Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

yıllık tasarımı

smmugler

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben öğrenci komitesindeyim de yani bizim istediğimiz şeyler belli ne kadar sorun çıkabilir ki? gerçi tecrübe konuşuyor ama yani kafamızda planladık biz sayfa tasarımlarını photoshopta yapıp dijital matbaya vericez problem nasıl oluyor bundan başka?

onnr

🌱Yeni Üye🌱
slm lar,

daha yeni erenköy kız lisesinin yıllığını yaptım...
( bir öğretmen arkadaşımdı ücretsiz iş oldu )

açık konuşmak gerekirse bu yıllığı yapana kadar 3 tane dergi yapardım. İlk yıllık denememdi ( hata burda zaten ) dergiden daha zormuş yıllık yapmak onu söyleyebilirim sadece. 80sayfaydı..

bence 1500 tl ye yapılacak iş değil....

şimdi gelelim grafikerlerin 1000-1500tl istemesi gibi yavan bi lafın edilmesine...

ben sizler gibi grafikerim diyemem daha ziyade işlerini airbrush olarak yapan biriyim.. ama orijinde hepsi aynı yerden çıktığı için benimde kanıma dokundu....

ülkemden bir manzara çizmek istiyorum. ( kendi yaşadıklarımdan )

bir öğretmen 2000 lira civarında maaş alır.
yakacak v.s yardımı alır.
maaşlarını çektikleri bankayı değiştirirler 1000tl prim alır.
okulda kalır çocuklara ekstra ders verir yeniden para alır.
günde 1kaç saat çalışır
yılda 5 aydan fazla tatil yapar.

neyse yok girmicem daha fazla... sevdiğim de çok öğretmen var.. onların hatrına susmayı tercih ediyorum......

Yinede teşekkürler... bilgi almaya çalışıp, iş iptal edilincede laf sokup kaçmayı tercih eden sanırım 30undan sonra bir iş ile grafiker olmaya karar vermiş saygıdeğer öğretmenim.....

bize öğretmenlerle ilgili zaten bildiğimiz çok şeyi yeniden hatırlattığınız için.

Merhabalar arkadaşlar...Öncelikle kendimden bahsedeyim. Ben bir çok grafik programına hakim kendi çapımda bir grafikerim yani yaklaşık bir 15 senedir bu işteyim babamdan kalma bir reklam& grafik tasarım işimiz de mevcut neyse bu konudan bu kadar bahsetmek yeter. ama aynı zamanda öğretmenim şuan okul okudum ve sevdiğim bir işi icraa ediyorum hatta sevdiğim 2 işi. ama bu arkadaşın öğretmenlerin durumunu bilmeden "memleketinden" çizdiği manzaraları huzurunuzda karalamak için geldim. acaba bu arkadaş hiç eline tebeşir alıp da bir sınıfa girip o sınıfta 1-2 saat öğretmenlik yapmış mı ki onlar hakkında bu kadar acımasız ve yersiz konuşabiliyor. ayrıca 2000 tl alan bir öğretmen şu son % 2.5 luk zamdan sonra bile yok. lütfen öğretmenlerden bahsederken biraz daha dikkatli olalım. ve içlerinde bulundukları durumları bilmeden öle hayali manzaralar çizmeye de kalkışmayalım. yanılırsınız...

şunu da söylemeden geçemiycem...hiç bir öğretmen giyecek yiyecek yakıt vs. yardımı almaz. sadece sene başında kırtasiye yardımı adı altında çok cuzi bir miktar alırlarki yıl içinde o paradan çok fazlasını kırtasiye için harcarlar....

smmugler

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hala soruma cevap alamadım işin zahmetli kısmı yazıları yerleştirmek mi tasarımı yapmak mı? yani yazıların yerleştirilmesi işini de mi grafiker yapıyor?

misterial86

🌱Yeni Üye🌱
yazılar sana cd halinde getiriliyor.word e kayıt edilmiş yazıları sen,indesign da yerleştiriyosun.ne demek yazıları da mı grafiker yerleştiriyor? sen ne sanmıştın? bunun bile cevabını bilmiyorsun,hiçbir şey araştırmamışsın ki arkadaşım! neden bu işe kalkışıyorsun? zahmetli kısım tabiki de tasarım aşamasıdır.sonrası da matbaadaki işlerdir.renk tutmaz,baskıda hata çıkar,öğrenciler fikir değiştirir,tasarımı tekrar yapmak zorunda kalırsın.zahmet neresinde diyordun,şimdi anladın mı?

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
az çok fotoşop bilgisi ile az çok fotoğraf editlenir... bu işi bir bilene yaptırmanız hem kafanızın rahatlığı hemde andaç için para verip onu saklayacak olan öğrencilerin tatminkar duyguları için gereklidir de aynı zamanda...

ve evet 1000-1500 lira fiyat aldıysanız, hiç durmayın hemen yaptırın.

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
sen 100 TL ver ben fotokopide cogaltirim... ya bu tasarim işini puzzle birşeltirme ile karistiranlar var :) iki resim bi yazi selametle mantigi ile iş yapanlar sayesinde 1500 TL artik büyük bir bedel olarak görülüyor. Cem yılmaz karikatür cizince degeri 1500 de biz cizince ne hikmetse bilgisayarda iki cizik attin bu kadar para nie istiyosun derler. :)))

neyin grafiker yaptigini şoyle ozetliyim. zemin resimlerini sxc'den calmadan kendi zeminlerini yaratmak, RGB ile CMYK'nin anlamini bilerek iş yapmak, resimlerin kenarlarına feather verip resmi zemin ile birbirine geçirmek, pc yetmediginde eline kalem alip kendi cizimleri ile zemin yada ilustrasyonlar hazirlamak ve matbaalar revoltali mi basalim dediginde aval aval bakmamak grafiker yapiyor insani :)

misterial86

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben bi şey sorcam sizlere.bu yıllık işini sayfa başına para alarak yapıyorum.şimdi 1000-1500 lira paralardan bahsediyorsunuz.benim yaptığım bir yıllık bana 300 lira kazandırıyor.sizce çok ufak bi paraya mı çalışmış oluyorum? sizlerinde fikirlerini almak istedim

tanes

🌱Yeni Üye🌱
slm lar,

daha yeni erenköy kız lisesinin yıllığını yaptım...
( bir öğretmen arkadaşımdı ücretsiz iş oldu )

açık konuşmak gerekirse bu yıllığı yapana kadar 3 tane dergi yapardım. İlk yıllık denememdi ( hata burda zaten ) dergiden daha zormuş yıllık yapmak onu söyleyebilirim sadece. 80sayfaydı..

bence 1500 tl ye yapılacak iş değil....

şimdi gelelim grafikerlerin 1000-1500tl istemesi gibi yavan bi lafın edilmesine...

ben sizler gibi grafikerim diyemem daha ziyade işlerini airbrush olarak yapan biriyim.. ama orijinde hepsi aynı yerden çıktığı için benimde kanıma dokundu....

ülkemden bir manzara çizmek istiyorum. ( kendi yaşadıklarımdan )

bir öğretmen 2000 lira civarında maaş alır.
yakacak v.s yardımı alır.
maaşlarını çektikleri bankayı değiştirirler 1000tl prim alır.
okulda kalır çocuklara ekstra ders verir yeniden para alır.
günde 1kaç saat çalışır
yılda 5 aydan fazla tatil yapar.

neyse yok girmicem daha fazla... sevdiğim de çok öğretmen var.. onların hatrına susmayı tercih ediyorum......

Yinede teşekkürler... bilgi almaya çalışıp, iş iptal edilincede laf sokup kaçmayı tercih eden sanırım 30undan sonra bir iş ile grafiker olmaya karar vermiş saygıdeğer öğretmenim.....

bize öğretmenlerle ilgili zaten bildiğimiz çok şeyi yeniden hatırlattığınız için.

bilgisayar öğretmeniyim ve burası severek takip ettiğim, büyük ölçüde de kendime bişeyler kattığım bir site. Ama yorumlarınızı okuduğumda çok üzüldüm gerçekten, kimse sizin mesleğinizi elinizden almaya çalışmıyor, yada sizin kadar iyi yapabileceğini de iddea etmiyor,ama bizim gibi ilçede yaşayan, düşük gelirli ailelerin çocuklarını mutlu edebilmek için yıllık hazırlamaya kalkarsanız,sadece tasarım için 1500 lira çok ciddi bir miktar. Bu işi uzun süre yapanların daha önce hazırladıkları şablonları kullandıklarını biliyoruz, bunu yapmak da o kadar zor bi iş değil açıkcası, tabiki sıfırdan tasarım yapanlara bişey diyemem.

Bir ayrıntı daha, günde 6 saat hiç durmadan konuşmak sandığınız kadar kolay bişey değil, 2000 lira maaş almıyoruz, maaşımız 1350 lira, saydığınız extralarla elimize geçen max miktar 1750 lira. Yılda 5 ay tatil yapmıyoruz, 2.5 aylık bir tatilimiz var, onda da zaten ek ders almıyoruz. Yakacak yardımı diye bişeyi de ilk kez sizden duyuyorum, banka değiştirme promosyonları bize özel bişey değil, bütün devlet memurlarının aldığı bişey. o da zaten 3 yılda bir olur...vs.,v.s.
Mesleğimin bu kadar küçümsenmesine çok bozuluyorum, bu tarz yorum yapanların 1 haftalık öğretmenlik yapmasını teklif ediyorum, inanın sandığınız gibi kolay bi meslek değil...
Ayrıca bu forumdakilerin çok azının profesyonel olduğunu hepimiz biliyoruz, o yüzden bu kadar tepkili olmanızı gerçekten anlamadım....

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
bilgisayar öğretmeniyim ve burası severek takip ettiğim, büyük ölçüde de kendime bişeyler kattığım bir site. Ama yorumlarınızı okuduğumda çok üzüldüm gerçekten, kimse sizin mesleğinizi elinizden almaya çalışmıyor, yada sizin kadar iyi yapabileceğini de iddea etmiyor,ama bizim gibi ilçede yaşayan, düşük gelirli ailelerin çocuklarını mutlu edebilmek için yıllık hazırlamaya kalkarsanız,sadece tasarım için 1500 lira çok ciddi bir miktar. Bu işi uzun süre yapanların daha önce hazırladıkları şablonları kullandıklarını biliyoruz, bunu yapmak da o kadar zor bi iş değil açıkcası, tabiki sıfırdan tasarım yapanlara bişey diyemem.

Bir ayrıntı daha, günde 6 saat hiç durmadan konuşmak sandığınız kadar kolay bişey değil, 2000 lira maaş almıyoruz, maaşımız 1350 lira, saydığınız extralarla elimize geçen max miktar 1750 lira. Yılda 5 ay tatil yapmıyoruz, 2.5 aylık bir tatilimiz var, onda da zaten ek ders almıyoruz. Yakacak yardımı diye bişeyi de ilk kez sizden duyuyorum, banka değiştirme promosyonları bize özel bişey değil, bütün devlet memurlarının aldığı bişey. o da zaten 3 yılda bir olur...vs.,v.s.
Mesleğimin bu kadar küçümsenmesine çok bozuluyorum, bu tarz yorum yapanların 1 haftalık öğretmenlik yapmasını teklif ediyorum, inanın sandığınız gibi kolay bi meslek değil...
Ayrıca bu forumdakilerin çok azının profesyonel olduğunu hepimiz biliyoruz, o yüzden bu kadar tepkili olmanızı gerçekten anlamadım....

Sevgili Öğretmenim ve diğer tüm öğretmenler,

Öncelikle sizlerin mesleğinin de kolay bir meslek olmadığını sanırım benim belirtmeme gerek yok.

Fakat burada yapılan yanlış sizin ne kadar maaş aldığınız ya da aldığınız maaşın bizler için çok fazla gibi bir telafuzu söz konusu dahi olamaz.

Sizler almış olduğunuz maaşın çok daha fazlasını hak ediyorsunuz ve sonuna kadar haklısınız.

Yukarıdaki arkadaşımızın kızgınlık ile bir anlık duygusal bir çıkış yaptığını fark etmemiş olamayacağınızı düşünerek mesleğinizi savunurken aynı hatayı sizin de yapmış olduğunuzu düşünüyorum.

İşte bu yüzdendir ki, herkes kendi işini yapar ve karşısındaki insanın emeğini tecrübesizlik ile eleştirmeye kalkarsa tarafların haklı olan yanı olmadığının altını çizer herkese işlerinde muvaffakiyetler dilerim.

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Şu konuya gecikmelide olsa son nokta koymak isterim. Googleye yazın andaç diye karşınıza bir çok isim çıkar ancak bu konuda deneyimli olan firmaların kökeni İzmirdir. Makrı Ltd ve Neşa Fotoğrafçılık sadece andaç yaparak faaliyetini sürdüren firmalardır. Tasarımına gelince her grafiker andaç yapamaz, yaptım diyeninde yaptığı andaç olmaz. Ben bu ikisinde de çalıştım. Yöntem farklı olsada sonuç aynı. Başlangıcından bitişine kadar ayrı bir özen, ayrı bir titizlik isteyen bir iştir. Bu firma için ve okulca oluşturulan andaç komitesi içinde aynıdır. Komite öğrencileri düzene sokar, belirlediği tarihlerde firma fotoğrafçıları gelerek resimleri çeker. Bir kaç farklı açıdan çekilen resimlere göre tasarım oluşturularak komiteye sunulur. Bu sırada öğrenciler birbirleri için yazı hazırlarlar. Fotoğraflar ile tasarım bir bütün oluşturmak zorundadır. Bu hem sade, hemde bir o kadar göz alıcı olmalıdır. Tasarım ve yazılar oluşturulup prova komiteye verilir ve kontrol sonrası hatalar düzeltilerek baskıya sunulur. Bu sırada andaça özgü kapak oluşturulmaya başlanır. Bu bazen deri, bazende tahta olarak hazırlanabilir. Ve yine tasarıma özel bir kilit seçilerek kapağa eklenir.Bu süreç en az 3 ay sürer. Öğrenci başı 150 ila 500 tl arası değişebilen tutarlar yıllar boyu eskimeden duracak andaçın hakkını vermeye yeterlidir. Ancak sizlerinde yazdığınız gibi 1000-1500 tl gibi rakamlar ancak andaça benzeyen kitap tasarımı için geçerlidir sanırım. Gerçi boşta bir grafiker için iyi bir ücret ama bu grafikeri bulmak ve bu işi yaptırmak çok zordur. Zira bası hataları ve komite olmadan hız artırıla bilir. Ancak sistematik bir firmanın kalitesinin tutturulması mümkün değildir. Bu arada tasarımlarınız için bana ulaşırsanız (tabiiki gelecek yıl için) yardımcı olurum. Baskı ve teslimat konusuda buna dahil.

fıratkaplan1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar; Adım Fırat 28 yaşındayım hemen hemen 15 yıldır grafikerim ... yukarda ki arkadaşımın da dediği gibi Andaç okul yıllığı hazırlamak hiç de sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. İzmirde Akın Fotoğrafçılıkda çalışmakdayım Çalıştığımızı Okullar izmirin en köklü okullarıdır.
Andaç hazırlamak için öncelikle mezun olacak öğrencilerin fotoğrafları çekilir çekildikden sonra bunlar dekube edilir daha sonra bir kaç zemin ve tasarım hazırlanarak okula veya komiteye sunulur, daha sonra bir çalışma takvimi yapılırı
01) öğrencilerin ve idarenin yazıları
02) Etkinlik Öğrenci animasyon sayfaları
03) Okul idare ve öğretmenlerinin fotoğraf çekimi
04) Prova Baskı
05) Hatalı sayfaların 2 prova baskısı (2 Prova baskısı hataya yer vermemek adına ilk provada çıkan hataların girildiğinde alınan provadır)
06) Basım Aşaması
07) Cilt Aşaması
08) Teslimat

Aşamalar bunlardır arkadaşlar şimdi işin fiyat kısmına gelirsek 65 liradan 350 liraya kadar çıkar ve bu fiyatlara KDV dahildir. ANCAK ŞÖLE BİR DURUM VARDIR ANDAÇ DA ÖĞRENCİ SAYISI ÇOK ÖNEMLİDİR ÖRNEK ORATALAM 100 MEZUNU VE 5 SINIFI OLAN BİR OKULUN ANDAÇI EĞER SAYFADA TEK KİŞİ İSE 130 LARDA BİTER BUDA ORATALAMA OLARAK 80 LİRA CİVARINDA BİR ÜCRETE TABİ OLUNUR..

REFERANS OLARAK

İZMİR ATATÜRK LİSESİ
PİRİ REİS İLKÖĞRETİM OKULLARI
KONAK ANADOLU LİSESİ
YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ
FATİH KOLEJİ
MUSTAFA KEMAL LİSESİ
BORNOVA KOLEJİ
TAKEV

YAKLAŞIK 30 YAKIN REFERANSIM VARDIR..

ÖRNEK TASARIM

Uploaded with ImageShack.us

ÖRNEK GİRİŞ SAYFASI

ÖRNEK KAPAK

ANDAÇ MALİYETLERİ KATILIM SAYISI SAYFA SAYISI MATBAA VEYA DİJİTAL BASKI SİSTEMİ OLARAK GRAFİK TASARIM SÜRESİ V.S .. FİYATLARI DEĞİŞKENLİK GÖSTERİR ARKADAŞLAR.. YILLIK YAPMAK YADA HAZIRLAMAK İSTEYEN ARKAŞLARA YARDIMCI OLABİLİRİM BANA ÖZEL MESAJ PM ATARSANIR MSN VE TELEFON İLE GÖRÜŞEBİLİRİZ...

asparmonad

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle Herkese Merhaba,

Bu konuyla ilgili bütün mesajları okudum. Fakat anlayamadığım bir konu var, şu ki; neden bana sadece bir tasarım yapacak yarı-profesyonel bir elemana 1500 tl vereyim de, kendim 2000 tl ye profesyonel bir elemanı işe alıp hem birden fazla tasarımını ve yıllığın mizanpaj, montaj ve dizgi işlemlerini yaptırmayayım?

Tamam biliyorum tasarım işi zordur ve herkes yapamaz, fakat bir tasarım için kaç gün uğraşıyorsunuz Allah aşkına?