Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Adobe Illustrator Dersleri Yazıyı şekile uygulamak

icten_cagri

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok faydalı bir ders bence teşekkürler :)

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
bunu corelde nasıl yapabiliriz?
CorelDRAW'da bu özellik var. Envelope apacağınız nesneyi seçin sonra da envelope aracını seçin.

Property barda bir damlalık göreceksiniz, create envelope from olan bu simgeye tıklayıp herhangi bir şekle tıkladığınızda envelope şekli seçtiğiniz şekilden alıncakatır.

seventh

🏆Pro Tasarımcı🏆
paylaşım için teşekkürler :)

Medyanet

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
corelde effects / envelop bölümünden yapabilirsiniz. Ctrl+F7 kısayol tuşu.
corel sayfanızda sağda envelop bölümü açılacak
yazınız seçiliyken açılan envelop penceresinde add new add preset seçenekleri var add preset diyorsunuz açılan şekillerden dilediğinize yaznızı uyguluyorsunuz. İstediğiniz şekli seçip apply tuşuna basmanız yeterli. Yazıyı koncertlemenize gerek yok. Ayrıca iptal etmek isterseniz. effect menüsünde en altta clear efect demeniz yeterlidir.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Konuyla ilgili yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Umarım faydalı olmuştur.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Rica ederim...

LaYeR

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çok gerekli bir paylaşım olmuş dostum emeğine sağlık..

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Rica ederim fıstık :)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
EVET çalışma için teşekkurler.
Güzel bir ders olmuş.

fakat ben uygulamayı bitirdikten sonra şekli küçültmeye (A4'ün yarısı) çalışıyorum, küçülttüğüm zaman yaptığım çalışmanın şekli değişiyor. deformasyon oluyor. neden acaba?
yardım ederseniz çok seviniyorim.

Çalışmanızı tamamladıktan sonra Object > Expand yapmanız yeterli olacaktır. Duruma göre altındaki bir diğer seçenek > expand Appearance de işinizi görür.

ellerinize sağlık.
yalnız mesela Zapf Dingbats karakterindeki kalbi konvert ederek kullanmak istediğimde hata mesajı verdi. Seçili objenin sembol ya da mesh falan olması lazım diyor. Bir fikriniz var mı?

Yazınızı yazdınız, alanınızı açtınız. Püf noktası yazının alanın altında kalmasıdır. Yazınızı alanın altına attığınızda sorun ortadan kaybolacaktır.

Basit bir konu ama ihtiyaç duyulabilir diye düşündüm..Kolay gelsin..

Teşekkürler iyi anlatım.

kendimleilgili

🌱Yeni Üye🌱
hatta şöyle anlatayım yazını yaz effect menüsünden envelope yap sağda açıılan kutucukta add preset ile istediğin şekli seç hatta istiyorsan kendi oluşturduğun şeklide ekleyebilirisn son olarak apply ile yazın istediğin şekli alır

fartim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bunu fireworksta yapabilirmiyiz...

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Çalışmanızı tamamladıktan sonra Object > Expand yapmanız yeterli olacaktır. Duruma göre altındaki bir diğer seçenek > expand Appearance de işinizi görür.
Yazınızı yazdınız, alanınızı açtınız. Püf noktası yazının alanın altında kalmasıdır. Yazınızı alanın altına attığınızda sorun ortadan kaybolacaktır.
Teşekkürler iyi anlatım.

creedwar yardımın için ben teşekkür ederim, ziyadesiyle makbule geçti :angel:

corelde envelope ile aynı şeyi yaparsın

hatta şöyle anlatayım yazını yaz effect menüsünden envelope yap sağda açıılan kutucukta add preset ile istediğin şekli seç hatta istiyorsan kendi oluşturduğun şeklide ekleyebilirisn son olarak apply ile yazın istediğin şekli alır

Evet, kesinlikle doğru bir uygulama, soran arkadaşlara yardımcı oldun sanıyorum kendimleilgili.
Teşekkür ederim...

bunu fireworksta yapabilirmiyiz...

Fireworks kullanmadığım için bilemiyorum..

Keyifli tasarımlar..

pan345

🌱Yeni Üye🌱
gerçekten sade belki basit ama yeni başlayanlar için ve de ücretli bir şekilde program öğrenmeye imkanı olmayanlar için yani kısaca bizler - kendi çabalarıyla- bu işi halletmeye çalısanlar için güzel bir paylaşım teşekkürler

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Umarım faydalı olur, özellikle sizin gibi kendi çabalarıyla programları öğrenmeye çalışan azimli ve yeni öğrenciler için..
Rica ederim :)