Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

2 kırımlı broşür desteği...

ozdemiir

🌱Yeni Üye🌱
Herkese iyi çalışmalar iyi paylaşımlar arkadaşlar...
Grafiker değilim...Bir köy okulunda Müdür yardımcısıyım...
Biraz photoshop bilgim var oda kes yapıştır düzeyin de :)
ARGE projesi için okulumuzu tanıtmak amacıyla 2 kırımlı broşür yapmak zorundayım...Bu konudaki yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Saygılarımla...

Benzer konular

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tam olarak ne istediğinizi anlayabilmiş değilim ancak söz konusu eğitim olunca duyarsız kalmak istemedim. İletişim bilgilerini verirseniz daha sağlıklı bir görüşme yapabiliriz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

sedat_gul

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sedatgul.com
************** msn adresimdir yardımcı olmak isterim

Moderatör tarafında düzenlendi:

ozdemiir

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür...

Değerli ustatlarım thorn ve sedat bey...İlginize çok teşekkür ederim...
Bir kaç gün cevap gelmeyince açıkçası içimden üzülmedim değil...
Ama bu durum benim photoshop bilgimi biraz daha geliştirdi diyebilirim.
Hatta 40 yaşından sonra corel e de adım attığımı belirtirim..:)
Cevap gelmeyince bende kendi başıma photoshop destekli bir şeyler yapmaya çalıştım...Unutmadan şablon alıntı...Nerde ben çizicem:) görüşlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum...Saygılarımla...

brsr1.jpg

brsr2.jpg

Son düzenleme:

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle tebrik ederim. Nacizane bir kaç fikrimi sunmak isterim.

Broşür tasarımına başlarken kenarlar, alt ve üst kısımdan 2mm. kadar traş payı bırakmanız gerekli, A4 ebadında olduğunu düşündüğüm bu iş için sanırım direk 210x297 mm. ölçüleri üzerine çalışmışsınız. Bunun haricinde kırım yani katlama olacağı için iç tarafta kalacak sayfayı 1mm. civarı kısa yapmanız katlama sonrasında şişme yapmasını engelleyecektir. Tasarım içerisindeki metin ve görselleri kırım ve kenarlardan (sağ - sol) takriben min. 5mm. mesafeli koyarsanız, kırım aşamasındaki kaymalardan kaynaklı sorunlar pek göze batmayacak, görsellik olarak da birbiriyle orantılı olacaktır.

Broşürü tasarlarken bence en önemli hususlardan biriside katlandıktan sonra nasıl gözükeceğidir. İki sayfa boyunca kullandığınız resim sanırım pek hoş durmayacak. Misyonumuz dediğiniz kısımda, kullandığınız şablon metni boğmuş bence şablonu orada kesip metne vurguyu güçlendirebilirsiniz.

Sizin gibi gönülden bu işi yapan birine eleştiri olarak değil, sadece yardımı olabileceğini düşündüğümden bunları yazıyorum. Eğer yanlışımız ya da eksiğimiz var ise sizden ve diğer arkadaşlardan şimdiden özür dilerim.

Birde ilk sayfadaki MEB logosu üzerinde ufak bir hata var, sanırım yanlışlıkla bir silgi darbesi atılmış :D

ozdemiir

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim ThorN....Ayrıca ne özürü bilakis yorumların beni gerçekten mutlu etti...
Profosyenel değilim...Ama vermiş olduğun ayrıntılara dikkat ederek bakalım neler yapabileceğim...İlk olarak meb logosundan başlayayım..En kolay o geldi şimdilik :)
ortadaki büyük resmin başlıkla uyumlu olması açısından kadromuz resmi ile değiştircem...
Dediğiniz gibi bu sefer iki farklı resim kullanıp iki sayfaya yayılmasını önlemeye çalışacağım..
Ama üstlerden 2 mm traşlamak veya içe katlanacak kısmın 1 mm kesilmesini sağlamakta ne kadar başarılı olacağım bilmiyorum...Herhalde onlarıda yaparsam büyük bir ihtimalle yeni bir rakip çıkar ortaya bilgin olsun :)Değerli yorumların için çok teşekkür ederim...Saygılarımla...

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Rica ederim... eğer biraz faydam olabildiyse ne mutlu.

Az önce okulunuzun sitesini inceledim. Galeri bölümünde çok güzel fotoğraflar var. Fidan ekimi, halk dansları topluluğu, çocukların tiyatral etkinlikleri... gibi bence daha can alıcı fotoğraflar varken diğerleri (ilk tasarımda kullandığınız fotolar) bence biraz sönük kalmış.

Birde belki yeri değil ama Seyit Onbaşı çizimindeki projektör olayı inanın dahiyane :D

ozdemiir

🌱Yeni Üye🌱
son düzenleme...

Bugüne kadar okulumuza ve bana göstermiş olduğun ilgi ve alaka için,ayrıca profesyonel eleştiri ve bilgi paylaşımın için çok teşekkürler ThorN Kardeş..
Son geldiğimiz nokta bu...Bugün arkadaşlarla yaptığımız son toplantıda broşürün bu son halini kabul ettik...Elbette sizin gözünüzde ve bilginizde bir çok
eksiğimiz olduğunu biliyorum...Ama idare et valla benden bu kadar..:) Ayrıca diğer linktede web sayfasının yeni düzenlenmiş hali var...o da benim eserim...yakında yayında olacak...umarım begenirsin...Evet kardeş şehir merkezine 35km uzklıktayız...Köy çocuklarına eğitim ve öğretim veriyoruz...Havalar düzelince micky mouse,donald vb.disney kahramanlarını bilişim odası içine ve dış duvarlara yine aynı metodla (projeksiyon saolsun:)) çizcez....her şey için teşekkür ederim...Tüm bilgi ve emeğinle bize yardımcı olmaya çalıştın...Hakkını helal et..Saygılarımla...

brsron1.jpg

brsrarka1.jpg

https://s3.dosya.tc/file/RY4hax/brsr_ornek.rar.html
broşür örnekleri dosyası resimleri göremeyince birde burdan link aldım...

https://www.dosya.tc/download/XCl13N/web1.rar.html
yeni web dosyası

Son düzenleme:

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam cevap biraz geç oldu kusura bakmayın. sizin de dediğiniz gibi birkaç ufak hata hala mevcut. profesyonel bir tasarımcı değilsiniz elinizden gelenin en iyisi de bu, sizi anlayışla karşılıyorum ancak bu gözünüzde çok büyüyen ufak ayrıntılar baskı aşamasında sorun olacak ve iş hakkıyla yapılamayacak...

eğer yapabileceğim bir şey varsa önceden de dediğim gibi tüm olanaklarımla yardımcı olmaya hazırım. isterseniz gerekli argümanları gönderin bir de ben deneyeyim?

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Burada temel prensiblerden bahsettim; incelerseniz muhakkak faydası olur ve temel yanlışları da yapmazsınız:

Son düzenleme:

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ozdemiir hocam kusura bakmayın iş yoğunluğu sebebi ile sizinle ilgilenemedim, 2-3 gün içerisinde size bir örnek çalışma yollamış olurum. umarım iş baskıya geçmemişdir, geç kaldıysam çok üzülürüm...

ozdemiir

🌱Yeni Üye🌱
ozdemiir hocam kusura bakmayın iş yoğunluğu sebebi ile sizinle ilgilenemedim, 2-3 gün içerisinde size bir örnek çalışma yollamış olurum. umarım iş baskıya geçmemişdir, geç kaldıysam çok üzülürüm...

Rica ederim ThorN...Elbette işler herzaman için önde gelmeli Çünkü hepimiz bir hayat kavgası veriyoruz...İlgilenmek zorunda olduğumuz bir ailemiz var...Asla aklıma gelmez bu konuda sitemde bulunmak...Daha baskıya girmedik önümüzdeki hafta içinde süremiz doluyor...İlgine tekrar teşekkür ederim...Ha unutmadan birde aşağıdaki takvime bir göz atarmısın...Amatör gözle bak yalnız tamam :smile:

okultakvm.jpg
[/IMG]

Son düzenleme:

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam yine affınıza sığınarak, hemen hızlıca birkaç birşey söylemek isterim.

- Öncelikle bu takvime tel uygulanacağını düşünmüyorum. Sanırım sadece üst ortadan açılacak bir çivi deliği :) ile asılacak duvara ki her ne şekilde olursa olsun okulun ismi üst kısma çok yakın bence onu biraz aşağı almanız gerekli, yapılacak işlem okulunuzun ismine denk gelecek.

- Resimlerdeki transparanlığı kaldırmanızı öneririm zira üstüste geldiklerinde kesişen katmanlar karışıklık yaratmış.

- Takvim bölümünde ülkemiz insanın aşina olduğu şekilde yani haftayı pazartesiden başlayarak yaparsanız sanırım daha kullanışlı olacak. Büyük ihtimalle şablonu hazır aldınız ama site içerisinde birçok alternatif şablon mevcut ve bu yüzden tekrar upload yapmıyorum. Ufak bir araştırma ile hemen bulabilirsiniz.

Sanırım sizin için düzeltilmesi kolay olan bir iki tavsiye. Daha fazlasını söylemeye gerek yok :)

Birde bana yollamış olduğunuz web çalışmasındaki mail adresinize bir mesaj bıraktım onunla ilgilenebilirmisiniz.