Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yardım

semsx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corel draw x5 kullanmaktayım ve şu anda bir sorun la uğraşıyorum program yeni işler yaparken cok guzel calışıyor ama eski işleri acmaya kalktıgında 4 saatte bir dosya actı bunun nedeniş hakkında bilgis i olana varmı

Benzer konular

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
style'ler kardeşim. style'lerden kurtulman lazım. Aynı sorunu bnde yaşadım. Kaydederken falan da kasıntı. Bu konu ile ilgili arama yap bulursun. Corel draw style'lerden kurtulma die arat. Ben uğraşıp yapmadım. Eski dosyalardan birşey alıp yeni bişey yapacağın zaman corel olarak alma yeni dosyaya style'ler de gelir. Pdf olarak kaydedip Corel'e çek o zaman gelmiyo kolay gelsin. Bir dosyada style olup olmadığını öğrenmek istiyorsan Window-dockers-color styles'e tıkla açılan menüde projenin üzerine çift tıkla alta doğru stle'ler açılır işte bu yüzlerce style'den dolayı kasıyor kardeşim kolay gelsin, selametle...

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
selimbabat'ın da söylediği gibi sorunun büyük bir kısmı Renk stillerinden (color style) kaynaklanıyor. Renk stillerinde kurtulmak için bir çok yöntem var fakat CorelDRAW X6 kullanırsanız renk stillerine bağlı olan yavaşlamalar ya da sorunların tamamen giderildiğini göreceksiniz. CorelDRAW X6 renk stilleri modülü sıfırdan yazıldı ve pek çok özellik eklendi.

Yavaşlamanın sebeplerinden biri de çok sayıda view, graphic and text styles ya da dosyaya kaydedilmiş fakat sizin göremediğiniz Symbol Objects (sembol nesneleri) olabilir. Bunları da kendi panellerinden bakıp temizlemek gerekebilir.