Uzun süredir girmiyordum bu siteye de gene google'da gezerken rastladım bu foruma. Ne kadar da rahatsız olmuş bazı arkadaşlar söylediklerimden ve yorumlarımdan. Evet gerçekten de bu forumda, gördüğüm en kötü tasarımlara rastladım. Bundan neden gocunuyorsunuz ki, yoksa bazı arkadaşlar kendilerini dünyanın en iyi tasarımcısı mı sanıyor? yoksa siz burada çalışmalarınızı yayınlarken sadece herkes çalışmamı beğensin ve bende kendimi bu şekilde tatmin edeyim mi diyorsunuz?
Bazı arkadaşların sorunu bu. Kendi tasarımlarını eleştirince hemen kızıyorlar. Buradan da ne çıkıyor ortaya.
1. Piyasaya iş yapan ama bu işi sevmeyen tasarımcılar
2. Piyasaya iş yapan ancak kendi geliştirmek için çalışan ve bu işe aşık olan tasarımcılar.
Ben cümleme başlarken bile "Lütfen yanlış anlama" ile başladım ki bunun sebebi ukalalık yapmak değil sadece tecrübeme dayanarak sizlerin yaptığınız tasarımsal yanlışlarını söylemekti. Ama doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar
Aslında tasarımcı bir tasarım yaptığında ilk önce kendi yaptığı işi beğenmemelidir ki bir sonra ki yaptığı tasarımla kendini bir adım daha ileriye götürmelidir. Ben yaklaşık 12 yıldır tasarım ile uğraşıyorum ve beni eleştirenler sayesinde bugüne geldim. Svbnak adlı arkadaş ne güzel ders çıkarmış işte. Ben onun kafasında bir ışık yakabildiysem ne mutlu bana. İşte bu tip arkadaşlar, kendilerini daha iyi geliştirip başkalarının bir iki adım önüne geçeceklerdir. Tabii ki bu da onlara daha kaliteli firmalarla çalışma fırsatı yaratacaktı. Sıradan nalburlarla, elektrikçi katalogları ile hayatlarını ve emeklerini harcamayacaklardır. Kim Kral Tv'ye veya Beko'ya iş yapmak varken gidipte bir elektrikçiye iş yapmak isterki.
Bazı arkadaşlar yaptığım işleri merak etmiş. Size biri kişisel diğeride Kral Tv için yaptığım iki çalışmamı gönderiyorum buradan. Kral Tv'nin ödül töreni web sitesini yaparken yapmış olduğum bir banner. Ayrıca bazı arkadaşlarda bizi eğitirmisin demişler ve ücretini merak etmişler. Siz fazla kendinizi zorlamayın sizin paranız benim ders ücretime yetmez.
Herkese sevgilerle
Zihninizi her zaman yeniliklere ve eleştirelere açık tutmanız dileğiyle
bu forumda bugüne kadar gördüğüm en kalitesiz grafikerlerin bulunduğu forum (Bazı kişiler dışında)
bu sözünüze hiç ama hiç katılmıyorum...grafik ; zaman, tecrübe, yeni şeyler öğrenme, kişinin kendini geliştirmesiyle büyür...hiç kimse birden bire programı öğrenip 3-5 iş yapmayla tam grafiker olamaz sonuçta..ama kişi yapılan diğer işlere bakarak, hatalarını anlayıp düzelterek kendini eğitir..hiç kimse kendini geliştiren bir grafikere sen çok kalitesiz bir grafikersin diyemez siz çok iyi bir grafiker olabilirsiniz bunu zamanla elde etmişssinizdir...ama basamakları öğrenerek çıkan arkadaşlarımıza bu şekilde hitap etmeniz hoş değil...herkes burda birbirinden birşeyler öğrenmeye çalışıyor kimse ben bu işte süperim demiyor...herkes bilgisini paylaşıyor..bilmediğini öğreniyor...
diğer arkadaşlarımızın dediği gibi eğer ki çok kaliteli bir grafikerseniz bizi eğitin...yıkıcı değil yapıcı yönünüzü görmek isteriz...
Bir tasarımcı örnek veriyorum 25 - 26 yaşına gelmiş ve hala kalitesiz iş yapıyorsa o tasarımcı kalitesiz bir tasarımcıdır çünkü ya bu işe 18 - 19 yaşında başlayacaksın ve kendini en geç 25 - 26 yaşına kadar geliştireceksin ve belli bir kalite seviyesine geleceksin ya da geç başlasan bile bir yeteneğin vardır gene bu yaşlarda kaliteli işler çıkartırsın. herkes çok çalışarak çok kaliteli bir tasarımcı olacak diye bir kural yok.
Benim hitap şeklimin hoş olup olmaması önemli değil. önemli olan asıl kişilerin ne kalitede tasarımcılar olduğu ve kendi kalitelerinin farkına varmalarıdır. Burada herkes bir çalışması gönderiyorum ve bazı diğer arkadaşlarda "süper çalışma" diye şakşakçılık yapıyor. Avrupa ve Amerika'daki bu tip forumlara bakmanızı tavsiye ederim. Hani benim kalitesiz çalışmalar dediğim (ama sizin bana kızdığınız) çalışmalara benzeyen çalışmalar var mı?
Eğer zaten bana Amerika ve Avrupadaki adamlardan ve çalışmalardan diyorsanız siz (siz derken genel olarak söylüyorum sizin şahsınıza değil) zaten bu foruma, alkışlayın beni, çalışmama güzel diyerek tatmin edin beni diyen türden birisinizdir.
Her emek harcanan şey güzel olacak diye bir kural yoktur. Ben bugüne kadar birçok firma ile çalıştım ve "aferin ne de olsa emek harcamış" demiyorlar. ya beğenirler ya da beğenmezler.
"diğer arkadaşlarımızın dediği gibi eğer ki çok kaliteli bir grafikerseniz bizi eğitin...yıkıcı değil yapıcı yönünüzü görmek isteriz..."
demişsiniz zaten benim ilk mesajımı okursanız bu lafı boşuna yazdığınızı anlarsınız. Ben zaten kibarca tasarımsal olarak yaptığı yanlışları söyledim. Değil mi? Yoksa okumadınız mı benim bu konuda ki ilk mesajımı?
Benim amacım kimseyi eğitmek değil sadece nacizane tecrüben ve bilgim ile belkide sizin farkına varmadığınız konularda sizin zihninizde bir ışık yakmaktır.
Saygılar