroxun ne de canonun ne de minoltanın akrabası ve üretimindeki teknolojide katkısı olan insanlar değil.yani bağları tamamen duygusal.
Ne canon ne xerox ne başka marka.en iyi marka servisi iyi olan ve gerektiğinde kendi hatasından dolayı zararını telafi etme erdemini gösteren servistir.1200x1200x8 bit kalitede baskı yapabilen , fotoğraf kalitesinde olan,extra renklerle ve özelliklerle donatılmış ama 1-2 hafta parça bekleyen bir makinenız size bir şey kazandırmıyor.