Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Adıyaman Belediyesi, Logo Tasarım Yarışması Düzenledi

maxonesis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben ilk etabına katıldım daha sonra çok dandik bir açıklama yaptılar 2. etaba katılmadım.
Çünkü bizim ülkemizde genelde bu tarz yarışmalar biraz ciddiyetten uzak seyrediyor.

bbluee80

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben telefon açtım sonunda. Sonuçların belli olduğunu ama ne zaman açıklama yapılacağını bilmediğini söyledi telefondaki bayan.

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ben telefon açtım sonunda. Sonuçların belli olduğunu ama ne zaman açıklama yapılacağını bilmediğini söyledi telefondaki bayan.

Güzel taktik.ayın 7 sinde sonuçların açıklanması gerekirken tam 1 ay belirsiz bir şekilde beklemek.belediyenin web sitesinden duyuru yapsalardı ya.Yarışmayı kazanmak gibi bir hırsım yok ama.neticede bir eser gönderdik ve merakla sonucunu bekliyoruz. vadedilen sürede sonuçların açıklanmaması ve vurdumduymazlık insanın sinirlerini bozuyor. Sanki bana Nobel ödülümü verecekler.altı üstü 3000 ytl lik çek. bozdur bozdur harca.

Son düzenleme:

bbluee80

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Belki ramazanda ödül töreni yapılamaz diye düşünmüşlerdir. Tabi bu neden, açıklama yapmamak için geçerli sayılmaz. Ramazanın bitmesini bekleyelim bir de. Yoksa yine ararım:)

koraydoganer

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar logo sonuçu belli olmadı henüz arıyorum bu gün yarın belli olacak diye sallıyorlar. sizin logo sonuçu belirlendi diye baktığınız yer 2008 yılına ait bir haber

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bir ilkbahar sabahıyla başlamıştı bu yarışma:rofl: karakışa giriyoruz.:sleepy:ne oldu acaba.seçici kurulda uyuklamasın logoların başında:rofl:

FiRARDA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.ss.ss
siteye bak ya hiç böyle belediyelik bir sitemi 2001 yılında ben bundan daha iyi siteler yapıyordum lise 1 e giderken :D:D:D:D

legolas02

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar kusura bakmayın ama yanlış anlamanızı da istemem bu logo çalışması birinici si belliydi sadece ..... başka bişi burda anlatılmaz herkesin emeğine sağlık ben grafikerim ama adıyamanı bilmezsiniz belediyeyi hiç bilmezzsiniz emeğinize yazık ettiler yanlış anlamanızı istemem hakınızıda arayın

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar kusura bakmayın ama yanlış anlamanızı da istemem bu logo çalışması birinici si belliydi sadece ..... başka bişi burda anlatılmaz herkesin emeğine sağlık ben grafikerim ama adıyamanı bilmezsiniz belediyeyi hiç bilmezzsiniz emeğinize yazık ettiler yanlış anlamanızı istemem hakınızıda arayın

Ben hayatımda böyle keriz yerine konulduğumu hatırlamıyorum.:smile:ilk yarışmaya gönderdik.Sonra akıllanmadık. 2. yarışmayada bir çalışma gönderdik.Benim gibi adamıda katakulleye getirdiler ya helal olsun

Erzincan

🌱Yeni Üye🌱
bu arada bir hatırlatma.

Adıyaman Belediyesi'nin sitesine bir göz atın. adiyaman.bel.tr

Sanırım gönderilen logolardan esinlenerek bir modifiye logo yapmışlar. Yapılan logo ile ilgili de bir açıklama yazısı koymuşlar.

mahabad1946

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar geçen seneki bu adıyaman belediyesi yarışmasını hatırlarsınız. tazgah bir yarışma yapmışlardı. bikaç gün önce siteye yeni bi logo koymuşlar. bir de anketle yeni logoyu nasıl buldunuz diye soruyolar. ben de zaten geçen seneden sinir olduğum için tabi hemen beğenmedim butonunu işaretledim. zaten sonuçlarda berbat. %68 beğenmedim çıkmış şimdilik

ruzgardizayn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
ruzgarsdizayn.wixsite.com
Komedi

Bu ne ciddiyetsizliktir... 2 kez logo tasarım yarışması düzenlendi; hiçbirisi beğenilmedi (o kadar tasarım içinde mansiyon verilecek kadar bile çıkmamış-tı). O kadar zaman geçti ve bir logo ortaya çıkıyor... Yeni logo nasıl... oylama yapılıyor...
Bu logo için yurt dışındamı yarışma düzenlendi çok merak ediyorum. Yok yarışma düzenlenmediyse ve logoyu daha önce yarışmaya katılan logolardan "esinlenerek" yapıldıysa kaç tane logodan esinlenildi acaba???
Daha bir sürü şey yazılabilir....
Gülüp geçiyorum :rofl:

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
şu siteye bende gireyimde bari beğenmedimi işretleyim. Yüzde yüzleyelimde utansınlar. 1 oy 1 oydur.

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben de begenmedimi işaretledim. ayrica yarısma haberi sayfasi hata veriyor. sanirim yine iptal sözkonusu olacak :p

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
i

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Nemrut Dağı Heykelleri

NEMRUT ve KOMMAGENE KRALLIĞI

Doğu-Batı Medeniyetinin, 2150 m. Yükseklikte muhteşem bir piramitteki kesişme noktası, Dünyanın sekizinci harikası Nemrut. Yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleriyle, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer almaktadır. İki bin yıldır güneşin doğuşunu ve batışını 2150 m. Yükseklikte izleyen dev heykellerin sırrının çözülmesi için KOMMAGENE UYGARLIĞI'nın keşfine gitmek gerekir.

Osmanlı İmparatorluğu'nda askeri danışman olarak görev yapan ve tarihi eserlere ilgi duyan Alman subay Helmut Von Moltke, 1838'de bölgedeki araştırmaları sırasında bölgedeki tarihi kalıntılar hakkında bilgi verdiği “Türkiye'deki Durum ve Olaylar Hakkında Mektuplar” adlı kitabında nedense Nemrut Dağı'ndaki heykellerden söz etmemiştir. Nemrut Dağı'nın zirvesindeki eserlerden ilk söz eden ve bunların Asurlular'dan kalma olduğunu tahmin eden, 1881'de Diyarbakır'da yol yapım işlerinde görevli Alman Mühendis Karl Sester'dir. Sester'in verdiği bilgiler doğrultusunda Kraliyet Akademisi tarafından araştırma yapmak üzere bölgeye gönderilen genç bilim adamı Otto Punchtein başkanlığındaki ekip, Nemrut Dağı'nın tepesindeki tümülüs ve tümülüsün doğu ve batı yanlarında oluşturulmuş teraslar üzerindeki devasa heykeller ve çeşitli kabartmalardan oluşan eserler üzerinde çalışır. Uzun çalışmalar sonunda Grekçe yazılı kitabeyi çözen Punchstein, bu eserlerin Kommagene Uygarlığı'na ait olduğunu ve Kommagene Kralı 1. Antiochos tarafından yaptırıldığını keşfeder. Antiochos'un ağzından yazılan kitabe, Nemrud Dağı'nın sırrını ve Antiochos'un yasalarını içermektedir.

Daha sonra Alman Mühendis Karl Humann ve İstanbul Arkeoloji Müzesinin kurucusu Osman Hamdi Beyin de katıldığı Nemrut Dağı çalışmaları 1953'ten 80'li yıllara kadar Amerika'lı Arkeolog Theresa Goell ve Friedrich Karl Dörner ve 1986 yılından itibaren, Dörner'in öğrencisi Sencer Şahin tarafından sürdürülmüştür.

Kommagene Uygarlığının ortaya çıkmasını sağlayan kazılar, Nemrut Dağı'ndan başka Arsameia, Samsat ve Fırat Havzasında gerçekleştirilmiştir. Bölgede yapılan kazılarda ortaya çıkartılan taşınabilir eserler müzelerde, geri kalanları da Milli Park Alanı içerisinde korumaya alınmıştır.

Şimdi gelelim asıl mevzuya madem unesco sahip çıkmış dünya sahip çıkmış bu kültür mirasınada belediye bu kadar önemli bir sembolü logosunda neden bulundurmadı. Sokakta bir anket yapsanız aklınıza gelen Türkiyenin 3 tarihi yerlerini sorsanız bu 3 tarihi yerlerden birini nemrut dağı heykellerini söylerler. Eğer böyle bir tarihi eser Amerikada olmuş olsa varya gerisini siz düşünün reklam nasıl oluyormuş.

Son düzenleme: