Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yağlı pastel çalışmalarım

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar merhabalar...
Birebir fotoğraftan çalıştığım yağlı pastel çalışmalarımı ekliyorum.
Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.
Saygılar

pastelmeyve.jpg

(ArtAcademy Resim Eğitim setinden alınarak çalışılmıştır.)

pastelkadeh.jpg

(Bir dekor dergisinden alınmış; kompozisyon değişikliği yapılarak çalışılmıştır.)

pastelyerlikadn.jpg

Yerli kadının yüzündeki beyazlık; ağaç kabuklarından yapılma; güneşten korunmak için kullanılan bir çeşit maske imiş...(Natıonal Geographic Takvim'inden çalışılmıştır.)

Benzer konular

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
ben bu işten anlamam ama 1. ve 2. ler güzel olmuş.3. beğenmedim :D ne yalan söyliyeyim.Kadının dudaklarında problem var.biraz da ürkütücü olmuş.Emeğine sağlık arkadaşım.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ben bu işten anlamam ama 1. ve 2. ler güzel olmuş.3. beğenmedim :D ne yalan söyliyeyim.Kadının dudaklarında problem var.biraz da ürkütücü olmuş.Emeğine sağlık arkadaşım.

Çok teşekkür ediyorum güzel yorumun için
Fakat çizdiğim kadının dudaklarıda yüzüde aynen böyle idi
hatta daha dolgundu ve korkunçtu :D
Sadece benim pastel boyaların ucu kalın olduğu için; gözlerine istediğim bakış ifadesini veremedim.Hatta önce vermiştim ama sonra renklendirirken yine aynı sebeple bozuldu :( Hocam bu resimi bu boyalarla çizemezsin demişti; bu kadarına bile şaşırdı :tongueout: Çok fena bolzulmuştu :rofl:
Özellikle baş örtüsündeki geçişler zorladı beni.Dikkatli bakarsanız; üzerinde balıklar olduğunu görürsünüz... ben en çok baş örtüsüyle uğraştım; tabi o sırada anatomik hatalar olmuş olabilir

lovies

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.ilkeroztuna.com
1.Güzel calışmakla birlikte sarfettiğin sabır ve emeğe saygı durulur Emeğine sağlık:)
2.İlk çalışmaya nazaran biraz daha basit bir çalışma gibi .9
3.Son çalışma ise nedense benım cok hoşuma gitti elımde olsa duvarıma asarım ilginc bir tasarım olmuş:D
Referans kullandınmı peki arkadaşım?
Genel olarak sarfettiğin emekten dolayı seni kutluyorum,çalışmaların sıklığına görede gelişmenin gözle görülür şekilde artıcağı kanısındayım...
Başarılar:)

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
1.Güzel calışmakla birlikte sarfettiğin sabır ve emeğe saygı durulur Emeğine sağlık:)
2.İlk çalışmaya nazaran biraz daha basit bir çalışma gibi .9
3.Son çalışma ise nedense benım cok hoşuma gitti elımde olsa duvarıma asarım ilginc bir tasarım olmuş:D
Referans kullandınmı peki arkadaşım?
Genel olarak sarfettiğin emekten dolayı seni kutluyorum,çalışmaların sıklığına görede gelişmenin gözle görülür şekilde artıcağı kanısındayım...
Başarılar:)

Gerçekten çok çok teşekkür ederim; oldukça motive edici mesajlar yazıyorsun...
Hepside fotoğraftan birebir çalışıldı.Hatta bulabilirsem en kısa zamanda referans aldığım fotoğraflarıda yükleyeceğim; ozaman daha kolay anlaşılabilir...(zaten resimlerin altına açıklamalarını dayaptım arkadaşım; istersen bir daha incele :wink: )
2.resime gelince de; aslında basit gibi görünsede; içindeki ovallerin çokluğundan ve cam hissi vermeye çalışmamdan dolayı en çok zorlandığım ve hocamın en başarılı bulduğu resmim bu idi...
Gelişmek konusunda kesinlikle haklısın ama uzun süredir elime kalem almıyorum ve bir takım sebeplerden ötürü resim kursunu bıraktım :(
Ama tekrar başlayacağım

lovies

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.ilkeroztuna.com
Gerçekten çok çok teşekkür ederim; oldukça motive edici mesajlar yazıyorsun...
Hepside fotoğraftan birebir çalışıldı.Hatta bulabilirsem en kısa zamanda referans aldığım fotoğraflarıda yükleyeceğim; ozaman daha kolay anlaşılabilir...(zaten resimlerin altına açıklamalarını dayaptım arkadaşım; istersen bir daha incele :wink: )
2.resime gelince de; aslında basit gibi görünsede; içindeki ovallerin çokluğundan ve cam hissi vermeye çalışmamdan dolayı en çok zorlandığım ve hocamın en başarılı bulduğu resmim bu idi...
Gelişmek konusunda kesinlikle haklısın ama uzun süredir elime kalem almıyorum ve bir takım sebeplerden ötürü resim kursunu bıraktım :(
Ama tekrar başlayacağım

Ya ideallerin,vazgeçilmezlerinin arasında olmasa bile en azından bunu bir hobi olarak görüp boş zamanlarını bununla geçirirsin ve zevk duyacagın bir iş yapmış olursun :)

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ya ideallerin,vazgeçilmezlerinin arasında olmasa bile en azından bunu bir hobi olarak görüp boş zamanlarını bununla geçirirsin ve zevk duyacagın bir iş yapmış olursun :)

Evet ama zaten bırakmak zorunda kalmamım sebebi; hem maddi hemde manıvi zaman bulamamak :wink:
İnşallah bundan sonra zaman yaratmaya çalışacağım :)
Destekleriniz için çok sağolun :flower:
Saygılar

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Ay ben bunları nasıl görmemişim ilk resim çok hoş olmuş canım ellerine sağlık

mavi gül

🌟Usta Tasarımcı🌟
İlk resmi ben de çok beyendim ama ikinciside güzel olmuş emeğine sağlık..

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
İlk resmi ben de çok beyendim emeğine sağlık..

Çok teşekkür ederim; çekinerek yüklemiştim; ama beğenler çıktıkça hevesimde iyice arttı :)
En kısa zamanda yenilerini yapıp ekleyeceğim...

mavi gül

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok teşekkür ederim; çekinerek yüklemiştim; ama beğenler çıktıkça hevesimde iyice arttı :)
En kısa zamanda yenilerini yapıp ekleyeceğim...

Başarılar dilerim hevesini hiçbirşey kırmasın eleştiriler bile.
tekrar başarılar

onbirr

🌱Yeni Üye🌱

Bende sadece üçüncüyü sevdim:smile: başındaki örtü faln çok hoş 1 çok bastırılmış 2. dede orant bozuklukları var( eskizini yaptıktan sora çalışsan çok memnun kalırsın,devam et güzel yapıosun geliştirebilirsin...

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bende sadece üçüncüyü sevdim:smile: başındaki örtü faln çok hoş 1 çok bastırılmış 2. dede orant bozuklukları var( eskizini yaptıktan sora çalışsan çok memnun kalırsın,devam et güzel yapıosun geliştirebilirsin...

Güzel yorumun ve önerin için çok teşekkür ediyorum. En çok 3. resmin baş örtsüyle uğraştım zaten :) Yalnız yağlı pastellerin ucu çok kalın olduğu için; tam olarak istediğim etkiyi yakalayamadım.Hatta gözler o yüzden bozuldu; aslında kadının çok keskin ve yırtıcı bir ifadesi vardı referans aldığım fotoğrafta; önce yaptım ama sonra çevresine kontür geçerken; siyah kalemin kalınlığı gözdeki ifadeyi bozdu :(
Bundan sonra daha dikkatli olacağım.Eskizle çalışmak konusunda kesinlikle haklısın.Ama işte bir heves başlıyorum çoğu zamanda bitirmeden kalkmıyorum :)

Başarılar dilerim hevesini hiçbirşey kırmasın eleştiriler bile.
tekrar başarılar

Çok teşekkür ediyorum.
Olumlu yada olumsuz bütün eleştriler kulağımda bir küpe :)

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
yaptığın çalışmalar gayet başarılı en başarılısı die ayırt etmek istemiyorum çünkü hepsi birbirinden farklı çalışmalar konusal anlamda.. natürmort - obje - figür çalışması..
sadece natürmortta ve obje kompozisyonunda oran orantılara dikkat et ve iyi ölçü almanı tavsiye ederim. figürde ise anotomi ile ilgili bi sorn var ama oda normaldir çünkü insan anotomisi çok zor bir çizime sahiptir. mesela biz okulda anatomi dersi almamıza rağmen hatalar yapabiliyorduk. bunun için direk canlı modelden çalışmanı tavsiye ederim. hatalrını o şekilde daha çabuk ve kolay kapatabilirsin..sanırım gene uzun bi yorum oldu :)

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
yaptığın çalışmalar gayet başarılı en başarılısı die ayırt etmek istemiyorum çünkü hepsi birbirinden farklı çalışmalar konusal anlamda.. natürmort - obje - figür çalışması..
sadece natürmortta ve obje kompozisyonunda oran orantılara dikkat et ve iyi ölçü almanı tavsiye ederim. figürde ise anotomi ile ilgili bi sorn var ama oda normaldir çünkü insan anotomisi çok zor bir çizime sahiptir. mesela biz okulda anatomi dersi almamıza rağmen hatalar yapabiliyorduk. bunun için direk canlı modelden çalışmanı tavsiye ederim. hatalrını o şekilde daha çabuk ve kolay kapatabilirsin..sanırım gene uzun bi yorum oldu :)

Lütfen yorumlamaktan çekinmeyin; ben okurken çok keyif alıyorum hatta daha uzun yazın mümkünse :D
Kursta ölçü alma dersini ben ne yazıkki kaçırdım :( O yüzden onu bir türlü oturtamıyorum :( Aslında bu konuda bana yardım edebilirseniz çok sevinirim :)
Öyle uzaktan kalemi tuta tuta nasıl beceriyorsunuz bir anlasam zaten çözülecek sorun :D Ben modellerin yanına gidip alıyordum ama uzaktan alamıyorum :) Sırrını anlatırsanız çok sevinirim :)

Çizdiğim bu resimlerin hepsi fotoğraftan alındı.Özellikle kadın zaten çok zordu; birde benim pastellerin ağız kısmı çok kalın olduğu için istediğim etkiyi veremedim hatta bozdum :S
Mesela o yerli kadının aslında çok keskin bir bakış ifadesi vardı; önce verdim ama sonra etrafına siyahya kontür çekerken bozuldu :S
Pastellerin ucunu nasıl açabilirim ki?Anca boya yaparken çevire çevire sürüyorum; ozaman bir nebze sivriliyor, ama tam istediğim ölçüye gelmiyor :S
Bu konuda bir öneriniz var mı?
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum
Saygılar