Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

yazılar dört renk çıkıyor

grafilk

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar corel draw x5 kullanıyorum.. yaptığım çalışmalar başka bir matbaaya baskıya gidiyor. benden tiff yada pdf kaydı istiyorlar. bende bu kayıtları yapıyorum fakat film ayrımında yazıların 4 renk olduğunu söylüyorlar. ben corelde bakıyorum yazı rengi sadece black kanalda 100 görünüyo ama tif yada pdf yaparken yazılar diğer kanallardada çıkıyor anlaşılan. bu sorunu bir türlü çözemedim yaptığım yanlış yada sorun nerdededir. bana yardımcı olabilirmisiniz.
tiff yada pdf kayıydı yaparkenmi yanlış yapırum.. lütfen acil yardım ederseniz çok mutlu olurum..

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Pdf ayarlarında sorun vardır. Bende de öyle oluyordu istiyorsan kullandığım pdf ayarlarını sana sunabilirim. Ben reprodüksiyon firmasına işimi pdf formatın da gönderiyorum...

YuAxh.jpg

FWDcK.jpg

Hfs8J.jpg

z41kx.jpg

Ek bilgi daha vereyim film ayrımında yazılar 4 renk gözüküyor ve sen CorelDRAW da mevcut işleri tek renk görüyorsunn bu durumda mevcut TİF veya PDF formatındaki işi Photoshop da açarak bakabilirsin veya Adobe Acrobot Reader Kullanıyorsan Advanced menüsünden bakabilirsin . .

Son düzenleme:

grafilk

🌱Yeni Üye🌱
cok teşekkür ederim hemen deniyorum

grafilk

🌱Yeni Üye🌱
ayarlarınızı denedim fakat olmuyor photoshopta baktım yazılar 4 renk çıkıyor
ayrıca sizde pdf preset kısmında çağlar yazıyor bu kısmıda anlamadım onun haricindeki tüm kısımları aynı yaptım ama olmadı....

Son düzenleme:

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Present kısmında ki "çağlar" kısmı mevcut profilin(ayarların) ismi o kadar da önemli değil.

Windows açılır menüsü altındaki Color Palattes kısmından CMYK renk paletini seçin,
ardından Tool açılır menüsü altındaki Color Management kısmından Defualt Setting ibaresine tıklayın açılan menüden Sol üst tarafta yer alan Color Profiles kısmındaki RGB ve CMYK renk profilleri kontrol edelim Benim kullandıklarım
RGB: sRGB IEC61966-2.1 CMYK: Coated FOGRA27(ISO 12647-2:2004)

sizin kullandığınız ayarları bir yere not alıp benim önerdiğim ayarlarla tekrar deneyebilir misiniz