Öncelikle tebrik etmek istiyorum...
Yapraklar kötü durumda
sebebini şöyle açıklayabilirim;
Etrafı kıvrımlaşan yapraklar hastalık işaretidir...Yaprak altlarını kendilerine mekan belleyen bit ve haşere türleri (daha çok ağaç ve yaprak bitleri) yaprakların bu şekilde kıvrılmasına ve zamanla kurumasına sebep olurlar...
Çalışma bazında başarılı,renklendirmeler güzel ancak bu mantık hatası benim gibi insanları rahatsız edebilir...Kaldı ki yaprakların bitler yüzünden kıvrımlaştığını bilmek için botanik uzmanı olmak gerekmiyor, hergün yanından geçtiğimiz onlarca ağacın bazı yapraklarında bu durum mevcut, sadece farkına varamıyoruz yada incelemiyoruz...
Bir tasarım yapılacaksa , yapılacak işe ait detaylar bilinmek zorundadır...Ayrıca yaprağa bakıldığında ağacın türü hakkında da bilgi sahibi olabilmeliyiz...Bu hangi ağaca ait bir yaprak? Her ağacın damar yapısı-yeri, yaprak kıvrımı, yaprak şekli farklı olacağından tasarlayacağımız yaprağında doğayla bir bütün olması, inceleyen kişinin karşılaştırma yapması ve değerlendirmesi açısından olumlu sonuçlar doğurur diye düşünüyorum...
Tabiki doğada varolmayan bir ağaç yada yaprak tasarımı yapmakta mümkün...Hayal gücü nasıl isterse...
Nacizane bir fikir verebilirim...
Madem yapraklar hastalıklı durumda, ozaman yaprak altlarına bir düzine kadar yaprak biti güzel olabilir, birazda bit sıvısı(yaprak altındaki yüzeyde suyla kaplanmış gibi bir tabaka oluşturur, ancak yapışkandır)...Ozaman acınacak durumdaki yapraklar görmemiz mümkün olacak, buda bir nevi mesaj olabilir...
Unutmadan, imzanızdaki türkçe karakter nedeniyle hatalı olan İ ye dikkat , fonttan farklı olmuş.
Şahsi fikirlerim bu yönde...Tebrik ederim...
Saygılar...