Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Akya Balıkcılık Logotype Çalışması

ahmetbarin

🏆Pro Tasarımcı🏆
10 dk içinde yapmış olduğum 2 çalışma. Fazla üzerinde durmadım. Hatta hiç durmadım :). Paylaşmak istedim. Saygılar...

akya.jpg

.......................................................................
ölümü bilen; hiç gelirmi Rabbini bilmezlikten!!!

Benzer konular

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
2. çalışmanın okunurluğu zor olabilir belki; favorim 1 :)
Ellerine sağlık....
(Hangisi beğenildi haber ver ama:D)

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben 2 numara diyorum fakat senin tarzına uygun bir çalışma olmamış bu sefer ahmetbarin eline sağlık. :)

muhibbi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"10 dk içinde yapmış olduğum 2 çalışma. Fazla üzerinde durmadım. Hatta hiç durmadım"
Bunu yazarsanız işin ciddiyetini bilmiyen ve "nasıl yapar ederim logo işini en ucuza kapatırım" düşüncesiyle hareket edenlere haa demek ki logolar böyle yapılıyor diye koz vermiş olursunuz.

logo çiziminde 10 dk.-1 saat-1 hafta bir şey ifade etmez. 2dk da çizilen logo da son derece başarılı olabilir.Ama insanlarda algı farkı olduğu için bunu belirmeye gerek yok diyorum.

1. Numaralı çalışmada balık figürü daha sembo9lik olabilirdi.Yani tam çizmek yerine belli hatlarını çizerek amblem oluşabilirdi.
2.Numaralı çalışma ise hem göze hem algıya hitap etmiyor.Ayrıca y harfinin diğer karekterden farklı olduğu her hali ile belli.

Emeğinize sağlık.

ahmetbarin

🏆Pro Tasarımcı🏆
2. çalışmanın okunurluğu zor olabilir belki; favorim 1 :)
Ellerine sağlık....
(Hangisi beğenildi haber ver ama:D)

Yorum için teşekkür ederim kurbaa :). Ve tabiki de haber veririm :smile:

Ben 2 numara diyorum fakat senin tarzına uygun bir çalışma olmamış bu sefer ahmetbarin eline sağlık. :)

Yorumun için teşekkür ederim martin78 :). Söylediğim gibi çok harika, çok güzel çalışmalar değil fakat bir arkaşa ücretsiz yapmış olduğum logolar. O yüzden :).

"10 dk içinde yapmış olduğum 2 çalışma. Fazla üzerinde durmadım. Hatta hiç durmadım"
Bunu yazarsanız işin ciddiyetini bilmiyen ve "nasıl yapar ederim logo işini en ucuza kapatırım" düşüncesiyle hareket edenlere haa demek ki logolar böyle yapılıyor diye koz vermiş olursunuz.

logo çiziminde 10 dk.-1 saat-1 hafta bir şey ifade etmez. 2dk da çizilen logo da son derece başarılı olabilir.Ama insanlarda algı farkı olduğu için bunu belirmeye gerek yok diyorum.

1. Numaralı çalışmada balık figürü daha sembo9lik olabilirdi.Yani tam çizmek yerine belli hatlarını çizerek amblem oluşabilirdi.
2.Numaralı çalışma ise hem göze hem algıya hitap etmiyor.Ayrıca y harfinin diğer karekterden farklı olduğu her hali ile belli.

Emeğinize sağlık.

Yorum için teşekkür ederim ama "ucuza kapatırım" gibi kelimelerle alakası yok. Ben bu çalışmayı bir arkadaşıma ücretsiz yaptım. Fazla da üzerine düşmedim bunu belirtmek istedim. Umarım anlatabilmişimdir ve 2. çalışmadaki y harfi diğer font ile aynı yanıldınız :).

muhibbi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yorum için teşekkür ederim ama "ucuza kapatırım" gibi kelimelerle alakası yok. Ben bu çalışmayı bir arkadaşıma ücretsiz yaptım. Fazla da üzerine düşmedim bunu belirtmek istedim. Umarım anlatabilmişimdir ve 2. çalışmadaki y harfi diğer font ile aynı yanıldınız :).

Kusura bakma ama bu düşünce de oldukça yanlış.Bu mesajdan çıkan mana şu;

Ücretsiz yaparsam 10 dk da özenmeden, üzerine düşmeden yaparım.

Ücretsiz de olsa yapılan işin hakkı verilmeli.Çünkü bu sizin referansınız olacak.Gören kişi logo sahibi arkadaşınıza ;
Bunu kim yaptı ?
diye sorduğunda ahmetbarin yaptı cevabını alacak.

karekter farklılığına gelince; ben hala aynı düşüncedeyim.Yok haır illa aynı karekter diyorsanız o zaman yazı karekterinde bir sorun var.

ahmetbarin

🏆Pro Tasarımcı🏆
Kusura bakma ama bu düşünce de oldukça yanlış.Bu mesajdan çıkan mana şu;

Ücretsiz yaparsam 10 dk da özenmeden, üzerine düşmeden yaparım.

Ücretsiz de olsa yapılan işin hakkı verilmeli.Çünkü bu sizin referansınız olacak.Gören kişi logo sahibi arkadaşınıza ;
Bunu kim yaptı ?
diye sorduğunda ahmetbarin yaptı cevabını alacak.

karekter farklılığına gelince; ben hala aynı düşüncedeyim.Yok haır illa aynı karekter diyorsanız o zaman yazı karekterinde bir sorun var.

Çoğu çalışmalardan yine güzel bir çalışma oldu. Sorulduğu zaman ismimin bu logotype çalışmasında geçmesi benim hoşuma gider zaten :). Eyvallah

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çoğu çalışmalardan yine güzel bir çalışma oldu. Sorulduğu zaman ismimin bu logotype çalışmasında geçmesi benim hoşuma gider zaten :). Eyvallah

Sana ait her çalışmada bir olay çıkıyor yaa:smile:
Kendini bi okutsana:rofl::rofl: Nazar, göz felan vardır belki:D
Neyse konu dağılmasın sustum:rofl:

muhibbi

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Güzel kardeşim.Burada çalışma falan kötülemiyorumSadece hatalı şeyleri söylüyorum.Aam bir türlü kabul etmiyorsun.
Ve bu sabit düşüncen sana sürekli hata yaptırıyor.
Ne mi? İzah edeyim.

Logo = amblem+logotype

diyorsun ki "bu logotype çalışmasında adımın geçmesi benim hoşuma gider."

İyi de bu logotype i sen mi çizdin?

Yok hayır.Hazır bir yazı karekteri kullandın.Sen sadece amblemi çizdin,logotaype falan hazırlamadın.

logotaype=bir logodaki yazı kısımlarıdır.

Bir garfiker aynı zamanda sanatçıdır.Sanatçı eleştiriye açık olacak,hatasını kabul edecek,düşünceleri sağlam temellere oturacak,etik değerlere önem verecek (şimdi bu nereden çıktı diyeceksin,ne olursa olsun her çalışmaya aynı özen gösterilmeli bedeli alınsın veya alınmasın)
Son olarak da tanımlamaları iyi bilecek.

Neyse daha öğrenecek çok şeyin var:) hepsini birden yüklenirsem olmaz.Yavaş yavaş,adım adım.

Kolaylıklar diliyorum.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Alakasız mesajlar silinmiştir.Lütfen yorumları eleştireceğinize çalışmayı eleştirin.

ahmetbarin

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sana ait her çalışmada bir olay çıkıyor yaa:smile:
Kendini bi okutsana:rofl::rofl: Nazar, göz felan vardır belki:D
Neyse konu dağılmasın sustum:rofl:

Yorum için teşekkür ederim :). Ve bilmiyorum ki :). Bana bir okutsana :). Şaka bir yana teşekkürler yorum için. :wink:

Güzel kardeşim.Burada çalışma falan kötülemiyorumSadece hatalı şeyleri söylüyorum.Aam bir türlü kabul etmiyorsun.
Ve bu sabit düşüncen sana sürekli hata yaptırıyor.
Ne mi? İzah edeyim.

Logo = amblem+logotype

diyorsun ki "bu logotype çalışmasında adımın geçmesi benim hoşuma gider."

İyi de bu logotype i sen mi çizdin?

Yok hayır.Hazır bir yazı karekteri kullandın.Sen sadece amblemi çizdin,logotaype falan hazırlamadın.

logotaype=bir logodaki yazı kısımlarıdır.

Bir garfiker aynı zamanda sanatçıdır.Sanatçı eleştiriye açık olacak,hatasını kabul edecek,düşünceleri sağlam temellere oturacak,etik değerlere önem verecek (şimdi bu nereden çıktı diyeceksin,ne olursa olsun her çalışmaya aynı özen gösterilmeli bedeli alınsın veya alınmasın)
Son olarak da tanımlamaları iyi bilecek.

Neyse daha öğrenecek çok şeyin var:) hepsini birden yüklenirsem olmaz.Yavaş yavaş,adım adım.

Kolaylıklar diliyorum.

Hepsini birden yüklememene sevindim. Sizde fazla yüklerinizi atın bence :wink: bilmem anlatabildim mi. Saygılar...

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hepsini birden yüklememene sevindim. Sizde fazla yüklerinizi atın bence :wink: bilmem anlatabildim mi. Saygılar...

Ben konu polemiğe dönmesin diye ilgisiz mesajları siliyorum ama siz alaycı bir tavırla cevap yazıp tekrar konunun farklı yöne gitmesine sebep oluyorsunuz.

Kusura bakmayın ama o mesajdaki içeriğin % 90 ına bende katılıyorum.

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
eline sağlık arkadaşım yine başarılı bir logo, tabiki 1 numaralı olan.

ahmetbarin

🏆Pro Tasarımcı🏆
Teşekkür ederim grafike :).

FlameDance

♾️Grafik Gurusu♾️
aslında 1. de güzel 2. daha güzel duruyor.Eline sağlık.

hknmbn

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.siluettanitim.com
Ben konu polemiğe dönmesin diye ilgisiz mesajları siliyorum ama siz alaycı bir tavırla cevap yazıp tekrar konunun farklı yöne gitmesine sebep oluyorsunuz.

Kusura bakmayın ama o mesajdaki içeriğin % 90 ına bende katılıyorum.

Bu Şekilde Katılsam Konuyu Dallandırmış Olmam Sanıyorum.. Başarılar.

mutti

🌟Usta Tasarımcı🌟
burda logolara yorummu yapılıyor yoksa sürekli bir atışma veya tartışma ortamımı açmak anlamış değilim