Ali Emre
👑Efsanevi Grafiker👑
Nereden yapılıyor peki bu işe yaramayan collect?
Profesyonellik bana göre kendinden sonra oluşabilecek hataları ve bu hatalara karşı müdahaleleri kolaylaştırmaktır.
Vektörel bir programa, psd dosya çağırmak ya da embedd'lemek çalışılan dokümanın ağırlaşmasına sebep olacaktır.
Saygılarımla
arkadaşlar
collect nedir?
Benim collect için kullandığım yama SCOOP_CS3.. CS3 ama CS4 tede aynı tempoda çalışıyor. yani uyumlu..
Üstad bilgiler için teşekkürler.
Bir sorum olacak.Daha önceki anlatımınızda Illustrator' un icinde bulunan bir scripts' den bahsetmıstınız.O "Scripts" ile Collect yapılacagından da, hatta o scripts eklemiştiniz bu yamayı kullanmayı neden seçtiniz.
1 - Scoop'a kısa yol atayabiliyorsun ve tek tuşla açabiliyorsun... Scriptlere kısa yol atayamazsın.
2 - Belge içindeki embedli resimleride isteğe bağlı olarak collect yapabiliyorsun..
3 - İsteğe bağlı olarak tüm resimleri değilde sadece belirttiğin resimleri collect yapabiliyorsun
4 - Belgede kullandığın sadece fontları veya sadece resimleri ayrı ayrı collect edebiliyorsun... Hatta diyelim ki sana bir eps uzantılı belge geldi ancak convert edilmemiş ve sendede o belgede kullanılan fontlar yok... Scoopla o eps belgesinin içindeki fontları alıp bilgisayarına yükleyebiliyorsun... bedavadan font sahibi olmuş oluyorsun...
5 - EPS, PSD, TIFF, PDF, JPEG, BMP vs... her türlü uzantıyı collect edebiliyorsun... Scriptte çoğu uzantıyı collectlemiyor..
6 - Collect seçeneklerini log olarak saklayabiliyorsun her belgede ayrı ayrı ayar yapmana gerek kalmıyor... vs. vs...
illustrator cs3 için collect for output scripti...
.
buyrun buraya yükledim... yada yüklediğimi zannediyorum... siteye daha önce resim yükledimde dosya ilk kez yüklüyorum umarım başarmışımdır...
yapmanız gereken, dosyayı indirdikten sonra illustrator klasörünün içindeki script klasörüne koymak... sonra illustratoru kapatıp tekrar açmak..
birde unutmadan macosx sistem için...
RapidShare: Easy Filehosting