Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ai de resme kontür nasıl veririm

H.Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar ben 1 senedir llustrator e geçiş yaptım, programı bayağ çözdüm çok rahat kullanıyorum, freehand aklıma bile gelmiyo ama gel gelelim bu kadar basit bi konuda tıkandım nedense :D

Şimdi mi göremiyorum yok benim programda mı hata var yoksa ai de bu olay çok mu zor anlamadım ama bi türlü yapamadım.
Bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.
Sorumu yazmayı unutuyodum :% gerçi başlığa koydum ama ai de resme nasıl kenarlık stroke verilir???

H.Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cliping mask yapıp kenarlık verebildim ama bunun daha kolay bi yöntemi olmalı

H.Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
farklı bi yöntem blen yok sanırım

H.Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güncell:)
bu kadar grafikerin arasında soruma cevap bulamamak şaşırttı beni.
Demekki millet freehand de hala israrcı

sinan_ad

🏅Acemi Tasarımcı🏅
strok'un kısayolu ctrl+f10 yada window menüsünden stroku açabilirsin fakat çizgilere bu şekilde kontor veremezsin. bahsettiğin şey çizgiye kontör vermek ise eğer apparance'yi açmalısın. onu da window menüsünden açabilirsin. açtığında fill ve stroke yazdığını göreceksin. apparance kutucuğunun sağ üstünde küçük bir şekilde üst üste 3 tane çizgi ve yanında ufak bir ok olan yeri göreceksin. ona bas ve add new stroke'u seç. ordan şu anki çizgi kalınlığından daha kalın bir çizgi kalınlığı seç ya da daha ince. rengini de değiştir. istediğin bu mu bilmiyorum. cevaplarsan yardımcı olurum.

birde "object-path-ofset path" var. o da çizimine yada grafiğine kontor verir. sadece çizgiye değil. stroke ise sadece çizgiye kontor verir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Forum Kuralları (Mutlaka Okuyunuz)

Yaptığınız kural ihlali ile ilgili madde aşağıdaki gibidir:

Alt alta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood (arka arkaya aynı içerikli veya farklı içerikli mesajın aynı kullanıcı tarafından foruma gönderilmesi ) olduğu için yasaktır! Aklınıza sonradan bir şey gelirse, yanlış yazdığınız bir şeyi ya da yanlış grafikleri mesaj içeriğinden düzenlemek için mesajınızın altında cevap yoksa mesajınızda ki butonuna tıklayarak ekleme yapınız. Düzenleme işlemi belirli bir zaman sonra gerçekleştirilemeyeceğinden düzenleme butonu aktif olma özelliğini kaybedecektir. Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklaştırılır...

numan aydin

🌱Yeni Üye🌱
ctrl+7 komutu hangi menünün altında? aradım bulamadım. gözümden de kaçmış olabilir. (cs4 kullanıyorum.)

H.Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
numan aydin
Allah razı olsun sonunda illustrator de freehanddeki gibi direk stroke verilemeyeceğini anladım:D

benim kullandığım clipin mask de hemen hemen aynı ama senin söylediğin daha pratik tabi