Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

yazdığım yazıyı nerden ölçülendirebilirim?

ayşa1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mesela bi yazı yazmak istiyorum ve her harfi 19 cm boyunda olsun istiyorum ayarları nerden yapabilirim.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
cm değilde punto olarak ayarlayabilirsiniz :) Yada 19 cm boyutunda bir çizgi çizerek yazıları buna göre büyütebilirsiniz :)

Ben farklı olarak bilmiyorum belki bir bilen çıkar :)

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
İşaretlediğim yerden kilit işaretini kapatıp ölçü girersen orantılı olarak yani yazıyı deforme etmeden istediğin ölçüye getirebilirsin.

graphic2.jpg

ayşa1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İşaretlediğim yerden kilit işaretini kapatıp ölçü girersen orantılı olarak yani yazıyı deforme etmeden istediğin ölçüye getirebilirsin.

graphic2.jpg

çok teşşekkür ederim gerçekten.kilidi kaldırınca oldu.sağlamasınıda grafishop arkadaşın yötemiyle yaptım.ikinizede teşekkürler.hepinize kolay gelsin

ayşa1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben bişi daha sormak istiyorum. ölçülendirdiğim yazıyı ovalleştirmek istiyorum.yarım bi dairenin çevresi boyunca.ovalleştirdim ama bildiğim iki yöntem var.birincisi dairenin içine yazıyı yazıp sonra texten yazıyı yola hizala yapıp ki ben bunu yaptım düzgün olduğu için.ikinciside interactive envelope tool aracı ile.şimdi bu şekilde bi ovalleştirmede verdiğim ölçülerim değişirmi?ki değişmesini istemiyorum.değişirse verdiğim ölçüde kalacak şekilde nasıl oval yapabilirim yazıyı

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
çizdiğin ovalin boyu yazının böyundan uzun olsun daha sonra yazıyı ovale alırsın ancak yazıyı ovale göre ortalaman gerekicek oval yazıdan küçük veya aynı boyutda olursa yazında bozulmalar olur onun dışında sorun yaşamazsın

ayşa1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çizdiğin ovalin boyu yazının böyundan uzun olsun daha sonra yazıyı ovale alırsın ancak yazıyı ovale göre ortalaman gerekicek oval yazıdan küçük veya aynı boyutda olursa yazında bozulmalar olur onun dışında sorun yaşamazsın

teşekkür ederim.peki ben yazıya dairenin şeklini verdikten sonra daireyi yok etmek için dairenin kenar rengini sildim.yeterlimi yoksa başka bişiler yapmam gerekiyomu.çünkü daireyi istemiyorum

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
konuyla alakasız mesajlar silinmiştir
tekrarı halinde iki tarafta uyarılmadan uzaklaştırılacaktır
kuralları okuyun

ayşa1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
forumdan şahsen hiç tanımadığım bi arkadaşın konuyla ilgili msjını bilgi paylaşımı adına paylaşmak istiyorum.kendisi özelden yazmayı tercih etmiş çünkü oda hoş olmayan msj larla karşılaşmış söylediğine göre.neyse.konuyla alakalı olarak arkadaşımız şöyle yazmış:yazıyı daire içine ovalleştirince fit text to path yoluyla yaptığınız yazıyı ve daireyi işaretleyiniz.arrange/break text apart ı seçtiğinizde daire ve yazı birbirinden ayrılır.kısa yoluda ctrl+k dır.yani benim yaptığım gibi daireyi renksiz yapmak çözüm değilmiş.
ayrıca sanada teşekkür ederim grafishop,beni azda olsa tanıyıp,yorum yaptığın için.kolay gelsin.

konuyla alakasız mesajlar silinmiştir
tekrarı halinde iki tarafta uyarılmadan uzaklaştırılacaktır
kuralları okuyun

özür diliyorum forumunuzdan