Bahsettiğim 2000 sayfalık iş, yuvarlama bir rakam, mesela bir eğitim seti düşünün, testler ile beraber ortalama 100-300 sayfalık 12 kitap... bu işin, sayfalarından tutun, kapaklarına ve kutularına kadar corel de yapıldığını defalarca gördüm... İzmir'de özellikle eğitim yayınları sektöründe corel'in akıl almaz bir üstünlüğü var... Siz de bir izmirli olarak bunun farkındasınızdır zannediyorum...
Bu program seçiminin grafikeri ve karşıdaki operatörüne kadar zor duruma düşürdüğünü gördüm, patronların iş baskıya yetişemediği ya da yetişse bile basılmaması karşısında "bi işi yapamadınız" diye insanları nasıl ezdiğine yine defalarca şahit oldum.
Şimdi siz diyorsunuz ki, sizin gördüğünüz arakdaşlar Corel bilmiyormuş... bilsler çok sayfalı işleri corel'de yapmazlar... İyi ama ben sözü geçen sektörde corelden başka program kullanan grafiker görmedim ki?
yani 200-300 sayfalık test kitapları ya da fotoğraflı öğretim kitapları herşeyi ile corel de yapılıyor...
ayrıca okul yıllığı andaç gibi yine çok sayfalı işler de, corel ile yapılıyor...
herkes mi bilmiyor bu corel'i? yani izmir de yaşayan?
öyle kabul edelim... bilmediklerini farzedelim...
o halde bu program gerçekten kullanışssız, kolay öğrenilmeyen bir programdır diyebiliriz... en basit diyalektik açısından...
aksi olsaydı, herkes corel'i sadece ilan vb işlerde kullanması gerektiğini bilirdi...
muhtemelen kullandıkları program öylesine karışık ve teferruat dolu ki; ne için tasarladığını bile anlıyamıyor kullanıcılar diye bir fikir yürütebilirim bence...