Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel'de Gazete Hazırlanır mı? Yorumlarınız...

bys_mavi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Güzel çalışma ama arkadaşların dediği gibi insan tabiki de kendi bildiği yoldan gitmelidir ama onun tek bilmediği gittiği yoldaki kestirme yolları bilmemesidir..

Bir söz vardı '' TEK BİLDİĞİM HİÇBİRŞEY BİLMEDİĞİMDİR ''

omer_hayta

🌱Yeni Üye🌱
çok rezil bir çalışma olmuş salih arkadaşımız ::::))))....

adem saraç

🌱Yeni Üye🌱
07032010.jpg

rmzrsln

🌱Yeni Üye🌱
Quarkpress en iyi diye bi şey yok kim hangisinden daha rahat ve prof. hazırlıyorsa odur. ben InDesign kullanıyorum ve çoğu QuarkPress işinden daha prof. oluyor

Grafik34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel tabelacı programıdır...

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
corel tabelacı programıdır...

Bende 11 yıldır bu program ne işe yarıyor diye düşünüyorum :S hay allah.. meğer bunca parayı corel kullanarak kazanırken aslında insanları kandırımışım... Ama bir dakika Yoksa siz mi kendinizi kandırıyorsunuz?

CorelDRAW Graphics Suite X5
Painter 11
Painter Essentials 4
WordPerfect Office X4 - Standard Edition
WinZip 14
VideoStudio Express 2010
PaintShop Photo Pro X3
VideoStudio Pro X3
Corel Digital Studio 2010
PaintShop Photo Express 2010
WinDVD 2010
Corel DESIGNER Technical Suite X4

North America
Canada
United States of America

Asia Pacific
Australia
China
Hong Kong
India
Indonesia
Japan
Korea
Malaysia
New Zealand
Philippines
Singapore
Taiwan
Thailand
Rest of Asia

Europe
France
Germany
Italy
Netherlands
Spain
United Kingdom
Rest of Europe

Eastern Europe
Czech Republic
Poland
Russia
Rest of Eastern Europe

Latin America
Brazil
Mexico

Other
Africa
Middle East

Adobe Firmasının tek rakibi (onlarca firma olmasına rağmen) Bu iki firmanında değeri Milyon Dolarların üstünde...

Şimdi bi daha düşün arkadaşım!..

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Quark'ı çok eskiden beri kullanırım 3 sürümünden beri. Yalnız Indesign daha bir esnek daha bir profesyonel gibi. Düşüncelerim bu yönde idi. Bugün Quark'ın 8.2 sürmünü kurcaladım ve bir yerel tabloid gazete hazırladım. Yeniden mi Quark'çı oldum galiba... Birde insan hangi programı benimsemişse o ona tank gibi gelir. Herşeyini o programda bitirir. Corel Draw'da da hazırlanır, Publisher'da da. Her yiğidin yoğurt yiyişi başkadır. :):smile:

jeoli

🌱Yeni Üye🌱
evet, gazete güzel olmuş bende yeni başlıyorumgazete tasarımına, yeni bir gazete tasarımı aldım hayırlısı...yardımcı olursan sevinirim

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corelde gazete yapılır yapılamaz diyenlere;

1994 ' ten beri corel kullanırım, dozer niyeti ile kullanmasamda 10 larca kitap katalog hazırladım corelde... Ayrıca şişme konusu tamamen bilgisayarınızla doğru orantılı ve bence corelin extra perfonmas (X3-X4) sürümleri çok başırılı hem tasarım bakımından hemde sistem kaynaklarını iyi kullanma bakımından...

Uzun lafın kısası Corel Çıktığı günden beri text konusuna çok önem vermekte özellikle venturayı satın alarak kendini bu konuda geliştirmiştir. Ayrıca fontlara verdiği önemi ise Font navingator ile pekiştirmiştir.

Birde Coreli Kullanma kapasiteniz çok önemli. CorelDraw ın 10% bilipte bu programla bu iş olmaz diye kestirip atmayın.

X3-X4 meğer corelin extra perfonmas serisiymiş, bende 12 den sonra X3 gelince herhalde roma rakamı X = 10 + 3 = 13 demek istediler sanmıştım.

bys_mavi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bizim işimizde pratiklik önemli oldugunu dusunuyorum corel draw'da gazete hazırlamak Qark'ta hazırlamak gibi pratik değildir ama güzel çalısma emegıne sağlık ..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Corel rusya ve doğu bloğu ülkelerinde çok yaygın. Adobe ise avrupada rakipsiz gibi birşey...

ancak mesele gazete olduğunda; corel'in hiç bir etkisi yoktur.

Aslında uzun zaman Quark Xpress açık ara öndeydi Adobe CS2 yi çıkarana kadar, o tarihten sonra quark'ın uçuk fiyatlarının nerdeyse yarısına komple suite alınabileceğini farkeden bir çok ulusal basın gurubu yavaş yavaş adobe'ye kaymıştır.

Ülkemizde ilk olarak Vatan gurubu ID ye geçti diye biliyorum...

Corel tabelacı programı mıdır? şimdi ben 10 senedir bu piyasada olan biri olarak ve istanbulda bir çok ajans ve yayın gurubu deneyimine sahip biri olarak çok rahat diyebilirim ki;

çalıştığım hiç bir ajansta veya yayın kuruluşunda Grafik bölümünde bırakın Corel'i Pc bile yoktu...

ancak hangi tabelacıya girsem herkesin önünde corel açık halde duruyordu... :)

Kullanım alanı açısından düşünüldüğünde benim gördüğüm ilk etapta tabelacılar, sonra matbaalar sonra da ajanslar (Anadolu'da) kullanıyor corel'i

sonra izmir'e döndüğümde corel'in reklam ajanslarında da kullanıldığını gördüm. Bi hayli garibime gitmişti... Ama Corel'in adobe karşısında bir varlığı olabiliyorsa bunun sebebi nerdeyse 4 te 1 oranındaki fiyat farkındandır diye düşünüyorum.

Gelelim Corel ile gazete yapılırmı sorusuna, yeteri kadar dirayetli bir bünye word ve paint yardımı ile bile gazete yapar bence.

Ama günlük gazete diyorsanız, günlük gazete yoğunluğunu anlıyorsanız Quark veya ID tektir.

bu gün hala Quark 4X sürümleri ile büyük bir yayın kuruluşunda haftalık magazin dergisi 1 kişi tarafından yapılmaktadır mesela, 80 sayfadır ve magazin dergisi olduğu için pek kolay değildir nizampajını yapmak... ancak bu arakdaş bu dergiye 2 ya da 3 gün harcar en çok... Kalan günlerde de networkte Quake oynar :) Şimdi corel ile 80 sayfalık bir dergiyi 3 günde sorunsuz yapabilirim diyorsanız ( 3 mesai günü yani toplamda 28-30 saat) corel ile yapın tabii... İşi zamandında ve sorunsuz verebiliyosanız, kime ne?

ama quark kullanmış biri olarak ve sonrasına ID ye geçmiş biri olarak şunu söylebilirim ki,

Adobe bile Quark'ın yayıncılık sektöründeki üstünlüğünü kabul etmiştir... Bu yüzden Cs2 den itibaren ID Quark dosyalarını açabilir ya da quark kısa yollarını seçiminze bağlı olarak kullanabilmenize olanak verir.

oysa cs'nin kısa yol panelinde corel ile ilgili hiç birşey yoktur.

birde estetik olarak ta beğenmiyorum ben Corel'i Word'e benziyor düğmeleri falan. Hele Space tuşuna bastığınıza seçili objeyi kopyalaması çok başka bir muamma, yani bilinen tüm programlarda Space kağıdı tutmanıza yararken, Corel de kağıdı tutayım diye bir hareket ettiriyorsunuz, program çöküyor... bilmem kaç bin kopya yapmaya çalıştığı için... o koskoca tuşu copy yapmanın ne alemi var arkadaş... hiç mi göz yok hiç mi izan yok bu corel programcılarında. en başta space olayı buz gibi soğutuyor programı bence...

Son düzenleme:

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
İzin verirseniz yanlış bilgilendirmelerinizi biraz düzeltmeye çalışayım.

Corel rusya ve doğu bloğu ülkelerinde çok yaygın. Adobe ise avrupada rakipsiz gibi birşey...
CorelDRAW sadece doğu bloku ülkelerinde değil, İspanya, Portekiz, Brazilya, Peru, Hindistan, Mexsika, Arjantin gibi ülkelerde de oldukça yaygındır.

Ama Corel'in adobe karşısında bir varlığı olabiliyorsa bunun sebebi nerdeyse 4 te 1 oranındaki fiyat farkındandır diye düşünüyorum.
ülkemizdeki korsan kullanım oranına bakacak olursanız bunun fiyatla pek ilgisi olmadığını göreceksiniz. Ülkemizde farklı sebeplerden dolayı tercih edilmektedir ki ufak tefek kampanyalar dışında hiç bir reklam kampanyası yapılmamaktadır.

Gelelim Corel ile gazete yapılırmı sorusuna, yeteri kadar dirayetli bir bünye word ve paint yardımı ile bile gazete yapar bence.
CorelDRAW'ı kıysaladığınızı düşünürsek yanlış yazılımlarla kıyasladığınızı söylemeliyim. Paint nedir yahu :) AI ile aynı kulvarda görmüyorsanız Xara ile kıyaslayın bari ;)

ama quark kullanmış biri olarak ve sonrasına ID ye geçmiş biri olarak şunu söylebilirim ki, Adobe bile Quark'ın yayıncılık sektöründeki üstünlüğünü kabul etmiştir... Bu yüzden Cs2 den itibaren ID Quark dosyalarını açabilir ya da quark kısa yollarını seçiminze bağlı olarak kullanabilmenize olanak verir.
Bu Adobe tamamen tekel olmaya çalışıyor ve bunu yayıncılık sektöründe de yapıyor. Quark'a rakip bir yazılım çıkardığı için tabii ki Quark kısayollarını entegre edecek ya da Quark dosyalarını açmayı destekleyecek. Aynen FH için yaptıkları gibi. Macromedia'yı satın alıp FH'yi öldüren Adobe bugün FH dosyalarının AI'de açılması için kod yazmaya devam ediyor. Bu da doğal olarak FH yi tamamen silip tekel olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi demek oluyor.

oysa cs'nin kısa yol panelinde corel ile ilgili hiç birşey yoktur.
Adobe eğer CorelDRAW'ı rakip olarak görmeseydi (ki Adobe illustrator'un en büyük rakibi CorelDRAW'dır) CorelDRAW dosyalarına destek vermezdi. Bugün CorelDRAW dosyalarını (10 sürümüne kadar) Adobe Illustrator'de açabiliyorsunuz.

birde estetik olarak ta beğenmiyorum ben Corel'i Word'e benziyor düğmeleri falan. Hele Space tuşuna bastığınıza seçili objeyi kopyaması çok başka bir muamma, yani bilinen tüm programlarda Space kağıdı tutmanıza yararken, Corel de kağıdı tutayım diye bir hareket ettiriyorsunuz, program çöküyor... bilmem kaç bin kopya yapmaya çalıştığı için... o koskoca tuşu copy yapmanın ne alemi var arkadaş... hiç mi göz yok hiç mi izan yok bu corel programcılarında. en başta space olayı buz gibi soğutuyor programı bence...
Bu da sizin kişisel görüşünüz. CorelDRAW kullandınız mı? Ne kadar kullandınız? Align sistemini bilmeyecek kadar az kullandığınızı biliyorum. ;) Bir yazılımı bu kadar az kullanıp da hakkında bu kadar yorum yapabilmenize de şaşırıyorum.

CorelDRAW baskı öncesi ve masaüstü yayıncılık konularında iddialı olan bir yazılım değildir. Fakat bence Adobe'nin bu konudaki yazılımlarının en büyük rakibidir. İddialı olmamasına karşın bu işi bu kadar iyi nadir yazılımlardan da biridir. CorelPhotopaint pek kullanılmasa da aslında Adobe Photoshop'un yeryüzündeki en büyük rakibi durumundadır.

Kim hangi yazılımı kullanmak isterse kullansın. Evet Quark-Indesign çok sayfalı işler için en uygunudur. CorelDRAW-Illustrator-Freehand vektörel çizim ve tasarım için en uygun yazılımlardır. Bunlardan birini seçip kullanabilirsiniz. Ama bilmediğiniz ve kullanmadığınız yazılım hakkında kötüleme yapamazsınız.

Şunu unutmayın, tüm yazılımların birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları vardır.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
yanlış bilgilendirme olarak kabul etmeseniz daha iyi olurdu, yazdıkalrım zaten benim kişisel görüşlerim ve deneyimlerimden yola çıkarak yazılmıştır, elbette... Zaten bunu da belirttim bir çok defa...

Ama tabii..meksika, peru gibi ülkeleri de sayenizde öğrenmiş oldum... buna teşekkür etmeliyim. Gerçi bu avrupa da Adobe'nin sürdüğü saltanatı değiştirmez elbette...

ancak izin verirseniz ben sizin Adobe hakkındaki yanlışlarınız kişisel görüşlerimden farklı olarak resmi açıklamalar ve toplantılardan yola çıkarak düzeltmeye çalışayım.

Adobe tekel olmaya çalıştığı için değil, pazar payı olmadığı için Fh yi bitirmiştir. Eğer dediğiniz gibi olsaydı, Go live adlı hiç tutulmamış programınını piyasadan çekmez onun yerine DW yi de bitirirdi. Zaten Adobe macromedia'yı Freehand için, yani offset yayıncılık için değil, daha çok web uygulamalarındaki yadsınamaz başarıları yüzünden; (Flash, Fireworks ve DreamWaver) aldığını gerek resmi olarak gerek düzenlediği konferanslarda defalarca dile getirmiştir. FH hakkında ise detay olarak, hep şunu söylerler, carbon tabanlı bir çok sorun üreten bir programdı, Zamanı ve yazılım tabanı çok geçmişte kalmıştı... (Uzun yıllar FH kullanmış biri olarak bu görüşe katıldığımı belirtmeliyim...) Türkiye dışında da pek kullanılmıyordu bu yüzden bizim için üzerine yatırım yapmak uygun değildi... Sadece Türkiye için koca bir arge departmanını Fh yi adam etmeye ayırmak yerine AI üzerine yoğunlaşmak istemeleri gayet makul bir istek bence...

Ancak elbette adobe de diğer aklı başında tüm firmalar gibi, kendi alanında tek olmak için çalışmaktadır. Quark' ı alan bir firma adobe'nin tartışılmaz üstünlüğü herkesce kabul edilmiş PhotoShop'u da almak zorunda olduğu için "zaten PS alıyoruz Quarka'a para vereceğimize CS alalım" mantığından yola çıkar. Burdaki tercih adobe PS nin başarısından kaynaklanır. Ayrıca ID nin Quarka benzer arayüzü ve çalışma prensibi ile bir quark kullanıcsının ID ye alışması oldukça rahattır. Yani adobe zannettiğiniz gibi bükemediği eli kırmaya kalkmaz, onu örnek alır... :)

Kısa bu adobe'nin başarılı olduğu için kazanıyor olduğu bir pazar payıdır. Zannettiğiniz gibi alavere dalavere meselesi değildir.

Ayrıca firma bu tip alımlar yapan şirketelre ücretsiz eğitim sağlamakta ve bu geçiş döneminde elinden gelen her yardımı sağlamaktadır.

Siz corel için ya da Quark için bu çeşit bir satış sonrası hizmetten bahsedebilir misiniz?

Adobe'nin CDR dosyaları açtığını bilmiyordum. Ama yine de Adobe corel'i rakip gördüğü için ai dosyalarını açıyor diyorsanız, diğer tüm programların ve firmaların adobeyi rakip gördüğünü kabul etmeniz de gerekir.

Çünkü piyasa da ai uzantısını desteklemeyen program varsa da ben bilmiyorum...

ai uzantısı, bu sektördeki en önemli standartlardan birisidir... Ancak Adobe'nin sektöre kazandığı ilk standart değildir...

Dünyada ilk baskı yazılım dili olan PS'nin (Post Script) Adobe tarafından keşfedildiğini de ayrıca belirtmek isterim... Yani siz ister lazer printer'a ister film makinasına baskı gönderin, Bu baskıyı ister corel'den isterse Word'den gönderin... gönder dedikten sonra işleme giren kodlama adobe'nin keşfettiği bir dildir. :)

Bu da programlarının özellikle renk ve efektler konusunda diğer programlara nazaran daha başarılı olduğunu açıklar sanıyorum.

ülkemizde korsan kullanılsın ya da kullanılmasın, pc ler maclere göre ucuz olduğundan ve pc programları daha kolay bulunduğundan bu çeşit bir yaygınlık söz konusu... Corel ucuz bir program ve ucuz gereksinimlere cevap verebiliyor. Yani korsan olsun olmasın ucuz oluşu tercih sebeplerinden önemli birtanesi...

Ben şahsen corel hiç kullanmadım, ama yanımda kullanan arkadaşların olduğu zamanlar oldu, benzer işler yaptığımız halde onların çektiği çileyi hala unutabilmiş değilim...

yani tamami ile corel kullancılarının yaşadığı problemlerin FH ya da Ai kullanıcılarına göre ne kadar saçma ve gereksiz olduklarını defalarca gördüm.

bununla beraber söylediğiniz gibi bir durum yok, corel hakkında doğrudan söylediğim birşey yok, buna şaşırmanız sanıyorum daha çok kendi kişisel probleminiz.

gerek align ile bahsettiğiniz başlıkta olsun gerek burda olsun, coreli bilmediğimi defalarca belirttim sonuçta.

sanıyorum siz görüşlerimi kötüleme olarak alıyorsunuz, siz bilirsiniz, bu beni ilgilendirmez...

ancak söylediğim şeyler yaşadığım deneyimlediğim ve gördüğüm şeylerdir.

bunu da yazılarımda hep belirtiyorum.

ayrıca Corel firmasından çıkmış, beğenimi kazanmış hatta rakipsiz olabilecek tek program "painter"dır. diyebilirimde...

coreli kötülediğim tamami ile sizin yanılgınız... Aslında bu tip görüşleri kişisel saldırı gibi algıladığınız da düşünüyorum ki bu da oldukça hayret verici...

Ekleme:

Corel'i word ve paint ile kıyaslamıyorum, gerek görülürse işi bilen bir bu programlar ile bile bir gazete yapabilir diyorum.... Söylediğim gibi... Doğru anlamıyorsunuz. Yargılarınızla okuyorsunuz. Bu pek hoş değil...

Son düzenleme:

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ayrıca firma bu tip alımlar yapan şirketelre ücretsiz eğitim sağlamakta ve bu geçiş döneminde elinden gelen her yardımı sağlamaktadır.

Siz corel için ya da Quark için bu çeşit bir satış sonrası hizmetten bahsedebilir misiniz?

Bunun bir şirket politikası olduğunu, Microsoft'un 80'li yılların sonunda uyguladığı tekelleşme stratejisinin bir benzeri olduğunu göremiyor musunuz?

Ben şahsen corel hiç kullanmadım, ama yanımda kullanan arkadaşların olduğu zamanlar oldu, benzer işler yaptığımız halde onların çektiği çileyi hala unutabilmiş değilim...

Grafik tasarımın ve grafik tasarım uygulamasının "izafi" bir kavram olduğunu kabul etmemiz gerektiğini göz önünde bulundurursak, yanınızda corel kullanan arkadaşlarınızın bu konudaki tecrübelerini neyle kıyasladınız?

gerek align ile bahsettiğiniz başlıkta olsun gerek burda olsun, coreli bilmediğimi defalarca belirttim sonuçta.

sanıyorum siz görüşlerimi kötüleme olarak alıyorsunuz, siz bilirsiniz, bu beni ilgilendirmez...

Coreli bilmeden, Corel hakkında bu kadar yorum yapmanız ve Adobe hakkında takdire şayan "pazarlamacı" tavrınız karşısında Adobe yetkililerinin yazınızı okumasını çok isterim. Gerçekten onlar bile bu kadar iyi pazarlayamazlardı ürünlerini.. :)

Şaka bir yana bu konuyu açalı 1 yıl falan olmuş, defalarca yazdım, tekrar açıklayayım, burada kimseye Corel Draw'da gazete yapın denilmemiştir.

Sadece ve sadece Corel Draw'ın gazete dizgisi konusunda bir yapısı olmadığı halde, mantığı gereği grafik tasarımın her alanında işe yarayabileceğini göstermekti amaç...

K. Çakır, benim bildiğim kadarıyla Türkiye'de Corel konusundaki en deneyimli ve aktif kullanıcıların başında geliyor, nacizane bende 15 yıllık bir CorelDraw kullanıcısıyım. Ama biz burada yazılım firmalarının savunuculuğunu yapmıyoruz. Sonuçta "grafik tasarım disiplini" içerisinde kısıtlı imkanlarla da olsa işin özünde tasarım azminin ve görsel yeteneğin altyapısı olmasının bu sektörde herhangi bir işi herhangi bir yazılımla yapmanın mümkün olduğunu belirtmeye çalıştım.

Ben gazete ve dergi tasarımlarımı Indesign ile yapıyorum. Ama şunu da gözardı etmeyin, Coreldraw ile hazırlanan onlarca yerel gazete sayabilirim size. Hepsi de birbirinden güzel ve özenle hazırlanıyor.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
@Grafink, size Adobe ve Corel firmaları ve stratejileri hakında sayfalar dolusu yazabilirim. Fakat konu amacından saptırmak istemiyorum (ki yeterince sapmış).

Sadece şaşırdığım ve takıldığım noktayı tekrarlamalıyım. Bir konuda yeterli bilgi sahibi olmadan yorum yapmak o konuyu okuyan ve konu hakkında bilgi sahibi olmayanların yanlış bilgilendirilmesine neden olacaktır. Lütfen biraz daha dikkat edin.

Bu arada Salih benim hakkımda iltifatta bulunmuş, biraz da abartmış, teşekkür ederim. İşin özünü de açıklamış zaten.

Sonuçta "grafik tasarım disiplini" içerisinde kısıtlı imkanlarla da olsa işin özünde tasarım azminin ve görsel yeteneğin altyapısı olmasının bu sektörde herhangi bir işi herhangi bir yazılımla yapmanın mümkün olduğunu belirtmeye çalıştım.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
şimdi arakdaşlar ben o şirket politikalarını bilmem. Uzun yıllar boyunca quark ve freehand kullanmış biri olarak, Adobe'nin bir anda hadi bunları kullanın memnun kalacaksınız laflarına uzun zaman pek kulak asmadım. Aslında mac kullanıcıları için fh9 dan fh mx e geçmek bile çok radikal bir karardı. İnanın corelcilerden çok daha şövenist ve gelenekçidir FH cephesi...

Ancak. Cs zamanında firmanın 2-3 ayda bir düzenlediği konferanslar, iş yerimize gelip verdiği eğitimler, telefonla verdikleri destekler birazda kendi kişisel meraklarımın katkılarıyla bu geçişi türkiye'de ilk yapanlardanım, Dönemin çalıştığım dergi gurubunda ilk defa quark'tan ID'ye geçen 2-3 kişiden biriyim.

Ve bunu yaptığımda yapmadan önceye kıyasla ne kadar farklı ve eğlenceli bir çalışma süreci geçirdiğimi bildiğim için bu programlar hakkında bu denli olumlu konuşuyorum.

Bilgiyi saklamayan aksine yaymaya çalışan adobe yetkililierini de taktir ediyorum...

şimdi bu bir pazarlama politikası ise, bu denli yardımcı ve öğretici bir pazarlama politikasına itiraz etmek benim vicdanıma ters düşüyor...

sonuçta gerçekten de CS serisi özellikle 2. versiyonundan sonra, gerek FH de gerekse Quark'ta yaşanıllan bir çok problemi ekaret ettiği gibi görünmez hale de getirmiştir.

quark CS2 den sonra ara yüzünü tekrar düzenlemiş ve adobe den önce farkedemediği ( ya da görmezden geldiği bir çok şeyi yeni sürümleri ile yeniden düzenlemiştir. (6-7-8)

Yani sizin deyiminiz ile bu kötü pazarlama stratejileri aslında özellikle yayıncılık konusundaki programlara taze kan akıtmıştır. ve yenilenme ihtiyacı yaratmıştır.

Umarım anlatabilmişimdir...

corelciler bir işi bitirdiklerinde özellikçe çok sayfalı biri işi bitirdiklerinde, bunun üzerinde tekrar bir düzenleme gidemiyorlardı. En azından kolayca en azından benim gördüğüm kadarı ile.

ortamam 2000 sayfalık bir iş 1 hafta boyunca içindeki RGB leri yüzünden defalarca gitti geldi gözlerimin önünde.

şimdi bu ID ile 10 dakika sürmeyecek bir iş. ki işlem sürerken ben gidip bir kahve içip geri dönebilirim mesela...

Ama önce de söyledim, ben gördğüm kadarı ile bir bilgi yorumluyorum, bunu istediğim gibi yorumlama hakkım var, buna kimse engel olamaz...

ancak,

en önemli şey burda, bir yazıyı okurken ön yargılardan arnımış olmak.

mesela K. Çakır Salih kentten şu alıntıyı yapmış,

Sonuçta "grafik tasarım disiplini" içerisinde kısıtlı imkanlarla da olsa işin özünde tasarım azminin ve görsel yeteneğin altyapısı olmasının bu sektörde herhangi bir işi herhangi bir yazılımla yapmanın mümkün olduğunu belirtmeye çalıştım.

bende de şu alıntı yapılabilirdi:
yeteri kadar sabırla word ve paint te bile gazete yapabilirsiniz...

Umarım anlıyorsunu, görüntüde bana karşı tez sunuyor ama benim söylediklerimi onuyorsunuz...

ben bu yazıda bir corel Adobe savaşı peşinde değilim,
dediğim gibi deneyimlerimi paylaşıyorum, bunlara mantıklı sonuçlar alırsam da elimdeki bilgiyi güncelliyorum...

size de böyle yapmanızı en iyi niyetle, bir meslekdaş olarak tavsiye ederim.

yel değirmenleri ile savaşmanın bir alemi var mı?,

bence yok...

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
@Grafink,

Adobe Türkiye'de çok sıkı çalışıyor. Bunu inkar etmiyorum. Buna kötü pazarlama stratejisi de demiyorum. Adobe'nin tekel olmasından duyduğum kaygıyı dile getirmeye çalışıyorum. Yıllarca QuarkXpress sektörde tekel olmasının avantajlarını kullanarak ID çıkana kadar hemen hemen hiç bir yenilik yapmamış, tabiri caizse oturduğu yerden para kazanmıştır. Alternatif yazılımlar bir şekilde yaşamalı ki son kullanıcı için faydalı olsun. CorelDRAW hakkında yapılan her "yanlış" yorum, yeni başlayanları ya da bilmeyenleri mutlaka etkileyecektir.

Evet CorelDRAW'da çok sayfalı bir iş yapıtığınızda ID ya da Quark'taki kadar rahat hareket edemezsiniz. FH ve AI için de aynı şey geçerlidir. Fakat verdiğiniz Corel örneklerinden, sizin çevrenizdeki Corel kullanıcılarının yeterince bilgi sahibi olmadıklarını düşünüyorum. Şahsen 2000 sayfalık bir işi CorelDRAW'da çalışmam. AI ve FH'de de çalışmam. Ama böyle bir iş varsa RGB'leri düzeltmek bir kaç dakika alacaktır.

Takıldığım konu yine aynı. Yanlış deneyimler yanlış yorumlamalara sebep oluyor. Ben de bunları düzeltmek istiyorum o kadar. Size karşı bir tez yürütüyorsam sadece bundan ibarettir. (Bunu yeterince tekrar ettim sanırım)

Word ve Paint'i sektör yazılımı olarak algılayabilirsiniz buna bir şey diyemem. Neticede sizin yorumunuz. :) (şaka yapıyorum, anlatılmak istenenin özünü anlamamış değilim)

IsCosH

🌱Yeni Üye🌱
BEN BU KONUDA SON NOKTAYI ŞÖYLE KOYDUM...

her iki programıda uzun yıllar kullanan birisi olarak:
1__ Kısa çalışmalarda (Gazete, broşür, afiş, kartvizit) == Coremdraw
2__ Uzun çalışmalarda (Kitap, dergi) == Quark

Ottom@n

🌱Yeni Üye🌱
Kim Demiş quart işlemcide CorelDraw'da Gazete yapılamaz diye ben kendim Q9400 de çalışıyorum Hİİİİç bir sıkıntı olmuyor bide çalışmalar çoook güzel olllmuş tebrikler