Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

AGM Reklam Web Site

screwshell

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çalışma gerçekten çok hoş. Fakat logonuzu görmemezlikten gelemeyeceğim.

agmqu4.gif

ubuntulogo.png

Site görüntüsüne göstermiş olduğunuz özen Linux Ubuntu' dan almış olduğunuz bu amblemle birden 0 a düşürüyor. Bence bunu yapmayın...

Yukarıda ki bir mesajınızı okudum "ben tasarımcıyım" demişsiniz. Ben bir tasarımcıya bu gibiharaketleri yakıştıramam.

Lütfen beni yanlış anlamayınız. Ama bu konu biz grafik tasarımcılar için çok önemlidir.

Teşekkür ederim sizinle aynı düşünmekteyim. Fakat !

1 - Logo tasarımı bana ait değildir. AGM Reklam isimli şirketin tasarımcısının yaptığı yada çaldığı bir logodur.
2 - Logonun çalıntı yada alıntı oldu olduğunu bilmem imkansız.
3 - Ben sadece bu reklam şirketine siteyi tasarladım programladım.
4 - Şirketlerin logolarının çalıntı olup olmadığını araştıracakta değilim işi yaparken. Beni ilgilendirmez sonuçta.
5 - Orada "almış olduğunuz" ibaresinide düzeltirseniz sevinirim.

Tasarımlarımda alıntı yada çalıntı hiç bir şey kullanmıyorum. Kullanmamda zaten.
Ama birden "aldığınız çaldığınız vb.." gibi kelimeler kullanmanızda yanlış.
En azından logoyu kimin yapptığını sorabilirdiniz.

Teşkkürler, Saygılar

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkür ederim sizinle aynı düşünmekteyim. Fakat !

1 - Logo tasarımı bana ait değildir. AGM Reklam isimli şirketin tasarımcısının yaptığı yada çaldığı bir logodur.
2 - Logonun çalıntı yada alıntı oldu olduğunu bilmem imkansız.
3 - Ben sadece bu reklam şirketine siteyi tasarladım programladım.
4 - Şirketlerin logolarının çalıntı olup olmadığını araştıracakta değilim işi yaparken. Beni ilgilendirmez sonuçta.
5 - Orada "almış olduğunuz" ibaresinide düzeltirseniz sevinirim.

Tasarımlarımda alıntı yada çalıntı hiç bir şey kullanmıyorum. Kullanmamda zaten.
Ama birden "aldığınız çaldığınız vb.." gibi kelimeler kullanmanızda yanlış.
En azından logoyu kimin yapptığını sorabilirdiniz.

Teşkkürler, Saygılar

Elbette ki bazı yazdıkalrınızda haklısınız. Fakat burada bahsi geçen Linux Ubuntu logosuna kazara bile denk gelmemeniz ilginç.

Aldınız dan sizinle aramda bir samimiyet olmamasını da çıkartabilirsiniz. Bu logoyu ve bu site tasarımını birden fazla kişinin yaptığını ima etme maksadı ile kullandığımı da varsayıma ekleyebilirsiniz.

Tercih sizin.

Bu arada site tasarımınızın hoş olduğunu ve logo nun olmadığını belirtmiştim. Bu durumda siz siteyi tasarladıysanız lütfen üstünüze alınmayınız. İlgili kişilere bu yorumumu iletirseniz kendi şahsı ya da işletmesi açısından daha olumlu bir davranışla logosunu değiştirmesini önerebilirsiniz.

Bu arada bana bir öneride bulunmuşsunuz. Öyle ise ben de size bulunayım. Yukarıda ki gibi bir tepki vermek yerine:

Logonun Linux Ubuntu' dan alıntı olduğunu bilmiyordum. Bunu bana fark ettirdiğiniz için teşekkür ederim. Logoyu yapan kişi yada kuruluşa bunu bildireceğim.

Demeniz daha doğru olmazmıydı?

screwshell

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tabiki doğru söylüyorsunuz fakat mesajınızda bana karşı yazmış olduğunuz bir cevap var. Ve ben bunu açıkca size aktardım. Cevabımı verdim.
O şirketin sorunları beni ilgilendirmez ama değilmi. Kendi çaldığını çok iyi biliyordur zaten. Çünkü 1 e 1 logoyu kullanmış. Buna benim yapacağım birşey yok.
Zaten patent olayına girdiğinde bu karşısına çıkacaktır. O zaman bilmiyosa bile öğrenir.

Teşekkür etmiştim zaten bir daha ederim sorun değil ;)
Sağol yorumun ve uyarın için...

zuhanges

🌱Yeni Üye🌱
Slm,
Vala bu agm-ubuntu logo fasibiletisini ilk bobiler' dea gördüm.
Afedersiniz; benim ilk tepkim "Yuh artık bu kadar da mı çalınır çırpınır" oldu. Öyleki **********'ın sitesine olay yeri incelemesi için gittim. Bir de sitenin çalışma alanı yaratıcılıkla ilgili alakalı, bir de böyle olunca daha bir tepki topluyor. Bir de altta "tasarım&program" olarak ismini yazınca daha bir acı tepki veriyorsun.

Neyseki ********** burayı buldum da, bir açıklama gördüm. Kimse kusura bakmasın ama arkadaşın söyledikleri bana inandırıcı gelmedi.

1- Kabul ediyorum logo senin değil, aksini iddia etmiyorum. Ama...
Meğer logo senin değil, bir tepkini koysana onlara, sitesini yaptığın insanlara bunu anlatman, yardımcı olman lazımdı. Sen sanki sesini çıkarmamış gibi duruyorsun ya da bilmiyormuş yapıyorsun.

2- "Gerçekten logonun kimlere ait olduğunu bilmiyordum" diyorsan...
Ubuntu artık ötede beride kalmış sıradan bir işletim sistemi değil. Kendisi geçen sene dünyanın en iyi 2007 ürünü arasında yer aldı. Herşeyi bırak sen tasarımcı isen tüm popüler ürünlerin logolarını tasarımlarını stillerini...vs bilmen gerekiyor. Bu aynen hiç okumayan yazarlara, hiç program kullanmayan yazılımcılara ya da hiç müzik dinlemeyen bestecilere benzer. Evet var mıdır, vardır onlar da elbet. Kimileri bunu kasıtlı yapar (misal mazhar alanson, hıncal uluç) Ama onların başarı şansları hep azdır.

Neyse sert konuştum ama etki eder umarım, bana kalırsa lütfen bu kısmı yanlış anlama 'aklın varsa' o sitenin altındaki ya ismini-nickini sil, ya da logo benim değildir olayına gir. Kariyerinde derin bir çizik kalır yoksa. Onun dışında mesajlarına, tasarımlarına, devianına kadar baktım 'efendi' adamsın.

Hoşçakal

Moderatör tarafında düzenlendi:

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
ya bu logoyu kesinlikle alinti yapmis olamaz elemanla ben 5-6 sene once tanismistim o zaman bile sekiller cizerdi. Bu veya buna benzer sekilleri bikac dakika icinde kagida kaleme dokecegine inaniyorum cunku gordum. Zaten diger calismalarina bakilinca alinti yapan amatorler gibi degil.eskiden cok iyi dostken evine gidip geldigimde surekli sekiller cizerdi o zaman bile derdimki ya dovmeci olur bu eleman ya grafiker yada muzisyen.
Yani metini bizzat sahsen 1-2 yil kankaligini yapmis oluyorum. Bu gibi seyleri alinti yapmaya ihtiyaci bile yok. Saygilar

screwshell

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Slm,
Vala bu agm-ubuntu logo fasibiletisini ilk bobiler.org'da gördüm.
Afedersiniz; benim ilk tepkim "Yuh artık bu kadar da mı çalınır çırpınır" oldu. Öyleki *************'ın sitesine olay yeri incelemesi için gittim. Bir de sitenin çalışma alanı yaratıcılıkla ilgili alakalı, bir de böyle olunca daha bir tepki topluyor. Bir de altta "tasarım&program" olarak ismini yazınca daha bir acı tepki veriyorsun.

Neyseki ************* burayı buldum da, bir açıklama gördüm. Kimse kusura bakmasın ama arkadaşın söyledikleri bana inandırıcı gelmedi.

1- Kabul ediyorum logo senin değil, aksini iddia etmiyorum. Ama...
Meğer logo senin değil, bir tepkini koysana onlara, sitesini yaptığın insanlara bunu anlatman, yardımcı olman lazımdı. Sen sanki sesini çıkarmamış gibi duruyorsun ya da bilmiyormuş yapıyorsun.

2- "Gerçekten logonun kimlere ait olduğunu bilmiyordum" diyorsan...
Ubuntu artık ötede beride kalmış sıradan bir işletim sistemi değil. Kendisi geçen sene dünyanın en iyi 2007 ürünü arasında yer aldı. Herşeyi bırak sen tasarımcı isen tüm popüler ürünlerin logolarını tasarımlarını stillerini...vs bilmen gerekiyor. Bu aynen hiç okumayan yazarlara, hiç program kullanmayan yazılımcılara ya da hiç müzik dinlemeyen bestecilere benzer. Evet var mıdır, vardır onlar da elbet. Kimileri bunu kasıtlı yapar (misal mazhar alanson, hıncal uluç) Ama onların başarı şansları hep azdır.

Neyse sert konuştum ama etki eder umarım, bana kalırsa lütfen bu kısmı yanlış anlama 'aklın varsa' o sitenin altındaki ya ismini-nickini sil, ya da logo benim değildir olayına gir. Kariyerinde derin bir çizik kalır yoksa. Onun dışında mesajlarına, tasarımlarına, devianına kadar baktım 'efendi' adamsın.

Hoşçakal

owww baba naptın sen :)
Şahsen umursamadım. Ağır konusamazsında zaten...
Logoyu yapan arkadaşlada görüştüm bu konuyu. Benim bu konuda yapacağım hiç birşey yok. Önceki mesajları bi okursan bu tartışmayı yapmıştık.
Öyle bir söylüyosunki insanları zan altında bırakıyorsun. Logonun bana ait olmadığını ve beni ilgilebndirmediğini bi kaç kez söyledim sanırım....

mesh

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Logo ubuntu logosu değil mi?

screwshell

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
evet öyleymiş.
daha önce tartışmıştık bunu...

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
ben hiç beğenmedim, hiç estetik yok templete'i kendiniz yapmış olabilirsiniz ama sıradan hazır templetlere benziyor, sitenin girişi güzel logonun olduğu kısım onuda siz yapmamışsınız ve size gelen eleştirilere de çok sert cevaplar yazmışsınız. ayrıca önemli referansların işlerini yapmış bir firmanın sitesi daha güzel olmalıdır.

screwshell

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tercih meselesidir. Firmanın kendi bilgileri beni ilgilendirmiyor sonuçta. Tasarım Hazır templatelere benziyor demeninde hiç bir mantığı yok değilmi ?
Tasarımdır sonuçta...

screwshell

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sağolasın teşekkür ederim template ye benzetemediğin için.
bazı arkadaşlarda herşeyi template ye benzetiyor.

snowman_8

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok güzel olmus cok hosuma gitti özellikle o girişteki yer onu nasıl yaptıgını anlatabilirmisin acaba?

screwshell

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
teşekkür ederim. Sanırım gif yapımıyla ilgili bir bilgin yok
şimdi basit bir gif yapacağız

önce kullanacağımız resimleri açıp uygun bir boyuta getiriyoruz..ben avatar boyutlarında yapacağım..sonra aynı boyutta yeni bir sayfa açıyoruz..

ders1fw7.jpg

1.açtığımız yeni katmana tek tek resimleri sürüklüyoruz 2.imagereadye transfer ediyoruz..

ders2rf9.jpg

imagereadye geçtiğimizde yuvarlak içine aldığım yere basıp resmin aynısını kopyalıyoruz..sonra yanındaki göz işaretine tıklayıp görünmez yapıyoruz..

ders3fu6.jpg

hepsini bitirdiğimizde sonuç bu oluyor..

ders4bi9.jpg

sonra resimlerin saniyelerini ayarlıyoruz..ben 0.5 yaptım..

ders5ek5.jpg

hepsinin saniyelerini ayarladıktan sonra kaydediyoruz..

Ve Sonuç ;
ba351l305ks305z5ah3.gif

işte bunun gibi ;)

ders alıntıdır...

melihkoray

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.melihkoray.com
her tasarımın zaten benzediği bir template olabilir..
yani masa yapıyorsunuz gibi düşünün, biri gelip ikea'da bunun bir benzeri var ordan esinlenmişsin diyor :)

aklın yolu bir, tasarımda uyulması gereken kurallara belirli ölçüde uyarak birşeyler çıkarttıgın zaman zaten templatelere benzeyebiliyor, templateleri hazırlayanlar da aynı kurallara uyarak gidiyorlar çünkü.. Ben de bir tasarımımı gönderdim ilk yorum öncelikle template benzerliği yönünde oldu.. Bence gayet güzel olmuş ellerine sağlık

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
görsel güsel fakat templaten bir farkı yokmuş gibi duruyor daha farklı birşeyler deneyebilirsin emeğine sağlık.