Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yazının devamlılığı

canersanli

🌱Yeni Üye🌱
Bu soru soruldu mu bilmiyorum araştırdım bulamadım. Benim yapmak istediğim şey: 100 tane sayfam var ve bu sayfalara yazı gelecek. Her sayfaya aynı text alanını açıcam yani text alanının boyutları bütün sayfada aynı olucak. Bunu master page ile yaptım. Fakat bir sayfaya yazdığım yazı diğer sayfalarda devam etsin istiyorum bunu yapamadım. Umarım açıklayabilmişimdir.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Master sayfalara eklemiş olduğunuz metin kutularını birbirine bağlamalısınız

Bağladıktan sonra

Çok sayfalı (word, excell, rtf..) doslarınızı indesign içerisinden akıtmak için

CRTL+D yapıyoruz dosyamızı seciyoruz (word, excell, rtf..)

Aç dedikten sonra Selection Tool araçının ucuna yüklenmiş oluyor metnimiz

Sayfamınızı metin alının sol üst köşesine gelerek Shift tuşunu basılı bir defa tıkladığınızda metin otomatik akar(yüklenir) ; kendiliğinden yeni sayfalar acarak metni tamamını yükler

sertand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.sertandirek.com
Yazının diğer sayfaya veya sayfalara devamlılığını akıtılmasını nasıl iptal edebiliriz. ?

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Yazının diğer sayfaya veya sayfalara devamlılığını akıtılmasını nasıl iptal edebiliriz. ?

Sayfamınızı metin alının sol üst köşesine gelerek ALT tuşunu basılı kalarak
tıklayın bunu her sayfa için yapmalısınız (ALT tuşunu basılı tutarak yarı otomatik akıtma)

Akıtığınız metinlerin, metin kutularının birbirleriyle olan bağlantısını kaldırmak için :

CTRL+ALT+F11 açılan pencerede Scripts> Application > Samples >JavaScript içerisinden bulunan Splitstory bağlantıyı kaldırabilirsiniz

Metin alanlarınızı içerisine girin ve aradından splitstory tıklayın

canersanli

🌱Yeni Üye🌱
Geç gördüm cevabınızı çok teşekkürler...

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu soru soruldu mu bilmiyorum araştırdım bulamadım. Benim yapmak istediğim şey: 100 tane sayfam var ve bu sayfalara yazı gelecek. Her sayfaya aynı text alanını açıcam yani text alanının boyutları bütün sayfada aynı olucak. Bunu master page ile yaptım. Fakat bir sayfaya yazdığım yazı diğer sayfalarda devam etsin istiyorum bunu yapamadım. Umarım açıklayabilmişimdir.
Gerçi cevap verilmiş ama maksat bilgi paylaşımı olsun. Eğer yazıyı tamamen indesignda yazacaksanız (izlediğiniz yolun bu olduğundan emin olamadığım için bu paylaşımı yapıyorum) önce karşılıklı master sayfalarda birbirine zincirli metin alanları açın daha sonra normal konuma dönün ve yazı yazacağınız sayfayı master sayfadan koparın. Bundan sonra siz yazdıkca sayfalar otomatik olarak (tıpkı wordde olduğu gibi) eklenecektir.