Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

3D Panoramik fotograf yapımı.

ercinc98

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar.

son bir haftadır, google earth ve 360cities.net 3d fotografları nasıl yapılır uğraşıyorum.

İnternetteki çoğu kaynak ingilizce olduğu için anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım.
Tripod'um ve Fujifilm finepix s5800 fotograf makinem var.

makineyi tripota yerleştirip, çevresi boyunca 15-25 adet fotograf çekip, Photoshop'ta işledim. Ancak uzunca bir panoromik fotograf elde ettim. Tam tepe noktası ve yer nasıl bu fotografa eklenecek. Ayrıca earth'e nasıl eklenir?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.

Umarım konuyu doğru yerde açmışımdır.

22384108.png

Son düzenleme:

Benzer konular

n_TR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba arkadaşlar.

son bir haftadır, google earth ve 360cities.net 3d fotografları nasıl yapılır uğraşıyorum.

İnternetteki çoğu kaynak ingilizce olduğu için anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım.
Tripod'um ve Fujifilm finepix s5800 fotograf makinem var.

makineyi tripota yerleştirip, çevresi boyunca 15-25 adet fotograf çekip, Photoshop'ta işledim. Ancak uzunca bir panoromik fotograf elde ettim. Tam tepe noktası ve yer nasıl bu fotografa eklenecek. Ayrıca earth'e nasıl eklenir?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.

Umarım konuyu doğru yerde açmışımdır.

22384108.png

Arkadasım Bu konulardan hiç anlamıyorum fakat bu tarz calısmalar yapan bır site vardı orda nasıl yapılır bölümü var alt kısımda.. İncelersen belki aradıgın cevabı bulabilirsin..
Kolaylıklar..

https://www.3dmekanlar.com/html/sorular.html

cntrk

🌱Yeni Üye🌱
mekandaki değişik yerleri tektek çekeceksin ondan sonra özel bir program vardı ona yükleyince oluyordu ama programın ismini hatırlayamıyrum

ilkerakgun

🌱Yeni Üye🌱
https://www.3dmekanlar.com/html/sorular.html
bu vermiş olduğunuz linkte indirilen 360*exe dosyasını açmak için hangi program kullanılması gerektiği bilgisini veriyor.bende bu konuda sıkıntılıyım.olduğumuz yerden 4 kare fotogğraf alındığını biliyorum fakat bende denedim olmadı.araştırmaya devam ediyorum.öğrenirsem tekrar burdan yardımcı olmaya çalışırım.

ybenli

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.alanya3d.com
bu işi profesyonel olarak yapan biri olarak sana 2 program ismi vereceğim,
easypano studio ve ptgui
ayrıca dikey çekim yapabilecğin bir tripod olmalı
daha detaylı bilgi istersen www.alanya3d.com sitesinden bana email ile ulaşabilirsin.

BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR!!!!

vasili_zaitzev

🏆Pro Tasarımcı🏆
DSLR makinene ek olarak balıkgözü lens lazım ve dikey çekim opsiyonu da sunan bir tripod.Daha sonra çekeceğin ortamı bir küp gibi düşünürsen her duvarı (taban ve tavan dahil)
bir kez çekeceksin.Sonuçta elinde 6 adet foton olacak.Easypano (full sürüm olmalı) programıyla da bu 6 fotoğrafı bir tuşla bir araya getireceksin.Basitliği seni şaşırtacak.Ancak fotoğrafın birleşme noktalarında sorunlar göreceksin (tripod gibi).Onları da photoshop yardımıyla halledersin ;)