Arkadaşlar ben de son bir ayımı bu makinaları araştırmakla geçiridim. Konuya çok yeniyim ve yardıma, tavsyeye ihtiyacım olduğundan tesadüfen burada paylaşılanları gördüm. Yeni bir sistem kurmayı amaçladığımızdan xerox, konica minolta ve canon firmalarından detaylı bilgi ve ihtiyacım olan sınıfta cihazlarla ilgili bilgi aldım ve demolarını izledim.
Kitapçık, dergi vb. ürünler için yola çıktığımızdan firmaların aşağı yukarı emsal makinalarının testlerinden etkilenmemek mümkün değil, tecrübesiz bir kulanıcı olarak. Tüm deneme çıktıları harici Fiery RIP ünitesine sahip makinelerde yapıldı ve değişik gramajda kağıtlar kullanıldı (özellikle 200 gr+ zenit, tuval,...). Renk doğruluğunu değerlendirecek bilgi ve tecrübeye sahip olduğumu söyleyemeyeceğim ancak dokulu malzemede xerox mürekkepleri kapama sorunu yaşattığı açıkça belli, konica minolta (bizhub 6501p) mürekkepleri kusursuz diyebileceğim sonuçlar verdi, canon 9060 advance lansmanından henüz döndüm ve sadece kuşe çıktılarını alabildik (sorunsuz) ve dokulu kağıtlarda sorun yaşanabileceğini kendileri ifade ettiler (bayi değil canon-eurasia yetkilileri), son kararımızı bu makinenin de sonuçlarını incelemeden vermeyeceğiz. Finisher kabiliyetleri birbirine çok yakın, çıktı maliyetleri de örtüşüyor.
Bu tip donanımlarda teknik destek ihtiyacı bana göre çıktı kalitesiyle aynı önem derecesinde ele alınması gereken bir konu. Bizim bölgemizde bu konuda şanslıyız çünkü firmaların merkezlerine yakınız diye düşünüyorum, Transteknik bana en fazla güven veren kuruluş oldu diyebilirim.
Burada özellikle kullanıcıların fikirlerinii tavsiyelerini almayı istiyorum. Dünyanın en iyi firması, en kötü firması bulunduğu, hizmet verdiği bölgedeki temsili ile belli olur. Burada yazan satıcı arkadaşlar hedeflerine ulaşmak için bana ulaşarak öneri ve tavsiyelerini sunsunlar, ben özellikle kullanıcıların da görüşlerini almadan bir karar vermek niyetinde değilim.
Değerli yorumlarınızla yardımcı olursanız sevinirim.