Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

1.sayfa çizimi

Benzer konular

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
öncelikle emeğine sağlık

bana göre öncelikle gazetenin logosu her şeyin üstünde olmalı atatürkün başına alan basmamalı sağdaki bayrak yazının altında kalmamalı logo tek ve sade olarak ortaya çıkmalı...

yazılar ikiye bölünce arabaşlıklar hep en üstte kalmalı yazı iç sayfalar gibi peşi sıra devam etmemeli... gibi...

haber spotlarnda kimi yazılar ortalı kimi yazılar soldan kisimi de sağdan bloklu bunların hepsi tek bir biçimde olmalı ve punto satır arası ve harf arası kombinasyonları hepsinde aynı olmalı mesela yazı puntosu 10,5 satır arası 11,5 ve harf arası en fazla 0 ile -3 arasında olmalı...

ulusal gazeteleri takip ettiğimizde başlıklarda nokta virgül işaretleri kullanılmıyor... bu belki TDK ya göre uygun olmayabilir ama gazetelerde manşet başlıklarda virgül kullanılmıyor

ramazan bereketi haberinin alt başlığı kırmızı zemin içerisinde resmi öldürmüş... zaten resim dua edilirken bi resim... bu resmi kandil gecelerinde kullanmış olsan daha yerine otururdu.. ramazanda iftar sofrası gibi bir resim tercih etseydin daha iyi olurdu... bir de yazısı o kadar fazla ki devam verilmiş 7 sayfaya... birinci sayfadan bu kadar yazı olursa devam vermenin bir mantığı yok ki... her şeyi zaten burdan yazmıs elemanlar... ha belki senin buna pek bi müdahalen olmayabilir ama haberi yazan elemana bunu söylemen gerekir...

manşetteki ana resim bence haberin içeriğini anlatmıyor.. başkanın resmi çok büyük.. yarım sayfadan fazla ana resim ise başkanın yaptığı işlerden bise anlatmıyor... ben okuyucu olarak bu haberi okuyunca başkanın diğer çalışmalarını resimler olsaydı bence daha gerçekçi olurdu herkes helal olsun başkana derdi falan...

gazetede renkli resimleri görmesem gazetenin koyu kırmızı ve lacivert olduğunu sanardım... üstteki reklemda koyu kırmızı ramazan haberinde koyu kırmızı spor haberinde koyu kırmızı gibi....

arkadaşım belki sayfaya müdahale şansın yok... birilerinin tekelinde olabilir... ama sen görselcisin... haberleri elindeki malzemeye göre en güzel nasıl işlersin önemli olan bu...

yolunun açık olmasını diliyorum...

tekrar emeğine sağlık

mjcptncrzy

🌱Yeni Üye🌱
ayrıntılı yorumun için teşekkür ederim fakat seninde söylediğin gibi eleştirdiğin noktaların %90ı benimle alakalı değil ve bu bir yerele gazete :). Küçüksemek için söylemiyorum. Söylediklerine bende inceleyince çoğuna katıldım. Renk kullanımı hariç.