Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

6 yaşındaki engelli kızın azmine bakın

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
Engelli kızın azmine bakın
20090515minik.jpg

Doğuştan kolları olmadığı halde , resim yapan, dikiş diken ve kek yapan 6 yaşındaki kız çocuğu herkesi hayrete düşürüyor.Her şeye rağmen hayata tutunmaya çalışan küçük Sümeyye’nin hayat mücadelesi herkese örnek oluyor.
Eskişehir’de doğuştan kolları olmayan, resim yapan, dikiş diken ve kek yapan 6 yaşındaki kız çocuğu, her şeye rağmen hayata tutunuyor.
Ev kadını olan anne Semra Boyacı, doğuştan iki kolu olmayan kızı Sümeyye (6) ile her zaman gurur duyduğunu belirterek, Sümeyye’nin kendisine Allah’ın bir hediyesi olduğunu düşündüğünü kaydetti.
Sümeyye’nin engelli doğacağını bildiklerini ifade eden Boyacı, şöyle konuştu:
’’Doktorlar ve çevremdeki bazı insanlar gebeliği sonlandırmamı söyledi. Sümeyye’yi Allah’ın hediyesi olarak gördüm. ’Hediye nasıl olursa olsun kabul edilir’ diye düşündüm. Çocuklar annelere hediye ve emanettir. Emanete en güzel şekilde sahip çıkmaya ve yetiştirmeye çalışıyorum. Engellilerin anneleri güzel bakarlarsa güzel şeyler görebilir. Güzel görenler de güzel düşünür. O zaman da her şey güzel olur. Bazı şeyler emek istiyor. Sümeyye’nin sadece yeteneğini fark ettik ve onu yönlendirdik. Onun dışında fazla bir şey yapmadık. Sümeyye zaten çok yetenekli. Anneler çocuklarının bir şeyler yapacaklarına inandıkları zaman zaten işin yarısı olmuş demektir. Başta anne ve babalar çocuklarına inanmalıdır. Çocuğunun engelini ortadan kaldırabilir.’’ Boyacı, Sümeyye’ye hiçbir zaman engelli gözüyle bakmadıklarını belirterek, kızının 6 yaşındaki bir çocuğun yapabileceği her şeyi yaptığını bildirdi.

-’’KENDİ HAYATINI YAŞAMASINA FIRSAT VERDİK’’-
Sümeyye’ye inandıklarını ve fırsat verdiklerini belirten Boyacı, şunları kaydetti:
’’Onun hayatını yaşamadık. Bazı engelli anneler, babalar çocukların hayatını sahipleniyor. Aileler çocuklarının hayatını yaşıyorlar. Çocukların da kendilerine ait hayatı olması lazım. Sümeyye’nin kendi hayatını yaşamasına fırsat verdik. Sonuçta çok güzel ve gurur duyacağımız şeyler oldu. Engelli çocukların eğitiminde zaman zaman sorunlar yaşanıyor. Eğitim anne karnında, ailede başlar. Sümeyye’nin durumunu öğrendikten sonra doğumdan önce sürekli onunla konuşuyordum, ona mektuplar, şiirler yazdım. Sümeyye’yi çok büyük umutlarla bekledim. Umutlarım boşa çıkmadı. Sümeyye’nin bir yerlere geleceğine biliyordum, inanıyordum. Güzel bir bekleyiş içindeydim. Hiçbir zaman engelli bir çocuk bekler durumda değildim.’’
Boyacı, Sümeyye doğduğunda hayatının en mutlu gününü yaşadığını belirterek, ’’Hayatımda o kadar güzel bir gece hatırlamıyorum. Sümeyye ailemize güneş gibi doğdu. Hiçbir zaman ’keşke’ demedim, pişmanlık duymadım. Sümeyye ayaklarıyla her şeyi başarıyor. Bana böyle bir çocuk verdiği için her zaman Allah’a şükrediyorum. Sümeyye bana ’Anne cennette benim kollarım olacak mı’ diye soruyor. Ben de ’Evet, hem kolların hem de kanatların olacak’ diyorum’’ dedi.

-KEK YAPIYOR, DİKİŞ DİKİYOR, KUKLA OYNATIYOR-
Semra Boyacı, engelli çocuğun eğitilmesinden annelerin sabırlı ve özverili olması gerektiğini belirterek, her çocuğun başaracağı bir şeyler olduğunu bildirdi.
Ailelerin çocuklarına inanması gerektiğini ifade eden Boyacı, şöyle konuştu: ’’Sümeyye, resim yapma ve yüzme konusunda kendini geliştirdi. Başka çocuklar başka alanlarda kendini geliştirebilir. Burada ailelere çok iş düşüyor. Anneler sağlıklı çocuklarına bile birçok imkanı sağlamıyor, bir şeyler yapmasına fırsat vermiyor. Birçok anne çocuğunu mutfağa sokmuyor. Sümeyye benimle çok güzel kek yapıyor. Mikseri çok güzel kullanır. Oklavayla hamur açıyor. Aldığımız kalıplarla nefis kurabiyeler yapıyor. Güzel dikiş diker. Bebeklerine elbise, yastık ve yorgan dikti. Son zamanlarda kukla yapmaya başladı. Ayağıyla yaptığı kuklaları oynatıyor. Sümeyye kendine çok güvenen bir çocuk. Bir şeyleri başarmak onu çok mutlu ediyor.’’ Kendisinin fotoğrafının çekilmesini ve görüntüsünün alınmasını istemeyen Semra Boyacı’nın 4 yaşında engelli olmayan bir erkek çocuğu da bulunuyor. (alıntı istikbal'den)

Son düzenleme:

Th£_G@RD!Y@N

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ellerine Sağlık Haber İçin Tşk. Allah Yar ve Yardımcıları Olsun O Gene Ayaklarını İstediği gibi Kullanabiliyor Benim Kardeşim Hiç Bi Hiç Bi Azasını istediği Gibi Kullanamıyor :crying:
Rabbim Yar ve Yardımcımz Olsun İnş.
Derdi Veren Rabbim Dermanıda Verir Elbet :)

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
inşallah

Ellerine Sağlık Haber İçin Tşk. Allah Yar ve Yardımcıları Olsun O Gene Ayaklarını İstediği gibi Kullanabiliyor Benim Kardeşim Hiç Bi Hiç Bi Azasını istediği Gibi Kullanamıyor :crying:
Rabbim Yar ve Yardımcımz Olsun İnş.
Derdi Veren Rabbim Dermanıda Verir Elbet :)

İnşallah Yüce Rabbimizde kardeşine şifasını verir dualarımız sizinle

Th£_G@RD!Y@N

🌟Usta Tasarımcı🌟
Amin Allah Razı olsun Dün 4 Saat GEzdirdim Onu İşten izin Aldım gittim ama ne Kadar Sevindi Tahmin Edemezsin Dünyalar Onundu Sanki.. Ewe Geldiğimde Yatar Yatmaz uyuya kalmışım O derece Yorulmuşum Yani :)

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
İnşallah Yüce ALLAH ım dualarını kabul eder ve sağlığına bir an önce kavuşur.Gerçektende çok üzüldüm :(

Th£_G@RD!Y@N

🌟Usta Tasarımcı🌟
Herkez Bi Şekilde İmtihan Oluyor Bizimde İmtihanımız Böyle :) Sabır, şükür ve Dua Başka Bişeyin Faydası Yok :)

Son düzenleme:

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
engelli kızın azmi-2

İşte Gerçek Deniz Kızı
sumeyyeboyacib.jpg

İşte Gerçek Deniz Kızı Eskişehir'de doğuştan iki kolu olmayan, ancak balıkların da kolları olmadığını fark ederek
başladığı yüzme sporunda büyük başarılar elde
eden 6 yaşındaki Sümeyye Boyacı'ya onur ödülü
verildi.
Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Amine Aygistova ve iş adamı Erdoğan Ercan ile Sümeyya Boyacı'yı yüzme eğitimi gördüğü otelin havuzunda antrenman yaparken izledi.
Sümeyye Boyacı'nın başarılı çalışmaları ve hayat sevinciyle engelsiz olduğunu ispatladığını ifade eden Çalışıcı, şöyle konuştu:
“Sümeyye'nin azmi ve çalışma hırsı bizleri çok duygulandırdı. Özürlülerin de büyük başarılara imza atabileceğini bize ispatladı. Ayakları ile resim yapan Sümeyye artık yüzüyor. Umarım ileride büyük başarılara imza atarak ülkemizi en iyi şekilde temsil eder. İnsanlar kolları veya ayakları olmayanlara (engelli) diyorlar. Fakat Sümeyye, tüm başarıları ve hayat sevinciyle buna itiraz ederek, (ben engelsizim) diyor. Bizler Sümeyye'nin hayatındaki başarıların devam etmesi için onun her zaman kolları olmaya hazırız.”

Kadir Çalışıcı, Aygistova ve iş adamı Erdoğan Ercan'ın desteği ile Boyacı'nın bir otelin havuzunda yüzme dersleri aldığını anımsatarak, iki ayda eğitmen Çiğdem Abaza'nın gözetiminde yüzmeyi öğrenip başarılı çalışmalarında bulunan Sümeyye Boyacı'ya onur ödülü verdi.

“DENİZ KIZI OLMAYA KARAR VERDİ”

Aygistova da mucizelerin imkansız olmadığını, bunun için sadece istemekten çok çalışmak gerektiğini belirterek, Sümeyye'nin bunu başardığını kaydetti.

Ailenin ilk çocuğu Sümeyye Boyacı'nın bir gün annesi Semra Boyacı'ya “Benim kollarım neden yok anne?” diye sorduğunu öğrendiğini anlatan Aygistova, şunları söyledi:

“Anne Semra, kızına (Doğduğunda seni bana göstermek istemediler. Ben seni görmek için, doğumhaneye gittim. Doğumhanede çok çocuk vardı. Hepsinin kolları ve ayakları vardı. Hepsi güzeldi. Ama ben seni hemen tanıdım. İşte bu benim kızım dedim. O, güzel gözlerinle bana gülümsüyordun) demiş. Bu diyaloğu Sümeyye hiç unutmuyor.”

Aygistova, Sümeyye'nin 4,5 yaşındayken ayaklarıyla ilk kez çiçek resmi çizdiğini anımsatarak, “Masallara olan tutkusundan dolayı kendi hayal gücüyle yarattığı masal kahramanlarını çizmeye başlayan Sümeyye'nin hayal gücü Türk Hava Yollarına (THY) kadar ulaştı. Şu anda bir resmi THY müzesinde bulunuyor. Bir gün odasındaki akvaryuma dikkatli olarak baktığında balıkların kollarının olmadığını fark eden Sümeyye, onlar gibi yüzüp deniz kızı olmaya karar verdi ve yüzme sporuna başladı” dedi.

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
kardeş için aile için herşeye değer

Amin Allah Razı olsun Dün 4 Saat GEzdirdim Onu İşten izin Aldım gittim ama ne Kadar Sevindi Tahmin Edemezsin Dünyalar Onundu Sanki.. Ewe Geldiğimde Yatar Yatmaz uyuya kalmışım O derece Yorulmuşum Yani :)

inşallah daha iyi olduğu iyileştiği günleri de görürsün onları sevindirelim hiç bir zaman onlara of bile demeyelim