Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

a4 kaça kaç?

coreldeniz

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar corelde bir tasarım yapmam gerek a 4 büyüklüğünde olacakbenim sayfa ayarım mm acaba a4 kaça kaç bide coreldeki ortada çıkan a4 ü kullansam matbaaya gittiğinde sorun olurmu boyutları doğrumu bana yardımcı olrsanız çok sevinirim ilk kez matbaayla iş yapıcamda.

Benzer konular

asiprensasi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
A4

A4 kağıt boyutu 21cmx29,7 dir
corelde sayfa ebadını değiştirip sol menüde kare çizdiğimiz yeri çift tıkladığınız zaman size kullamış olduğunuz sayfayı vektörel olarak çıkartacaktır ölçü boyutunuzuda ister mm ister cm olarak değiştirip sayfanın ebatlarını öğrenebilirsiniz saygılar sunarım .............

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yaptığınız tasarımı görmeyi çok isterim.

adul

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
aynen bende merark etttim

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Gerçekten..

Lütfen ekleyin.

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
annesinin karnından grafiker doğanlar amma da meraklı oluyorlarmış :D

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
annesinin karnından grafiker doğanlar amma da meraklı oluyorlarmış :D

Birçok "grafik tasarımcı" arkadaşımız, mesleki sohbetlerinde işin çok suyunun çıktığı manasında konuşmalar yapar. Yok neymiş eline mouse alan grafiker oluyormuş, mesleğin değeri kalmamış, ihtisaslaşma diye birşey yokmuş vs vs.

Tabi ki kimse annesinin karnından grafiker doğmuyor, aynen kimse doktor doğmadığı gibi, avukat doğmadığı gibi, tesisatcı doğmadığı gibi....

Herşeyden önce kendi mesleğinize saygı duymanız lazım, daha A4'ün ebadını bilmeyen biri matbaaya iş göndericem diyip bunu forumda soruyorsa varın gerisini siz düşünün bu ülkede kimler "grafik tasarımcı" oluyor?

Madem grafik işiyle uğraşacaksın, gidip bir ajansta gerekirse çay servisi yap, gidip bir matbaada temizlikçi ol, bu kadar temel konuları görerek öğren ki bu meslek değer kazansın.

Nur hanım, arkadaşlar haklı olarak bu arkadaşın yaptığı çalışmayı merak etmişler, ve evet ben de merak ediyorum.. Çünkü arkadaş "matbaaya iş göndermekten" bahsediyor ve A4'ün ölçüsünü soruyor!!

Dediğim gibi siz mesleğinize saygı duyun ki, mesleğinize saygı duyulmasını sağlayın..

emirkhan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.adobe.com
salih_kent +1

kesinlikle katılıyorum üstad ayrıca uslubun içinde ayrıca teşekkurler ....

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
benim genel tepkim ( kesinlikle şahsa yönelik veya şahsi değildir ), kendini yaptığı birkaç işle "tamam ben oldum, şimdi de gideyim sağa sola çemkireyim, ardından birilerini küçümseyeyim, mesleğe yeni başlamaya çalışan birilerinin önünü keseyim, zaten bizim karnımız zor doyuyor, ne diye herkes grafiker olmak istiyor kardeşim" diyip, sonrada kendi mutsuzluğu ile herhangi bir öğrencinin (grafik bölümünde okuyan) işini yorumlarken bile aynı tavrı gösteren zihniyete.. burdaki hata bu arkadaşın gerekenleri bilmezken titrinde "grafiker" yazması.. ayrıca eminim grafiker olacak vasıflara da sahip değildir.. ama burda mesele o değil.. zaten herkes bu mesleğe öyle sahip çıkıyo, öyle çıkıyor ki tasarım ücretlerini asgariye çeken çekene.. grafiği bilen-bilmeyen arkadaşlar 3 - 5 kuruşa tasarım yapa yapa bu hale gelindi de denebilir.. veya bu işten para kazanan ve mesleği grafiker olan kişiler, tasarımlarıyla çıtayı o kadar aşağıya çektiler ki, herhangi bir müşteri, grafiker ile grafikerciğin farkını anlayamıyor bile.. vs.. vs.. yani Türkiye' de mesleği grafiker olan şahısların tasarımlarını incelediğinizde de ortada vahim bir tablo var..
ama hangimiz bu meslekte bilirkişiyiz? kim karar verecek kimin kalıcı olacağına? bakın keşke bu işin eğitimini almamış kişiler haricinde kimse grafiker olamasa.. ama gelin görün ki (şimdilik) böyle yürüyor işler..

Şimdi gelelim sorulara; birşeyleri, küçümseme amaçlı merak ederken, dönüp kendimize de bakmamız gerekmiyor mu?.. sana demezler mi "dinime küfreden bari müslüman olsa" diye.. nedir bu enaniyet, bizim büyüdükçe küçülmemiz gerekmiyor muydu ? logo yapa yapa kendi markamızı da aynı hırsla oluşturmaya mı çalışmaktayız acaba?
"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözü ne de güzel söylenmiş.. ama işten çok laf doluyor heryer..

şimdi bu arkadaşa işinizi eklermisiniz merak ettik diyeceksiniz, ardından eklenince bu tabloya bakıp kıs kıs gülüp veya üzülüp, "vah vah ne hale geldi tasarım dünyası, bizim zamanımızda böylemiydi bu işler mirim" diyerek kendinizi daha olmuş, güven tazelemiş felan mı hissedeceksiniz? veya "sen daha a4 ebadını bilmeden ne hakla matbaaya baskı yollarsın" diye bir üzüntüyle mi merak uyandı? başkasına tü kaka demekten çok daha zevk verir yardım etmek..o niyetle merak etmek.. ama evvelki okuduklarımdan artık biliyorum ki bu niyet yok o merakta ( İlk merak eden arkadaşı kastediyorum burda) ..

sitemim, sitede bu işi bildiğini iddia edenlerin genel tavrına yöneliktir.. eleştiri harikulade birşey evet ama başkalarını eleştirmenin maksadı "kendini yüceltmek" içinse anlamı kalmıyor.. birilerinin üstüne basa basa yüce şahsiyet, sagıdeğer bir insan, süpersonic 1 grafiker olunamıyor bence..

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Hemşerim hayret edilecek bir soru. Hangi proğram kullanırsan kullan a4 ebatlarının ölçüsünü yandaki kutucuktada görebilirsin. hadi matbaaya sayfanın katlama ve kesim payını ayarladın gönderdin.Sayfa içi mizanpajını da yapabilecekmisin. kolay gelsin

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Çok haklısınız Nur. Söylediklerinizin çoğuna katılmamak mümkün değil.

Çalışmayı merak edenler arasında, "benden kötüleri de var, bakııın!"cılar da olabilir, gerçekten merak edenler de.. :)

Ama B4, C4 sorulmuyor. A4'ün ölçüsünü bilmeyen kırtasiyeci çırağı bile kalmamıştır sanırım.
Hele A4 ebadının programdan programa farklılık arzedebileceği düşüncesi ilginç.

Bana en çok yanlış gelen hususlardan biri de, basit bir aramayla ulaşılabilecek temel bir bilgi için konu açılması. Okuma tembelliğinin bir göstergesi olarak algılıyor ve o yüzden yadırgıyorum.

Örneğin: https://www.grafikerler.net/standart-kagit-olculeri-t11785.html

Merak eden etmeyen herkese saygılar. :)

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Çok haklısınız Nur. Söylediklerinizin çoğuna katılmamak mümkün değil.

Çalışmayı merak edenler arasında, "benden kötüleri de var, bakııın!"cılar da olabilir, gerçekten merak edenler de.. :)

Ama B4, C4 sorulmuyor. A4'ün ölçüsünü bilmeyen kırtasiyeci çırağı bile kalmamıştır sanırım.
Hele A4 ebadının programdan programa farklılık arzedebileceği düşüncesi ilginç.

Bana en çok yanlış gelen hususlardan biri de, basit bir aramayla ulaşılabilecek temel bir bilgi için konu açılması. Okuma tembelliğinin bir göstergesi olarak algılıyor ve o yüzden yadırgıyorum.

Örneğin: https://www.grafikerler.net/standart-kagit-olculeri-t11785.html

Merak eden etmeyen herkese saygılar. :)

sizin niyetinizden şüphem yok sayın skyfox :) hatta tepkimi verirken özel olarak belirttim beni neyin rahatsız ettiğini.. (içimden de dedim umarım alınması gerekenler alınır diye).. size teşekkür ederim bu sebeple..

gelelim soruya..
belki de şakadır bu soru? veya gerçekten bilmiyordur.. emin olamamıştır okuduklarından, burada bilenlerden (bir grafiker olarak :)) öğrenmek istemiştir.. yani trajikomik bir durum evet.. ama bu trajikomik durumdan faydalanma, veya faydalanmama yolunu seçmek kişilerin inisiyatifinde...
ya kirli medya zihniyeti ile faydalanırsın, ya da ....

coreldeniz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar merak edenler için hemen söyleyeyimde tartışma uzamasın ben 2006 yılından beri corel kullanıyorum ama matbaa ortamında çalışmıyorum maden işlemeciğinde yani müşteri ne istediğini ya kalemle çizer yada jpg olarak resmini verir ben onun üstünden onu çizerim çizmemin sebebide makinelerin vektörel çizim istemesi yani kendim oturupta bi tasarım yapmam ebatta bellidir 120 lik dairelerin içine oturturum çizimleri kendi işimde iyiyim ama matbaa ortamını hiç bilmem bi arkadaş geldi ve rica etti bende hiçbir maddi çıkarım olmadan tamam yaparım sana bir davetye dedim ve yaptımda şimdi yüklemeyi denicem inşallah başarılı olurumda merak eden arkadaşlar görür yani ben sizin düşündüğünüz gibi bi grafiker falan değilim corelde çizim yapan biriyim.mesleğimide grafiker olarak yazdım çünkü çizimci deyince pek anlaşılır olmuyor

coreldeniz

🌟Usta Tasarımcı🌟
img38

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Birçok "grafik tasarımcı" arkadaşımız, mesleki sohbetlerinde işin çok suyunun çıktığı manasında konuşmalar yapar. Yok neymiş eline mouse alan grafiker oluyormuş, mesleğin değeri kalmamış, ihtisaslaşma diye birşey yokmuş vs vs.

Tabi ki kimse annesinin karnından grafiker doğmuyor, aynen kimse doktor doğmadığı gibi, avukat doğmadığı gibi, tesisatcı doğmadığı gibi....

Herşeyden önce kendi mesleğinize saygı duymanız lazım, daha A4'ün ebadını bilmeyen biri matbaaya iş göndericem diyip bunu forumda soruyorsa varın gerisini siz düşünün bu ülkede kimler "grafik tasarımcı" oluyor?

Madem grafik işiyle uğraşacaksın, gidip bir ajansta gerekirse çay servisi yap, gidip bir matbaada temizlikçi ol, bu kadar temel konuları görerek öğren ki bu meslek değer kazansın.

Nur hanım, arkadaşlar haklı olarak bu arkadaşın yaptığı çalışmayı merak etmişler, ve evet ben de merak ediyorum.. Çünkü arkadaş "matbaaya iş göndermekten" bahsediyor ve A4'ün ölçüsünü soruyor!!

Dediğim gibi siz mesleğinize saygı duyun ki, mesleğinize saygı duyulmasını sağlayın..

Matbaaya baskı için yolladığınız yada baskıya vermeyip de yaptığınız ilk tasarımınızı görmeyi çok isterdim.

Ayrıca ;

Çaycı ve temizlikçi öyle mi ?
Bu zihniyetle ve ne iş olursa yaparım düşüncesiyle hareket edenler zamanında bu şekilde işe koyuldukları için grafiker adı altında çaycı ve temizlikçi aramaya başladı.
Biraz zahmet edip işveren ilanlarını okurmusunuz?
Grafiker adı altında neler aradıklarını.
Yoksa sizde mi olaya bu gözle bakanlardansınız ?

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Matbaaya baskı için yolladığınız yada baskıya vermeyip de yaptığınız ilk tasarımınızı görmeyi çok isterdim.

Ayrıca ;

Çaycı ve temizlikçi öyle mi ?
Bu zihniyetle ve ne iş olursa yaparım düşüncesiyle hareket edenler zamanında bu şekilde işe koyuldukları için grafiker adı altında çaycı ve temizlikçi aramaya başladı.
Biraz zahmet edip işveren ilanlarını okurmusunuz?
Grafiker adı altında neler aradıklarını.
Yoksa sizde mi olaya bu gözle bakanlardansınız ?

İlk tasarımımı görmeniz için bu yazışmayı 15 yıl önce yapmamız lazımdı.

Ayrıca;
Lütfen yazıyı bikaç kez daha okuyun ki ne demek istediğimi idrak edin.
Çaycılık ya da temizlikçilik yapın demiyorum, gerekirse bunları bile göze alın işi öğrenmek için diyorum. Çünkü bunu göze alamazsanız sürekli "iş arayan" olursunuz. "işverenler sizi aramaz" yani. çünkü masa başında oturup ben sadece grafik yaparım vs. diyen yüzlerce kişiyi tanıdım ve hala hayatlarını "iş ilanlarına bakarak" geçiriyorlar.

Açıkcası burada kimin ne yapacağı da pek umurumda değil. Bu işi yıllardır yapan biri olarak yeni başlayacaklara iyi niyetle bir şeyler anlatmaya çalışıyorum...

Unutmayın ki "mesleki başarı" bilgisayarda çizim yapmakla, iş ilanlarına bakmakla, ya da tek başına teorik eğitim görmekle mümkün olmuyor.

Biraz sokak ağızı olacak kusura bakmayın ama "ne kadar ekmek o kadar köfte" hesabı... Ne kadar azim, ne kadar cefa, o kadar sefa yani...

saygılar...