İlk derken ilk defa bu resmi çizmediniz heralde..Daha önce mutlaka denemeleriniz olmuştur..Yüz kısmının yerleştirmesi yeni başlıyan birine göre iyi olmuş ama saçlara ve kıyafete daha fazla özenmelisiniz..Başarılar..
orantı probleminiz var. Desenin temel kurallarının arasındadır orantı. Gözü oran olarak aldığımızı varsayarsak bir göz oranı kadr olmalıdır burun acıklıgıda. Bu bayan tam düz durmadığı içinde sol yanak kısmındaki şişkinlik biraz fazla. Burun kısmındada anatomik olarak dikkat ederseniz kemik orta kısmında normalınde bu kadr ince olmadığını sizde algılayacaksınız.
ilk derken :surprised::surprised:
demiştimteşekkür ederim yorumunuz için ilk derken şöyle lise yıllarında 6 sene önce 2 tane daha potre çizmiştim bu onlarla beraber 3.sü ama yıllar sonra olduğu için öyle yazdım...onun dışında bi çalışmam yok...zaten alanım değil sadece hobi olarak seviyorum resim yapmayı...uzun yıllar görüşmediğim bi arkadaşımla karşılaştık sen resim yapıyordun hani liseydeyken ; yine yapıyor musun deyince ben oturdum kendimi denedim...
herşeyden önce uzun süreden sonra ilk olduğu için kusur aramicam farkındasındır zaten.. ilke göre çok iyi![]()
Çizimlerinde genel yapılarda ve oranlarda
problemler çıkmış...
porte çiziminde ilk önce figürün karekterıstık
özellikleri yansıtan arayışlar denemelisin (çizgiyle)
ve çizgi tonunun ilkönce en açıktan başlamalısın..
daha sonra ışıga göre koyuluklardan başlamalısın
Karakalem çizilerek ve gözlem yapılarak geliştirilir
o yüzden asla çizmeyi bırakma!
Emegine saglık başarılar dilerim![]()
saçlarında biraz sorun var gibi ama bütün olarak ben beğendim
ben çok beğendim..ilk çizim demişsn demişsin o da ayrı bi güzellik katıyor tabiki..oran orantı anatomi hataları tabiki mevcut ama bu hatalar zamanla giderilecektir..birden olması mümkün değil..keşke birazda kıyafete özenseydin..sıkılmışsın sanırımkendimden biliyorum
başarılarının devamını dilerim çizmeyi bırakma
![]()
Kaşlarda oranszlık var yüz çevresinde de oransızlık var sol tarafı dar sağ taraf geniş olmamış