Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Amatör Çizimlerim ( YETENEK SINAVINA Girmek İçin Yeterli mi ? )

Agalloch

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.yucetasarim.com
Yetenek sınavında burda göremediginiz o kadar insan cıkıyor ki ben sahit oldum güzel sanatlar biteli 2 yıl oldu 2 yıl öncesinde turkiyedeki butun güzel sanatlar liselerini toplamak icin birlik olan liseler güzel bir etkinlige imza attılar... belki doguda devletin okulları maddi yönden dusuk olabilirler ama gercekten aralarında cok degerli cizimciler mevcut ve tanışmak ayrı bir güzellik oldu... özel okullarında oldgunu bir etkinlik idi burda anlatılarım calısma hırsınızı zorlamanız için yazıyorum...
teoman kardesim calısmaların herzaman yorumlarda güzel diyenler olabilir sakın kendini güzel diyenler için boşa bırakma her zaman daha iyisini yapmak için çaba göster bir nesneyi 100 defa ciz ama olmuyo diye o cizimi bırakma yarım yırt at yeniden ciz yırt at yeniden... öncelikle eskiz defteri yarat karali defterlerden uzak dur ölcü almak yada düz cizgi gibi seyler kolaylastırmana yardımcı olacak unsurlardan uzak dur(GÖNYE,PERGEL,CETVEL,KİTAP KENARLARI GİBİ:D ) yani elini düz kağıda alıstır ısık iyi ayarla ev ortamlarında bazen ısıklar dusuk oluyor bahceye cık yanında cayını al rahat rahat kimse karısmadan ac muzigini (Vivaldi öneririm:) ) vecizimine konsantre ol bunu sadece sana demiyorum bir cok güzel sanatlar lise ve yüksek oluklara girecekler icin söylüyorum bazıları liseden degilde direk universitede degiştriyolar bölümünü ...
fazla uzatmadan kısaca tek diyecegim var sergileri gezin ve eleştirmenlerle sohbetinizi kesmeyiniz:) ... dinlediginiz için teşekkürederim

kırmızıoje

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
te0man çalışmalarınızı yeni fark ettim. bence çizgili kağıtlarda çalışma çünkü çizgili olanlarda ölçülü oluyor. çizgisiz kağıtlarda çalış bakalım nasıl oluyormuş.
bu arada tonlamalarda bende tecrübem yok biliyorum bastırmak gerekiyormuş. birazdaha çalışırsan kendini toparlamış olursun. çalışmalarını küçük kağıtlarda değil 35x50 boyutlarda yaptırıyorlarmış o kağıdın ortasında küçücük çizim yaparsın sonra. bi de saat tut. belirli saatlerde çizim yaptırıyorlarmış.
ne kadar hızlı yapabiliyorsun diye. iyi çalışmalar

te0man

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.3dreamaker.net
çok saoLun...
Agollooch çok teşekkürler :) kırmızı oje onerin için saol...
yeni çizimleri atıcam yakındır :D ciddi değişim war :)

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
hevesini kırmak istemem ama doğruya doğru
hiç aklında yokken 2-3 haftalık çizimlerle sınav kazanman çok zor bence

anladığım kadarıyla yalnız çalışıyorsun eğerki önceki yıllarda düzenli bir resim dersi almadıysan bir resim öğretmeninden yada bu tür sınava girip çıkan kazanan yada kazanamayan birilerinden yardım al çalışmalarını incele
kim bilir en olmadık yerde kazanma şansın olabilir
ama bu çalışmalarla ist. ank. izmir. ant. konya eskş. hiç şansın yok

1999 yılında 2
2003 yılında 2
2004 yılında 4 ayrı sınava girdim ama malesef kazanmadım

ama resimlerimi inceleyen resim öğretmenleri ve güzelsanatlar mezunu kişiler
"sen nasıl kazanamazsın yaaa Allah Allah..." diye yorumlar getiriyorlardı
en son 9 eylül yedekte kaldım

anladığım kadarıyla genç bir arkadaşımızsın
bu sene bi dene derim duruma göre seneye daha iyi hazırlanırsın

başarı ve şans seninle olsun

saygılar....

betull

🌱Yeni Üye🌱
hangi okullara girdin.. off ya böle şeyleri duyunca içim cız ediyo biz napıcz bilmiorm..

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
ASLA ASLA ama ASLA kareli kağıda çizim yapma.Kareli kağıttaki çizimler kendini geliştirdiğini hissettirir ama resim kağıdına geçtiğinde sana yalan söylediğini anlarsın.Oran orantı ve perspektifte sorunların var.

2.si
Barrington Barberin çizim sırları adlı kitabından çalışıyorsun çizdiklerinden belli:)
Her zaman bakarak çizme.10 defa bak 1 defa çiz metodunu kullanarak çizgileri ezberlemeye bak.
4.cü çizimi kitaptan bakarak çizmişsin:) + kareli kağıt.Bu nedenle yer yer hatalar gözükmekte.Yer yer hatalar dediğime bakma en ufak hata bile çalışmanın bozulmasına neden olabiliyor.Farklı kaynaklardan çalış ve mutlaka hareketleri kıvrımları ezberlemekten ziyade kavramaya bak.Bu şekilde sıkı bir hazırlanışla gsf nin kapısını açmak zor değil:)

Başarılar

sevinc_s

🌟Usta Tasarımcı🌟
kopya mı çektin sen bakim çizimin sırlarından bence o kitapdan fazla yararlanma senin çizgini bozar kolaylığa iter.objelerin çok zayıf.daha önce nerdeydi aklın sınava 2 hafta var.yeteneğin var aslında yaparsın benm bi öğrencim 15 günde girdi çü de seramiğe.sen neden girmeyesin ama çok çalışmalısın.biliorsun dimi.hangi bölümü istiyorsun ki!!!! ona göre yorum yapayım bide hangi üniv de girceksin

te0man

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.3dreamaker.net
saOl çeçen milis tavsiyelerin için!! :)
sevinc sende saol uyarılarını dikkate alıcam :) yeni çalışmaları atıcamda unutuorum sürekli teli, grafik bölümüne giricem...

unforgiven_aa

🌱Yeni Üye🌱
oranlarda sorun var evet ama karakalemde en önemli gölgelendirme bence gölgelerde yetersiz diye düşünütorum. karalamaktan korkma yapılan her yanlış doğruya atılan adımdır..

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çizimlerin fena değil ancak perspektif ve gölge olayına biraz kasmalısın bence. Aslına bakarsan bazen çok uğraşmaya gerek kalmıyor bu okullara girmek için. iyi bir torpil bul kesin girersin :eek:) Çok fazla örneği var.

Agalloch

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.yucetasarim.com
Çizimlerin fena değil ancak perspektif ve gölge olayına biraz kasmalısın bence. Aslına bakarsan bazen çok uğraşmaya gerek kalmıyor bu okullara girmek için. iyi bir torpil bul kesin girersin :eek:) Çok fazla örneği var.

Torpil her zaman seni sanatına deger vermez eger sanatcı olmak istiyorsan mezun oldugunda sana fırca kalem torpil yapamaz:) emek altındanda degerlidir... torpil ile bitmiş bir okuldan cıktıgında etrafına bir cok sanat eseri ve elestirmenler olur... bunlar halk sanat sever kimisine göre göze hitap edebilirsin ama elestirmen bir kişi hatalarını bitirdigin okuluna yansıtabilir bir nevi yuvan orası cünkü:)

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Orası muhakkak öyle. Fakat maalesef böyle bir gerçek var ortada.

DENIZ gozlum

🌱Yeni Üye🌱
bence çok çalışmalısın ...çünkü orantı ve çizimlerde hata var durmadan çizim yaparsan bu açığını kapatırsın kanımca....
iyi çalışmalar

burakosar

🌟Usta Tasarımcı🌟
ne oldu gırdın mı sınava olmuş olman lazım nasıl geçti ???

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Sevgili Teoman arkadaşım :D
öncelik arkadaslarımın yorumlarına katılıyorum ek olarak 7 yıl önce kankamın izmir dokuz eylül de sınavlarına berber gitmiştik.
kendisi karikatüristdi ayrıca anatomi üzerinede başarılıydı ancak 3 sınav sonunda hali kilim ve dokuma bölümünü kazanabildi. Demek istediğim gayet zor suan bile buraya bakmayıp harıl harıl calısmanı pratigini geliştirmeni öneririm ayrıca enteresan bir bilgi almıştım umarım sana yardımcı olur.
gazete den herhangi bir haber oku hemen üstüne bir kompozisyon yapmaya calıs .. örnek 2001 de acelesi olan bir adam cizimi gibi... umarım bunların faydası olur başarılar dilerim ;)

silhouette

🌱Yeni Üye🌱
bu kitabı biliorum resimleri kitaptan bakarak çizdin sanırım ben çok anlamam ama resim hocasının sölediine göree karakalemden çizmek hiç faydalı deilmiş:S :D

cinsgirl

🌱Yeni Üye🌱
anatomilerde sorun var..buna çok önem verilio..bide imgesellerde sorun yaşarsın..obje çizimlerinle geçersin de gerisini bilemicem:D bende hazırlanıorum 2 senedir kursa gidiorum seneye gircem inş kazanırım:D sanada bol şans