Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yaptığım bülteni matbaa basamıyor

vlk4n

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.bidunyabilgi.com
Merhaba arkadaşlar 8 sayfalık bir bülten hazırladım. Şimdi sayfay matbaaya götürdüm ben bunu corel olmazsa basamam diyor bir sürü bahane felan yok resimler net çıkmaz bulanıktır. Sen bun rgb yaptın cmyk yapacaktın benim makine çıkarmıyr vs vs.

Benim istediğim şu quark ile yapılmış bir tasarımı nasıl corele uygun hale dönüştürebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

tuvenan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle RGB resimleri CMYK yapman şart.

İlla Core lolacak diye bir kaide yok. Quark'la da istediğin baskıyı çok rahat yapabilirsin.
Sen en iyisi PDF yapıp o şekilde gönder...

vlk4n

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.bidunyabilgi.com
pdf yaptım gönderdim yalnız benimde bir hatam var şimdi bu 8 sayfa olacak ben hepsini ayrı ayrı tasarladım. Bizim için 35-50 bir kağıt ayarlandı katlandığında 35-25 oluyor yani bir kağıda 2 sayfa , ben tasarımı direk olarak 35-25 ebatından tek tek yaptım. Arkalı önlü olacağı için bu işin içinden çıkamıyorum. Lütfen yardım edin

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
sen matbaanı değiştir.. daha sağlam olur :)

yavuz_somuncu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
quark express ile çalışırken matbu baskı olarak yazıların kırık çıkmaması açısından en ideal format tuvenan arkadaşımızın söylediği gibi PDF'tir. Pdf yaparken çıktınızı "Press Quality" olarak ayarlamayı unutmayın.

pdf olarak tek tek sen götür matbaaya, zaten onları corel'de tekrar montajlayacaklardır. sıralamasını onlar kendi baskı tekniklerine göre yaparlar.

vlk4n

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.bidunyabilgi.com
adama çıkardım tek tek pdf olarak (Press Quality) olarak. Adam corele alıyor ama görüntü büyülünce ve küçülünce bozuluyor. Açıkçası adam de pek bilmiyor yani :D

soravan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
getir biz basarız ayarlarız dostum *****************

Moderatör tarafında düzenlendi:

Baran35

🌱Yeni Üye🌱
bana gönderirsen bende uygun bi fiyata baskı yapabilirm.. ********************

Moderatör tarafında düzenlendi:

macgirl

🌱Yeni Üye🌱
pdf olarak kaydedip corele atarsanız baskı kalitesi bayağı düşer. direkt olarak quarktan alınması gerekiyor. geçmişte quark, freehand gibi programlardan çıkış alabiliyorlardı ama artık film firmaları pc ye döndüler ondada sadece corele ayar yapıyorlar o yüzden öyle söylenmiştir. corele kendin çevirip baskıya gönderebilirsin. pdf gönderme baskı kalitesinden memnun olmazsın. ben yakın bir zamanda pdf leri jpg yapıp öyle corele atıp düzenledim. tabi iş kilitesi düştü ama yapacak başka bişey yoktu maalesef iş pdf gelmişti çünkü.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
bende matbaa istiyor diye, mesela işlerimi gönderirken kokulu zarfa koyupta gönderiyorum. ve özellikle en yakın kebapçıdan bibuçuk iskender sipariş edip kurye ile soğutmadan baskı operatörüne gönderiyorum. Başka türlü baskı kalitesi düşük olabiliyor :/

yapıcak bişe yok...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Benim matbaadaki filmcide hala flatten yaptığım pdflerdeki kılcal çizgilerin ofsette çıkmayacağını anlamadı sürekli uyarıyor beni.

Üstelik geçen gün yaptığım dergilerden birinin kapağındaki elemanın oltasının misinasını silmiş, ctp'de çıkıyor diye ulen bırak dedim balık boşlukta kalmış görmüyon mu:) Onu da kılcal çizgi sanmış.

Yani diyeceğim artık ne filmcisinde ne matbaasında hayır kaldı napacaz bilmiyorum valla.

illakiillaki

🌱Yeni Üye🌱
feylosoft, beni baya güldürdün. Aynı şey bizim başımıza geldi.. Adam kataloğun önüne arkasaına kafasına göre "lak" atmış. sonuç berbat.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Burada Adobe yetkililerine sesleniyorum; Gelin İzmir'e! Sadece PDF ve Baskıda PDF kullanımı hakkında paneller falan düzenleyin, PDF te renk ayrımı yapmanın diğer alternatiflere göre neden daha kolay ve güvenli olduğunu anlatın. Neden corel'den Pdf yapıldığında renklerin bozulduğunu, neden pdf yi filme ya da CTP ye gönderirken montaj programları dışında, başka hiçbir programa ihtiyaç olmadığını falan anlatın... Etkinlikler yapın, Bi lansman partisi de burda düzenleyin, Gündoğduda falan... Tamam anlıyorum komple corel ile çözmeye çalışan matbaa çok burda ama, Düzgün iş yapan ve sizleri dinlemeye istekli açık fikirli işletmelerimiz de mevcut...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ya öyle garip ki örneğin benim matbaam fena değil hatta dergi türevi işler için gayet iyi şimdilik tek sorunum 15 yıllık renk ayrımcı yerine genç birinin gelmesi ama şu var ki düşünün Günde onlarca belki yüzlerce elinden iş geçen bir renk ayrımcının önünde sorunlu bir lcd ekran var. Ben buna anlam veremiyorum. Hani normalde iyi bir monitör alırsınız kalibre için ilk nerreyi düşünürsünüz, filmcinizi dimi. Filmcilerde en profesyonel aletler olmak zorunda renk ve sorun tespiti için her zaman tecrübe yetmiyor çünkü.

Ama bizim filmcide kendiliğinden abstract gölgelendirme çalışmaları yapan bir monitör var. Bu ne tür bir iş yapma mantığıdır anlamadım. Yani sırf bir monitöre 1500 Tl verememk için her işte laf yemek bazılarını tekrar basmak daha mı iyi anlamadım. Allahım beni bu İzmir mantalitesinden koru.