Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

2D Logo dan 3D ye Geçiş Çalışması

muratdirim

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba Arkadaşlar. Logoyu 2D den 3D ye döüştürmeye çalıştığım bir çalışmamı paylaşmak istiyorum. (Mental Ray)

2D
gnclogo.jpg

3D
3g3.jpg

baterist83

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel olmuş murat ama keşke logodaki şu üç küreye biraz ışık verseydin.. içten aydınlatmalı tarzında.. daha şık olurdu sanki ne dersin?

dreamsantana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tek kelime ile harika olmuş.
Bu tip şeyleri yapmayı öğrenmek için aslında sabırsızlanıyorum ama bir kıvılcım gerekiyor sanırım. 3d max programı ile yapılıyor acaba bu tür şeyler.

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟
elinize sağlık.. ışıklandırma için daylight kullanmışsınız belli ki, ama yerinizde olsam bu tip modeller için studio render alırdım.. bence daha güzel bi sunum şeklidir..

tercih meselesi elbette.. kolay gelsin..

muratdirim

🌱Yeni Üye🌱
baterist83 haklısın fakat simgeleri içten aydınlatma konusunu henüz bilmiyorum.

namasteeee önerdiğim program ve eğitsel için çok teşekkürler zaman ayırmışsın. .. ancak o içten değil normal spot ile aydınlatma gibi bi uygulama. yani sırf bu iş için ekstra programlara yönelmek pek işime gelmiyor. yani ne var ne yoksa 3dmax de çözmek istiyorum.

dreamsantana önüne yapalileğin bi boyutta iş hedefi koy. gerisi gelir. bende bu yolculuğa yeni çıktım :smile:

arizek adamakıllı(?) yapabildiğim tek aydınlatma biçimi daylight. yani gece renderi ve birde mental ray de ışıklı malzeme yapamıyorum hatta bi cephe giydirmesinin ışıklı kutu harflerinin gündüzü var sadece. gecesini yapamadım :smile: dediğiniz programı denemk istiyorum hemde istemiyorum. yukarıdada belirttiğim gibi başka programlara yönelmek şuan da nasıl olur bilmem. bu studio render yoksa eklenti mi?

bunu yaparken tek kaygım profesyönel görüm değil vektörel logoyu 3ds max e nasıl iyi aktarırım dı..

Son düzenleme:

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
aslında sahneye bir tane omni koyup yerini ve şiddetini ayarlayarak bence çok iyi sonuçlar elde edebilirsin.

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟
murat studio render derken farklı bi programdan bahsetmemiştim.. fotoğraf stüdyoları olur ya, ışıklandırma, arka fon v.s. o şekilde ayarlanmış renderlardır..

benim siteye eklediğim robotlar, bateri felan gibi..

hatta basitçe anlatmıştım aşağıdaki linkte.. bi incele istersen..
https://www.grafikerler.net/mental-ray-ile-basitce-studio-render-t62390.html
daha farklı ışıklarla, daha farklı arka planlarla farklı sonuçlar alabilirsin..

muratdirim

🌱Yeni Üye🌱
Azirek sayende kendime stüdyo kurdum ve gece gündüz renderlerini öyle aldım. Stüdüdyo eğitselin için teşekkürler.

Gece renderi için biraz kurcalayınca (5 saat kadar) sanki olmaya başladı. :smile:

gencgece.jpg

Gündüz renderini revize ettim hatta toplar üzerinde stüdyonun bitiş yansımalarını dahi görebilirsiniz.

gencgunduz.jpg

namasteeee senin bi çalışman vardı ışıklı kompozit tabela gibi bi şeydi galiba. ondaki ışıklandımra işi nasıl oldu. ona dair de bi eğtselin yakında gelir umarım. yoksa kafanı şişireceğim sürekli. şu nasıl oluyor bu nasıl oluyor... :smile: