Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel'de Gazete Hazırlanır mı? Yorumlarınız...

Ottom@n

🌱Yeni Üye🌱
Kusura Baqmayın ben konuyu yanlış anlamışım Quark da da yapılabilir

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
@k.çakır... benim de zaten sizin corel hakkında düzelttiğiniz bilgilere bir itirazım yok. en başından beri söylediğim gibi corel bilmiyorum, gördüğümü, deneyimlediğimi söylüyorum...
velhasıl bu deneyimlerin ciddi kurumlarda kazanıldığını da bilmenizde fayda var...

özellikle tanınmış reklam ajansları ve buyuk yayın kuruluşları tarafında corel'in ve pc nin masa üstü yayıncılık konularında esamesi okunmaz...

bunun bir sebebi olmalı diye düşünmeden edemiyorum... yani bu firmalar bu kadar büyük cirolarla uzun yıllardır bu işleri yapıyorlarken neden adobeye dünyanın parasını ödüyorlar?

corele küçük bir rakam ödemek varken?

Adobe'nin tekelleşmeye başladığını düşünmüyorum, adobe zaten yine benim deneyimlerime göre ve deneyimleri kazandığım kurumların açısından büyük oranda zaten tekel konumuna yerleşmiş durumda...

keza PS zaten başlıbaşına uzun yıllardır tekelken, şimdi de PDF bu sektörü tamamen eline geçirmiş durumda...

şunu kabul etmek gerekir ki; piyasadaki hiç bir program PDF üzerine adobe programları kadar hakimiyet kurabilmiş değil...

web tarafında ise macromedia anlaşmasından sonra tekel olmuştu zaten...

ama görüldüğü üzere hala bu eğitim ve tanıtım harcamalarından vazgeçmiş değiller...

bir kullanıcı marka anlamında bir firmadan ne bekleyebilir?

tek kelime ile satış sonrası hizmet ve destek ki bu da sadece Adobe firması için söylenebilecek birşey...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Bahsettiğim 2000 sayfalık iş, yuvarlama bir rakam, mesela bir eğitim seti düşünün, testler ile beraber ortalama 100-300 sayfalık 12 kitap... bu işin, sayfalarından tutun, kapaklarına ve kutularına kadar corel de yapıldığını defalarca gördüm... İzmir'de özellikle eğitim yayınları sektöründe corel'in akıl almaz bir üstünlüğü var... Siz de bir izmirli olarak bunun farkındasınızdır zannediyorum...

Bu program seçiminin grafikeri ve karşıdaki operatörüne kadar zor duruma düşürdüğünü gördüm, patronların iş baskıya yetişemediği ya da yetişse bile basılmaması karşısında "bi işi yapamadınız" diye insanları nasıl ezdiğine yine defalarca şahit oldum.

Şimdi siz diyorsunuz ki, sizin gördüğünüz arakdaşlar Corel bilmiyormuş... bilsler çok sayfalı işleri corel'de yapmazlar... İyi ama ben sözü geçen sektörde corelden başka program kullanan grafiker görmedim ki?

yani 200-300 sayfalık test kitapları ya da fotoğraflı öğretim kitapları herşeyi ile corel de yapılıyor...

ayrıca okul yıllığı andaç gibi yine çok sayfalı işler de, corel ile yapılıyor...

herkes mi bilmiyor bu corel'i? yani izmir de yaşayan?

öyle kabul edelim... bilmediklerini farzedelim...

o halde bu program gerçekten kullanışssız, kolay öğrenilmeyen bir programdır diyebiliriz... en basit diyalektik açısından...

aksi olsaydı, herkes corel'i sadece ilan vb işlerde kullanması gerektiğini bilirdi...

muhtemelen kullandıkları program öylesine karışık ve teferruat dolu ki; ne için tasarladığını bile anlıyamıyor kullanıcılar diye bir fikir yürütebilirim bence...

Son düzenleme:

akisilhan

🌱Yeni Üye🌱
Ben Corel'de gazete tasarladım sizce nasıl bilmiyorum

Ben Corel'de gazete tasarladım yorumlarınız bekliyorum

KraL_CuDi

🌱Yeni Üye🌱
ben 10 yıllık gazet grafikeriyim ve gazetemi corel draw 7 den şimdi kullandığım corel draw x5 (15)'e kadar olan bütün sürümlerinde yaptım ve son derece kefiy alıyorum... ayrıca corel sadece gazete içi değil bir çok programı tek bir programda buluşturumuş bu yüzden corel draw benim grafik programları araındaki ilk tercihimdir....

alisalur

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar şu harflerin yanlış yapılması konusunda takıntı yapmayın. arkadaş ha corel yazmış ha gorel yazmış önemli değil. önemlşi olan anlamamız. ben gorel yazan arkadaşımın coreli kasdettiğini anladım. bilgilerimizi paylaşalım. kelimeler üzerinde oynamayalım

medya

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar valla ben 3 senedir corel draw da gazete yapıyorum gayette iyi oluyor

CoLL_HaRD

🌱Yeni Üye🌱
YAW :D haberleri bi okusanız boşverin nerde yapılacağını haberler tam bir muamma =) :D

birolkeser

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umitmatbaacilik.com
Corel de Master Page ve FacingPAce kullanmayı bilmeyenler bunu mümkün görmez ama, görserl kullanım olarak indesign ve quark ile aynı imkanları sunar bu program. Hatta çoğu kimse "Bleed" corel de yok bilir. Nedeni aynıdır.

troyali

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Gerçekten güzel olmuş bence Corelde gazete ve dergi mizanpajları yapıyorum. Haftalık olarak çıkan yerel bazda yayın yapan 2 gazete ve aylık 1 dergiyi corel de hazırlıyorum arkadaşlar hem de sorunsuz

nokta45

🌱Yeni Üye🌱
5 yıldır coreldraw da diziyorum hiç bir zorluk çekmedim. sadece vakit alan kısmı mizampaj bölümü. quarkta zorlandığım kısımlarda corel de çok rahatlıkla yapabiliyorum. kendimi adıma söylüyorum corel de dizgi yapmak çok rahat.

troyali

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Haklısınız nokta45 size katılıyorum

deahtangel

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ındesign varken corelde kendini parçalaman niye? bir iki saatte çözersin ındesign i hem çok kullanışlı işine karışmak gibi olmasın ama bence de bir dene arkadaş...

firex

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.milcanx.com
Arkadaşlar corel de yapılır ve Quarkexpress te de yapılır. bence dendiği gibi en iyi neyi kullanırsan o senin için en iyi araçtır. Bu günlerde Quarkexpress i denedim ve gerçekten güzel sonuç veriyor ve hazırladığınız projeleri değişik uzantılarda kaydetmenize ortam sağlıyor. Corel kullananlar ( aslında minimum corel bilenler) bu programla az zamanda iyi sonuçlar alabilir.