Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

yeni dergi yardım lütfen

sintak

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar merhaba, belki sorduğum soru daha önceden vardır bulamadım o yüzden kusura bakmayın.
yeni bir okul dergisine başlayacağım az buçuk biliyorum programı ancak daha önce hiç baskıya vermedimamatör çalıştım yani. bu çalışma basılacak. çalışmaya başlamadan önce baskı için özel yapmam gereken ayarlar varmı? çalışma otomatik olarak cmyk mı oluyor yoksa ayarlamak mı gerekiyor? bi de bleed ayarlarında slug ayarı nedir?
şimdiden teşekkürler

dizaynplus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İlk defa baskı için hazırlanıyorsanız okul projenizse size bi kaç tavsiye vereceğim.

1. Çalştığınız programlar baskı programları ise çoğunlukla cmyk olarak standartta açılır fakat kullanacağınız programı yazarsanız sizin için cmyk ayarlarınıda anlatırız.
2. Kullanacağın resim ve fotolarında karanlık yada çok aydınlık resimlerin var ise resimlerin aydınlık, kontrast ayarlarında oynamanızı tavsiye ederim.
3. Yazı karakterlerini çok iyi seçin ve okunaklı olsunlar. Baskıyı almadan önce yazılarınızı konvert etmeyi unutmayın. Yoksa basaxağınız bilgisayarda aynı karakterler yoksa standart yazı ailesini kullanır.
4. Kenar boşluklarınada çok özen gösterin sayfalarınızı keserken renler alttan,üstten birbirine girmesin.
5. Bana göre en önemliside sanırım dergi olucak baskınız sayfalama mantığını iyi kapın defalarca basmanıza rağmen sayfaları istediğiniz gibi sıralayamayabilirsiniz.

sinkul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ctrl+p yaparsan printten marks and bleed sekmesindeki parametrelerdendir bleed and slug...ordaki kutu aktif olmalıki PDF yaparken bleed yani kesim paylarında işin dahilinde olsun...

sintak

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler arkadaşlar. indesignda çalışacağım. bişey daha :) bleed kısmını ayarladım mesela ve zemin rengim var bleed çizgisine kadar zemine devam edeceğim değil mi gerçekten teşekkürler.

sinkul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet döküman alanın dışındaki bleed çizgisine kadar uzat fotolarını yada zemin renklerini...