Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

yollagül un mamülleri

gece_ay_isigi_

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar logoyu birazdan sunacağım sunmadan önce düşüncelerinizi almak istedim... şimdiden teşekkürler...

yollagull.jpg

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
valla bu sunumunuzda hiçbirini beğenmedim çalışmaların.

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
valla bu sunumunuzda hiçbirini beğenmedim çalışmaların.

Öncelikle birbirimizi bu şekilde eleştirirsek bu sitenin ve paylaşımların hiç bir anlamı kalmıyor. Bence biraz teknik meselelere eğilmekte fayda var eleştiri yaparken.

Logolara gelince öncelikle firma adının ve firmanın yaptığı işin birbirine uymamasından kaynaklanan bir sorun yaşıyoruz. Yani "Yollagül" adında bir çiçekçi olsaydı mesela logo yapmak dah kolay olabilirdir. Ya da unlu mamüller üreten firmanın adı ne bileyim "Hamurişi" "Merdane" gibi bir şey olsaydı daha kolay olabilirdi. Ama burada zaten bu uyuşmazlıktan kaynaklanan bir çapak var diyebiliriz.

İşi sunacaksan çok anlamı var mı bilmiyorum ama bir daha çalışman gerekirse
en sondaki gibi hamur işi, merdane vb. gibi hamur işi ve pastacılıkla alakalı çağrışım yapacak bir tasarımda fayda var diye düşünüyorum. Zaten firmanın adı yapılan işle alakasız olduğu için görselle destekleyebiliriz diye düşünüyorum.
kolay gelin...

gece_ay_isigi_

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikle birbirimizi bu şekilde eleştirirsek bu sitenin ve paylaşımların hiç bir anlamı kalmıyor. Bence biraz teknik meselelere eğilmekte fayda var eleştiri yaparken.

Logolara gelince öncelikle firma adının ve firmanın yaptığı işin birbirine uymamasından kaynaklanan bir sorun yaşıyoruz. Yani "Yollagül" adında bir çiçekçi olsaydı mesela logo yapmak dah kolay olabilirdir. Ya da unlu mamüller üreten firmanın adı ne bileyim "Hamurişi" "Merdane" gibi bir şey olsaydı daha kolay olabilirdi. Ama burada zaten bu uyuşmazlıktan kaynaklanan bir çapak var diyebiliriz.

İşi sunacaksan çok anlamı var mı bilmiyorum ama bir daha çalışman gerekirse
en sondaki gibi hamur işi, merdane vb. gibi hamur işi ve pastacılıkla alakalı çağrışım yapacak bir tasarımda fayda var diye düşünüyorum. Zaten firmanın adı yapılan işle alakasız olduğu için görselle destekleyebiliriz diye düşünüyorum.
kolay gelin...

bilgilerin için teşekkürler... müşterinin isteğine uygun bir logo oldu ama benimde hoşuma gitmedi açıkcası...

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
"Öncelikle birbirimizi bu şekilde eleştirirsek bu sitenin ve paylaşımların hiç bir anlamı kalmıyor. Bence biraz teknik meselelere eğilmekte fayda var eleştiri yaparken."

Eleştirimde hiçbir kırıcı, küçümseyici, aşalayıcı bir kelime kullanmadım. Gayet dobra bir cümle ki bu da arkadaşımın benim samimiyetime güveneceğini bildiğimden rahatça yapıyorum. Bu sunumundaki hiçbir logoyu beğenmedim. Nasıl bir teknik eleştiri yapabilirim? Olmamışsa birşey olmamıştır. Siz biliyor musunuz usta tasarımcılar kaç günde ve kaç çalışmadan sonra doğru logoya ulaşıyorlar? Bu arkadaşımda icab ederse 10 değil 100 logo çalışmalı. Ta ki doğruyu bulana kadar. İlla yüklenen her işe "şöyle yapsan, böyle yapsan, ucunu çekiştirsen..."gibi cümlelerle yaklaşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Zira profesyonellik bunu gerektirir..

xfreeboys

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence 2. daha güzel olmuş ama font işi bozuyor.onada ince ayara çektin mi tamamdır.Eline sağlık kolay gelsin

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
"Öncelikle birbirimizi bu şekilde eleştirirsek bu sitenin ve paylaşımların hiç bir anlamı kalmıyor. Bence biraz teknik meselelere eğilmekte fayda var eleştiri yaparken."

Eleştirimde hiçbir kırıcı, küçümseyici, aşalayıcı bir kelime kullanmadım. Gayet dobra bir cümle ki bu da arkadaşımın benim samimiyetime güveneceğini bildiğimden rahatça yapıyorum. Bu sunumundaki hiçbir logoyu beğenmedim. Nasıl bir teknik eleştiri yapabilirim? Olmamışsa birşey olmamıştır. Siz biliyor musunuz usta tasarımcılar kaç günde ve kaç çalışmadan sonra doğru logoya ulaşıyorlar? Bu arkadaşımda icab ederse 10 değil 100 logo çalışmalı. Ta ki doğruyu bulana kadar. İlla yüklenen her işe "şöyle yapsan, böyle yapsan, ucunu çekiştirsen..."gibi cümlelerle yaklaşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Zira profesyonellik bunu gerektirir..

Ben de eleştirinizde kırıcı bir taraf olduğunu ima etmedim zaten. Ama yapıcı bir taraf da olmadığını siz kabul edersiniz sanırım. Sizin arkadaşınızın samimiyetine güvenmeniz, yada "şunu şöyle yap, bunu böyle yap" demek istememeniz, yani sizin sebepleriniz ortaya çıkan neticeyi değiştirmiyor; eleştiriniz faydasız...

Ayrıca biz usta tasarımcılar değiliz gerekirse 1000 logo da çalışsın arkadaşımız problem o değil. Ama önemli olan eğer biz zaman ayırıp buraya bir şeyler karalayacaksak bu karalananların arkadaşımızın işine yaraması.

Yani önemli olan kollektif akıldan doğru akıla ulaşmak. Maalesef bu da biz de olan aklı diğerleriyle paylaşmak ile mümkün oluyor "bence bunlar olmamış" demekle değil...

Polemiğe dönmesini istemediğim için bir daha cevap yazmayacağım. Yoksa konudan sapacağımızı hissediyorum. İsterseniz özelden görüşebiliriz.

Kolaygelsin...

arvaly

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bence, isimdeki gülden yola çıkmak unlu mamullerin ifadesinde doyurucu olmuyor. Gerçekten isim ve iş biribirini tamamlamıyor. Ancak isim buysa, yapılacak şey ilk bakışta unlu mamulleri çağrıştıracak çizgiler kullanılmalı. Belki ekmek, pasta vs. hangi ürünler üretiliyorsa görselde onu kullanabilirsiniz. Çok daha etkili olacaktır. başarılar...

montana26

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çalışmayı teslim etmişssin ama fikrimi söliyim ence 10.:)

irfarslan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm

kardeş bu logolardan birini duyarlı toplum diye bir kurumda kullanmak istiyorum müsaadenle tabii