Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

xerox docucolor 252

bahadır-canon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben rakiplerimi küçük düşürmüyorum orada bir yanlış anlaşılma var xerox çok kaliteli bir markadır ve dc250, dc 8000 gibi makineleride çok güzeldir. benim sözlerim xerox satış kadrosuna sanırım yukarıda anlatılanlardanda farklı bir şey söylemiyorum bu işin yanlış yapıldığına dair canlı şahitler var. bu arada cemil copy'de var dedim çünkü türkiye'de verilebilecek en iyi referans orası makine sağ salim çalışmakta.( tabi bir sabotaj olmazsa )

bizhubproc6501

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar merhaba ben tuna , ankarada KONICA MINOLTA markasının satışında çalışmaktayım. Bilgi anlamında yardımcı olmaya çalışırım...

C6501 Sistem 7

okyanus77

🌱Yeni Üye🌱
merhaba biz xerox la çalışıyoz bizim makinalar hep xerox iskender beyi bende tanıyorum makinaları güzel tavsiye ederim

ajans39

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben de son bir ayımı bu makinaları araştırmakla geçiridim. Konuya çok yeniyim ve yardıma, tavsyeye ihtiyacım olduğundan tesadüfen burada paylaşılanları gördüm. Yeni bir sistem kurmayı amaçladığımızdan xerox, konica minolta ve canon firmalarından detaylı bilgi ve ihtiyacım olan sınıfta cihazlarla ilgili bilgi aldım ve demolarını izledim.
Kitapçık, dergi vb. ürünler için yola çıktığımızdan firmaların aşağı yukarı emsal makinalarının testlerinden etkilenmemek mümkün değil, tecrübesiz bir kulanıcı olarak. Tüm deneme çıktıları harici Fiery RIP ünitesine sahip makinelerde yapıldı ve değişik gramajda kağıtlar kullanıldı (özellikle 200 gr+ zenit, tuval,...). Renk doğruluğunu değerlendirecek bilgi ve tecrübeye sahip olduğumu söyleyemeyeceğim ancak dokulu malzemede xerox mürekkepleri kapama sorunu yaşattığı açıkça belli, konica minolta (bizhub 6501p) mürekkepleri kusursuz diyebileceğim sonuçlar verdi, canon 9060 advance lansmanından henüz döndüm ve sadece kuşe çıktılarını alabildik (sorunsuz) ve dokulu kağıtlarda sorun yaşanabileceğini kendileri ifade ettiler (bayi değil canon-eurasia yetkilileri), son kararımızı bu makinenin de sonuçlarını incelemeden vermeyeceğiz. Finisher kabiliyetleri birbirine çok yakın, çıktı maliyetleri de örtüşüyor.
Bu tip donanımlarda teknik destek ihtiyacı bana göre çıktı kalitesiyle aynı önem derecesinde ele alınması gereken bir konu. Bizim bölgemizde bu konuda şanslıyız çünkü firmaların merkezlerine yakınız diye düşünüyorum, Transteknik bana en fazla güven veren kuruluş oldu diyebilirim.
Burada özellikle kullanıcıların fikirlerinii tavsiyelerini almayı istiyorum. Dünyanın en iyi firması, en kötü firması bulunduğu, hizmet verdiği bölgedeki temsili ile belli olur. Burada yazan satıcı arkadaşlar hedeflerine ulaşmak için bana ulaşarak öneri ve tavsiyelerini sunsunlar, ben özellikle kullanıcıların da görüşlerini almadan bir karar vermek niyetinde değilim.
Değerli yorumlarınızla yardımcı olursanız sevinirim.

olympos07

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba ....
A3 dijital makine alınırken dikkat edilmesi gereken kriterler bence şunlar;

1. Görüntü kalitesi nedir? Belirtilen çözünürlük gerçek çözünürlükmüdür? (Mümkünse çıktı örnekleri alınız)

2. Makine bu kalitesini 100.000 kopyaya geldiğinde de sürdürebilecek mi? Makine belli bir ömre geldiğinde 20 çıktı alınınca 1. çıktı ile 20. çıktı arasındaki fark ne? ( Aynı mı değil mi? )

3. Markayı temsil eden lokal firma (2.) maddeyi destekleyecek teknik alt yapıya sahip mi?
(Burada firmalar "siz çağırın, teknisyen 2 saatde orada" diyorlar. geliyor gerçektende teknisyen, ama bu teknisyen yeterli çözümü sağlayabiliyor mu?...)

4.Firma ömürlü parçaları zamanında değiştirip kopya kalitesi ve makine verimliliğini istikrarlı şekilde sağlayacak bakış açısına sahip mi?

(Yukardaki 4 maddenin herhangi birinde yeterlilik yoksa makineniz 1 sene sonra çöp olacağı için makine fiyatının bir önemi yoktur )

5. Kopya maliyeti nedir? Mümkünse kopya başı anlaşma mantıklıdır. (Bu tür kopya başı anlaşmalarda firmanın orjinal tüketim malzemesi kullanıp kullanmayacağı çooook önemlidir )

6. Makine fiyatı nedir?

7. Bölgenizde markayı temsil eden firma kaç senedir faaliyet göstermektedir? Sözlerine ne kadar güvenilebilir?

Size bol şans dilerim.

Not1 ; Fırın merdaneleri;
Yanlış kağıt kullanımı, kağıdın ve kağıdın gramajının makineye hatalı tanıtılması, servisin parçaları ünite olarak değiştirecek kabiliyete sahip olmaması gibi nedenlerle sık deforme olmaktadır. Burada şu marka daha uzun ömürlü yada kısa ömürlü denemez. Ancak görülmüştür ki özen gösteren kullanıcılarda fırın merdaneleri uzun süre sorun çıkarmamaktadır.