Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yaprak

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
yaprak1wm7.jpg

Kullanılan Program: Photoshop Cs3
Çalışma süresi:4 saat

Düzeltme:

yaprakmn0.jpg

Son düzenleme:

Benzer konular

Rüzgar ALPASLAN

🏆Pro Tasarımcı🏆
güzel olmuş emeğine sağlık ama keşke arka planıda güzel bir çizimle tamamlayıp gözümüzü doyursaydın şaka şaka iyi boyle emeğine sağlık

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sanırım işaretlediğim yer gözünden kaçmış olmalı.O kadar kalın bir damardan sonra incelmesi lazım..veya direk şekilde o kalınlıkta biten damar yoktur...Yinede güzel bir çalışma..
yaprak1wm71yi5.jpg

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
güzel olmuş emeğine sağlık ama keşke arka planıda güzel bir çizimle tamamlayıp gözümüzü doyursaydın şaka şaka iyi boyle emeğine sağlık

Teşekkür ederim yorumun için,arkaplanda başka bi çalışma olduğunda biraz daha kalabalık gibi görüntü oluyordu,o zaman dahada rahatsız ediciydi.

Sanırım işaretlediğim yer gözünden kaçmış olmalı.O kadar kalın bir damardan sonra incelmesi lazım..veya direk şekilde o kalınlıkta biten damar yoktur...Yinede güzel bir çalışma..
yaprak1wm71yi5.jpg

:) Evet kesinlikle gözümden kaçmış,yaprağın dokularını çizmek oldukça yorucuydu zaten bi yerden sonra gözlerim seçememeye başlamıştı,hemen düzeltiyorum teşekkür ederim bu arada beğendiğiniz için.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Rica ederim..Sonuçta her çalışma bir yerde takdiri hakeder..

Rüzgar ALPASLAN

🏆Pro Tasarımcı🏆
aslında ben bunların soylemeden gecmek istemiştim ama creedwar'ın dıkkatınden kaçmamış
damarları inceltirsen eminimki dahada başarılı olacaktır arka plana gelice sadece çalışmanın başarısına bi atıfta bulundum, boyle bir çalışmayı sunan siz bilgilknur bize dahada kaliteli sunumlar yapacağınızı gostermiş oldunuz güzel çalışmalarınızı beklıyorum tekrar tebrikler

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Gerekli düzenlemeyi yaptım,inşallah bu kez biraz daha iyi olmuştur.

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
ilknur creedwar'ın söylediği ayrıntıyı yaptıktan sonra daha güzel olmuş ama ben Rüzgar ALPARSLAN'ın yaptığı şakayı ciddi olarak söyleyeceğim sana. arkaya ufak hareketler yapsaydın bence. ve bir öneri daha..
bir yaprağın üstünde şirin bir tırtıl veya uğur böceği illüstrasyonu da çizmelisin bence.. veya bir kelebek.. ama hazır brush değil. bu şekilde çizmelisin. çok şirin olur bence. farklı bir renkle göz doldurur.. diğer çalışmalarına oranla ışığı gölgeyi daha iyi yapmışsın..
tebrik ederim.
başarılar dilerim :blush:

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
ilknur creedwar'ın söylediği ayrıntıyı yaptıktan sonra daha güzel olmuş ama ben Rüzgar ALPARSLAN'ın yaptığı şakayı ciddi olarak söyleyeceğim sana. arkaya ufak hareketler yapsaydın bence. ve bir öneri daha..
bir yaprağın üstünde şirin bir tırtıl veya uğur böceği illüstrasyonu da çizmelisin bence.. veya bir kelebek.. ama hazır brush değil. bu şekilde çizmelisin. çok şirin olur bence. farklı bir renkle göz doldurur.. diğer çalışmalarına oranla ışığı gölgeyi daha iyi yapmışsın..
tebrik ederim.
başarılar dilerim :blush:

Teşekkür ederim canım. Senin emeğin çok fazla bende,bunun içinde ayrıca teşekkürler:)

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba İlknur,

Çalışmadan daha güzeli hırslı olman ve kendini kısa sürede geliştirmen, Böyle devam et. İnanıyorum ki yakın zaman içerisinde çok daha detaylı ve kaliteli çalışmalarını da göreceğiz.

Çalışmana gelince, güzel olmuş, arkadaşlar zaten hatalı olan kısımlarını paylaşmışlar, onun haricinde çalışman başarılı..

Emeğine sağlık..

hayal0

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
ben bir quark kullanıcısıyım, photoshop bilgimi de geliştirmeye çalışıyorum. Yaptığınız yapraklar çok güzel. bunları çizerken başka bir fotoğraf üzerinden mi çalışıyorsunuz merak ettim nasıl oluyor teşekkürler

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yapraklar kendi çizimim,tablet kullanmıyorsanız mouse ile direkt ekrana çizmek biraz zor oluyor yani en azından benim için,o yüzden önce kabasını kağıt üzerine çizip bilgisayara aktardım, pen tool ile çizdim.sonra renklendirme ve gölgelendirmeleri size kalıyor.burn tool ve dodge tool ile çalıştım geri kalan kısımlarını,yaprakların içindeki dokuları burn tool ile minik daireler yaparak doldurdum.Bu şekilde deneyebilirsiniz,kolay gelsin.

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle tebrik etmek istiyorum...

Yapraklar kötü durumda:) sebebini şöyle açıklayabilirim;

Etrafı kıvrımlaşan yapraklar hastalık işaretidir...Yaprak altlarını kendilerine mekan belleyen bit ve haşere türleri (daha çok ağaç ve yaprak bitleri) yaprakların bu şekilde kıvrılmasına ve zamanla kurumasına sebep olurlar...

Çalışma bazında başarılı,renklendirmeler güzel ancak bu mantık hatası benim gibi insanları rahatsız edebilir...Kaldı ki yaprakların bitler yüzünden kıvrımlaştığını bilmek için botanik uzmanı olmak gerekmiyor, hergün yanından geçtiğimiz onlarca ağacın bazı yapraklarında bu durum mevcut, sadece farkına varamıyoruz yada incelemiyoruz...

Bir tasarım yapılacaksa , yapılacak işe ait detaylar bilinmek zorundadır...Ayrıca yaprağa bakıldığında ağacın türü hakkında da bilgi sahibi olabilmeliyiz...Bu hangi ağaca ait bir yaprak? Her ağacın damar yapısı-yeri, yaprak kıvrımı, yaprak şekli farklı olacağından tasarlayacağımız yaprağında doğayla bir bütün olması, inceleyen kişinin karşılaştırma yapması ve değerlendirmesi açısından olumlu sonuçlar doğurur diye düşünüyorum...

Tabiki doğada varolmayan bir ağaç yada yaprak tasarımı yapmakta mümkün...Hayal gücü nasıl isterse...

Nacizane bir fikir verebilirim...

Madem yapraklar hastalıklı durumda, ozaman yaprak altlarına bir düzine kadar yaprak biti güzel olabilir, birazda bit sıvısı(yaprak altındaki yüzeyde suyla kaplanmış gibi bir tabaka oluşturur, ancak yapışkandır)...Ozaman acınacak durumdaki yapraklar görmemiz mümkün olacak, buda bir nevi mesaj olabilir...:)

Unutmadan, imzanızdaki türkçe karakter nedeniyle hatalı olan İ ye dikkat , fonttan farklı olmuş.

Şahsi fikirlerim bu yönde...Tebrik ederim...

Saygılar...

Son düzenleme:

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Teşekkür ederim yorumunuzu en ince detayına kadar okudum.Bahsettiğiniz detayları umarım zamanla düşünebilecek kıvama gelicem.Tabiiki yaptığım çalışmanın herşeyiyle tamamlanmış olmasını bende isterim,ama dediğim gibi zamanla ve tecrübeyle olacaktır.Tekrar teşekkürler.

ALOR

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok güzel bir çalışma olmuş,ellerinize sağlık.