Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yazılara kontur rengi vermek?

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar Herkese Selamlar,
Corel'de yazdığımız bir yazının içini nasıl boşaltabiliriz? Sadece yazının kenar çizgileri kalsın. Teşekkür eder saygılar sunuyorum.

Benzer konular

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle başlığınız sorunuz ile alakasız olmu. tarafımca değiştirilmişir.

Yapmak istediğiniz şeye gelince.. Yazı seçili iken renk paletinizden SOL TUŞ ile X kutucuğunu (renk paletinin en üstündedir) SAĞ TUŞ ile de herhangi bir rengi tıklayın..

burda püf nokta seçili nesyene dış (kontur) rengi vermek rengi mouse'un SAĞ TUŞ ile tıklamak demektir..

X kutucuğu ise renk paletindeki renk verme anlamına gelen en üstteki minik "X" işaretli kutudur.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Onur bey teşekkür ediyorum cevabınız için, ama olayı tam anlayamadım. Demek istediğim yazının kendisi tek çizgi olsun, iç kısımlar boş olsun, mümkünse resim şeklinde açıklayabilirseniz memnun olurum. Teşekkür ediyorum.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Yazının iç kısmını şeffaf yapmakmı istiyorsunuz . Eger sadece renksiz olması yeterli olacaksa Onur beyin anlattığı şekilde uygulayarak iç kısıma beyaz renk verebilirsin yada hangi renk zeminde uygulayacaksanız o rengi kullanabilirsiniz....
Ama yazı illa şeffaf olsun istiyorum derseniz yazıyı convertledikten sonra iç kısımı Renk paletinde en üstteki x işareti olan kutu olarak seçerek istediğiniz yapmış olursunuz...
İyi çalışmalar...

grafixel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.hattablolari.com
Bir başka yol da benden olsun:
yazıyı yazın ve 'Ctrl+Q' ya basın(convert). daha sonra sağ tıklayın ve açılan menünün en altındaki 'properties' komutunu tıklatın. Ekranın sağında 'Object properties' paneli açılacak. (panel zaten açıksa bu işlemi yaptığınızda paneli kapatmış olursunuz) panelin en üstünde altı tane seçenek var. Bunlardan birincisini, yani boya kutusu olanı(fill) tıklayıp 'fill Type' açılır listesinden 'no fill'i seçtiğinizde yazınız şeffaf olur.(şeil, logo vs. hepsi için geçerlidir.) hemen yanındaki 'Outline' seçeneğinden de yazınızın dış hatlarını belirleyebilirsiniz. aslında pratik birçok yolu var fakat; bunu anlatmak daha kolay geldi bana...

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Neden zorlaştırdın arkadaşım işi :) Sekme açmak falan aynı şey uzadı :)

Şaka bi yana buda bi açıklama tarzı tabi belki benimkini anlamazda seninkini anlar :)Bi sürü seçenek sunduk artık birinden birini yapar herhalde arkadaş :)

grafixel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.hattablolari.com
panel her işe yaradığı için oradan anlatayım dedim. Arkadaşın buna benzer başka sıkıntıları olduğunda sormadan halledebilsin:) Maksat anlatım bolluğu:)

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Boş verildiğimi sandım, yanılmışım, güzel cevaplar sunmuşsunuz. Bu adımları uygulayacam, bu arada bende boş durmuyordum, kurcalıyordum, cevap verme zahmettinde ve nezakettinde bulunduğunuz için çok çok teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunuyorum...

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
önerilen çözümler doğru ama bir öneride benden sadece contour'un kalmasını istiyorsanız yazıya direkt olarak zemin rengi verin yani zemin beyaz ise beyaz kırmızı ise kırmızı nedenine gelince yazının içerisindeki rengi attığınızda contourler daha kalınmış gibi gözükür. bu da kötü bir görüntü oluşuturabilir. ama renk verirseniz contor kalınlıkları aynı gözükür buda ufak bir püf noktası

kayhan.1154

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herhangi bir çizim yada yazı olsun. objeyi seçersin ve direkt mausla renk barında x gözüken yere tıklarsın böylece obje renksizleşir daha sonra klavyede sol taraftaki alt tuşuna basılı tutarken aynı anda mausla renk barından hangi rengi seçersen çizgi rengin o renk olur. Her ütrlü obje için geçerlidir. kolay gelsin

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar çok çok saolun, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

alpsecen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Boş verildiğimi sandım, yanılmışım, güzel cevaplar sunmuşsunuz. Bu adımları uygulayacam, bu arada bende boş durmuyordum, kurcalıyordum, cevap verme zahmettinde ve nezakettinde bulunduğunuz için çok çok teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunuyorum...

kurcala tabii. en iyi corel öğretmeni sen olacaksın. biraz daha kurcalasaydın belkide bu başlık altında soru sormazahmetinde bulunmayacaktın. sana tavsiye ne yapacağını bilmezsen boş boş bakarsın ekrana. ama be yapacağını bilir ona göre kurcalarsan araya araya öğrenmiş olursun. ben coreli daha ilk kursuğumda okuluma dergi yapmaya kalktım. 2 ayımı aldı ama işime yarayacak özelliklerin çoğunu öğrendim.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sağol hocam teşekkür ediyorum, öğrenmenin birden fazla yolu olduğunu düşünüyorum, bazen tek kurcalama yöntemi yetersiz kalabiliyor, hem kurcalama hemde soru sorma yöntemi bir arada uygulandığı zaman öğrenme daha etkin olur diye düşünüyorum. Tekrar teşekkür eder saygılarımı sunuyorum sayın HOCAM.