Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Allah vergisi yetenek yetermi grafiker ve illüstratör olmaya

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Açıkcası bu alan doğrumu onu da bilmiyorum ama Allah vergisi yetenekmi insanı iyi bi grafiker yapıyor yoksa gerçekten bu işin egitimini alarakda güzel biyere ii bi grafiker olmaya yetermi ,bakıyorum da adamın biri dehşet resimler çiziyor gölgeler efectler veriyor süper fotograf gibi işler çıkarıyor diger yandan bakıyorum öyle güzel dergi kapakları komposizyonları yapılıyor ki insan imreniyor yani benim merak ettigim bunun bir egitimi varmı, kendini geliştirmenin. yoksa Allahın bize bahşettikleriylemi yetincez... varsa tavsiyelerizi merakla bekliyorum iyi çalışmalar saygılarla (artık profosyenellik zamanı geldi dimi haksızmıyım :)....

Benzer konular

Synaps

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.marjinal.org
Sadece eğitim yeterli olmuyor tabii ki, çalışma hayatın sana en büyük tecrübeyi kazandıracak ve ardından kendi yeteneklerin çıkıyor. Sen farkında bile olmuyorsun.

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
yetenek olmazsa olmuyor arkadaşım..
tasarım tamamen yetenek işi, grafikerlik ise eğitim ile birlikte gelişir..
akademik eğitim elbette gerekli..
ama en büyük tecrübe ve ufkun açılışı bana göre çalışma hayatı..

saygılarımla

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Ben hiç şarkı söyleyemem, işte o kulak denen şey bende yok... Simdi ben şarkıcı olcam desem beni egitmek mükünmü bilmem... bana olanaksızmış gibi geliyor. Ne ilginçtir ki hiç gelişmeyen kulaklarim yerine herşeyi çok iyi gören gözlerim var. Çocukken çizmek beni mutlu ediyordu ve duymuyordum:) (sagırlıktan bahsetmiyorum, çizerken dünya ile ilişkim kesilir benim). Bu sadece bir alt yapi diye düşünüyorum çünkü uzun yıllar süren eğitim hayatımda, ögrendiklerim koca bir ömür. Okul temel taş. Çalıştıgım iş yerleride ikinci okul. Pratikle teoriyi birarada paralel bir yolda katetmek en dogrusu. Grafiker olmak istiyorum diyen kardeşlerime benim önerim şu, mutlaka ilgili bir okulu kazanmaya çalişin, 2. sınıftan sonrada hep bir işiniz olsun...Ben %10yetenek %45 okul % 45 piyasa diyorum...

Koyu_Beyaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Okumak tabiki önemli, bu işin tekniğini tarihini öğrenmek çok önemli ama yetenek yoksa eğitim bir yere kadar gider bence, en büyük göstergesi de güzel sanatlarda yetenek sınavına tabi tutulması... Eğitim alıp yeteneği olmayanda da bir eksiklik vardır, yeteneği olup da eğitimi olmayanda da bence... Belki eğitimi olmayan çalışma tecrübeleri sayesinde o açığı tamamen olmasa da bir nebze olsun kapatır ama yeteneğin sonradan var olması tartışılır.

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
valla eğitim şart ama ben eğitim için illaki okula gidilmesinin şart olduğuna inanmıyorum kendi kendinizide eğitebilirsiniz. ama öğrenme azmi şart ve bazı şeylerde tecrübeyle zamanla öğreniliyor bunuda piyasaya düşünce anlıyorsunuz.

Tamer06

🌱Yeni Üye🌱
mrb
ben tasarım yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz yol gösterirmisiniz

lirikajans

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tasarımcı nedir?

- güncel hayatı takip eden..
- yeniliklere açık bir beyni olan..
- aklına gelen ilk fikirin herkesin aklına gelen, ilk fikir olfuğunu bilen ve kabullenen.
- en az iki sene boyunce desen eğitimi alan(bu önemli bir ayrıntıdır, herşey bilgisayarla olmaz eskizleriniz gerçekci olabilmesi için kalemi fıçayı ve kağıdı bilmeniz gerekir..) not: bu büyük ajanslarda işe yarar, küçük ajanslarda ve matbaa larda bu işe yaramaz.
- tasarımın resimle alakası olmadığını, tasarlanan şeyin tasarımcısı olmadanda işe yaramsı gerektiğini bilen.. (tabloları anlayabilmek için ressamın hayatı hakkında bilgi edinmeniz gerekir.)
- tasarım programlarını kullanıyorum diye hava attığı zaman bilgisayar operatöründen farkının kalmayacağını bilen..
- Emeğine ve fikirlerine fiyat biçilirken haksızlığa uğradığı zaman içi sızlayana
- fotoraf makinesini bilen, çerçeveden ne zamn ve nasıl bakılacağını hissdene
- filmleri izleyip, ana karterlerin ve figüranların üstündeki kıyafetlerden tutunda arkadaki set görüntülerini inceleyen, (bütün yenilikler filmlerle gelmiştir.. ör. cep telefonu "uzayyolu"

şimdi soruyorum size bende f1 pilotu olmak istiyorum....

olabilirmiyim sizce....

arkadaşım anlatmak istediğim şu bundan bir kaçgün öncede bir arkadaş daha tasarımcı olamadan reklam ajansı kuruyor ve nekadar para kazanacağını soruyordu...
sizleri profesyonel olmaya davet ediyorum...
pro: yaptığı en iyi işi paraya çeviren adama pro denir..

alınan varsa kusura bakmasın..

ErdeN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eywallah lirikajans çok ii sölemişsin

Sait SANCAK

🌟Usta Tasarımcı🌟
Grafikerlikte yetenek çok önemli değildir, bilgi ve deneyim daha önemlidir, kaç tane grafiker resim çizebiliyor yada bir objenin görünüş şekillerini (Üstten, Alttan Vs.) görebiliyor, ama güzel grafik çalışmaları çıkara bilirsiniz bu sadece eğitim ile alakalı olduğunu düşünmekteyim... (Şahsi Görüşümdür) :)

cemajans

🌱Yeni Üye🌱
görsel algı

10 yıldır grafikle ilgileniyorum. ilk zamanlar bu işin programı çok iyi bilmekten geçtiğini düşünürdüm. zamanla aslolanın çok iyi görsel algı ve hayatı anlamakla ilgili olduğunu hissediyorsunuz.

ve ciddi bir çıkarım, bir süre sonra tasarıma başlamadan önce kafanızda bitirip daha sonra makinanın başına geçiyorsanız işte o zaman nispeten tasarımcısınız. (tam olarak hiçbirzaman en iyi tasarımcı olunamaz.)

levust

🌱Yeni Üye🌱
...

sadece okul okumak hiçbir zaman yeterli değildir bakarak çizme kopyalama tekniği çok gelişmiş kişilerde bir şekilde bu okullara girip diploma alabilmektedir asılolan kişinin kendisidir birisi sana topa vurmayı öğretir,gösterir ona falso vermek onu istediğin yere yollamak sana kalmış birşeydir kişi kendisini geliştirir kısacası. Program kullanmak bir yere kadardır sonuç olarak kimse alınmasın ama piyasada gördüğün işlerin çoğu paint te bile yapılabilecek cinstedir programlar sadece pratiklik kazandırır bunun dışında bir işlevi yoktur bence tasarım işi aldıktan sonra yolda olur biter yürürken kafanda oluşturursun tasarımını bazende hiç oluşmaz bir gece uyanıverirsin ve çizmeye başlarsın biryerlere not alırsın. Bence yetenek herşeydir haaaaa eğitim ve iş bilmekle(işlerin nasıl yürüdüğünü piyasanın nasıl döndüğünü bilmek) para kazanabilirsin ancak tasarımcı olmak bu demek değildir tasarımcı farklıdır olmayanı yapandır o yüzden her tasarımcı özeldir ve özel kişiler hakkında kesin yargıda bulunulamaz bence kısacası kimisi eğitimlidir kimisi hiç eğitim almamıştır tasarlamak insanın içindedir yaratma açlığı beynindedir. Burada sen yetenekli olduğuna inanıyorsan gerekli olan tek şey CESARET birşeyler yapabilmek çalışmalarını gösterebilmek için CESARET. (hatamız varsa affola)

TeArS

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.emretoprak.com
bir çoğunuz haklısınız ama tek sorun akademik eğitimde tabi direkt iş hayatına dalmak zor olur ama gençlerin en verimli yıllarını üniversitelerde harcaması bana çok saçmada geliyor ya süresi kısaltılmalı yada başka bir yola girmeli.

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
bir çoğunuz haklısınız ama tek sorun akademik eğitimde tabi direkt iş hayatına dalmak zor olur ama gençlerin en verimli yıllarını üniversitelerde harcaması bana çok saçmada geliyor ya süresi kısaltılmalı yada başka bir yola girmeli.

Üniversite yaşamak güzel bir durumdur. Okul ardaşlarin ile, müzelere gider desen çizersin, akşam olur konsere gidersin, ertesi sabah dersi ekip kantinde gizlice kağıt oynarsın. Sonra okul gezisi antalya gidersin... Bunları yaparken, sosyal yaşam ve görmek adına çok şey kazanırsın... Tatışırsın, konusursun, hor görülürsün, azar iştirsin, onure edilirsin. Bununla birlikte bir iş sahibi olursun. Kazandigin para ile harç paranı ödersin. En verimli yıllarını genç olmanın güzeliklerini, çılğınlıklarını bu dönemde yaşarsın. Okulda aşık olursun, sevmeyi ve paylaşmayı ögrenirsin. Aç kalırsın sevgilinle yürüyerek okula gidersin, sevgilini kot pantolonu olmadan, kot pantolonun olmaz. Sonra o pantalonu atolye dersinde boyarsın...
Görüş fikir edinirsin, kütühaneye gitmeyi, araştırma, kitap okumayı öğrenirsin...Okul bittiginde belki bu zor yaşama daha hazır olursun.Sonra 10 yıl sonra 4 yıl degil keşke 8 yıl okusaydım dersin:) Sınavlari kaldırsınlar yeniden okula gitmeyen ne olsun dersin:) (derslerden bahseden yok tabi)
Asıl vakit kaybı askerlik... onu kısaltsınlar...

Son düzenleme:

Koyu_Beyaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Nucat dediklerin doğru olabilir o konuda diyeceğim yok. AMA, askerliği vakit kaybı olarak görmen gerçekten bana "ayıp" geldi. Bana, artık bayanlar da askere gidecek deseler seve seve giderdim, hatta ben çocukluğumda bile askere gitmek isterdim. Bu bir vakit kaybı değildir, vakit kaybı olmasın diye askerliği kısaltsalar "vatan kaybı" olurdu. Bir Türk olarak Türkiye gibi teröristlerin cirit attığı bir ülkede bunu yanlışlıkla veya istemsiz bir şekilde söylediğini düşünüyorum.

Konuyu dağıtmak istemezdim ama önemliydi. Bu konuda hemfikir olduğumuzu düşünerek herhangi bir tartışmanın çıkmasını da beklemiyorum.

Koyu_Beyaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tabi sen hata olarak algılamıyorsun o ayrı. Neyse arkadaşım umarım senin askerliğini kısaltırlar...