Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Allah vergisi yetenek yetermi grafiker ve illüstratör olmaya

neptune

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eğitim şart ama çok yetenekli olup gsf'yi kazanamayanlar da var belli sayıdaki kontenjanı aşamıyorlar, tasarım yönü gerçekten çok kuvvetli ama yetenek sınavını bir şekilde geçemeyen insanlar tanıyorum onların tasarım yapma hakkı ellerinden alınmamalı ve onlara da aynen gsflerdeki eğitim olanakları bir şekilde sunulmalı. bu nedenle birçok insan kendini eğitmek için çeşitli yollar deniyor kitaplar alıyor okuyor araştırıyor yabancı yerli yayınları takip ediyor, inceliyor, kişisel olarak tasarımlar yapıyor, ama yetenek sınavını aşamadıkları için ya da kılpayı kaçırdıkları için iyi bir eğitim olanağından yoksun kaldılar.
bu kişiler de kendi çabalarıyla ve ustalara danışarak kendilerini eğitme yolunu seçtiler, böylece akademik imkanlara ulaşamasalar da bir şekilde "eğitim aldılar." bence tasarım yönü kuvvetli ama yetenek sınavı barajını aşamamış ya da parasızlıktan okuyamamış insanlara da imkan verilmeli. yetenek sınavı kaldırılsın demiyorum ama kapasitesi olduğu belli olanlar için bir sene hazırlık sınıfı gibi bir şey olabilirdi.
onun dışında yetenek tek başına yeter mi, işlenmeden yeterli olmaz tabii ama bu yeteneğin geliştirilmesinin yolları bulunmalı. yeteneği olan herkese sağlam eğitim imkanı verilecek şekilde. kişiyi kendi çabalarıyla yolunu bulmak mecburiyetinde bırakmayacak şekilde, ki zaten bu işe gerçekten gönül veren insanlar kendilerini eğitmek için her yolu deniyorlar.

Ressam Halil ŞİKAR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sevgili neptun sen bir çok açıdan beni anlatmışsın. Sana katılmamak mümkün değil.

alonefanky

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.terraspanturkiye.com
Yetenek her zaman bir artıdır. Tasarımcı olabilmek için bir çok merdivenlerden tırmanmak gerekir. Ne sadece yetenek işe yarar nede sadece eğitimine gitmek işe yarar.

Öyle insanlar varki eline kalemi alınca gördüğü şeyin aynısını çizer, ama hyalgücünden yoksundur. Öyle insanlarda vardır ki hayal eder ama yetenek ve bilgiden yoksundur.

Yetenek demek illahi elinle bişeyler çizebilmek olduğunu düşünmüyorum. Eliyle çöpten adam bile çizemeyim bilgisayarın başına oturunca şahane çizimler yapan kişiler var. Kimileride vardır bilgisayarda msn den başka bişeyi bilmezken, kalemi eline alınca dünyayı a4 e sığdıranlar var.

Ne tek başına eğitim yeter, nede tek başına yetenek yeter. Herşeyden önemlisi içindeki gücün farkına varabilmek önemlidir.

freedeath07

🌱Yeni Üye🌱
benim şahsi görüşüm yetenek daha ön plandadır. Çünkü yeteneksiz birisine nekadar eğitim verirseniz verin değil grafiker tasarım hayatta hiç bir iş yapamaz

seval

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben bi amatör olarak bişey danışcam sizlere...bu alanda ilk deneyimim nerde olmalaı yani matbaa da mı ya da ajansta mı? Nerede kendimi geliştirip, bişeyler öğrenebilirim? Şu an sadece grafik kursunu bitirdim...

EdaLım

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence bi matbaya girmelisin çünkü matbaa tabanlı grafikerler her zaman daha avantajlıdır

LuNaTiC

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tasarımcı grafiker olmak için yetenek gerekir. Eğitimle var olan yeteneğinizi desteklemek yola sokmak gerekir. Zamanla kazanacağınız bilgi birikiminizle tasarımlarınızı geliştirmeniz gerekir. Bol bol çalışarak deneyim kazanmak ve pratik kazanmak gerekir. Piyasayı öğrenmek gerekir. Gerekirde gerekir... Haa birde patron yada müşterinin istekleri için daha önce saydıklarımı bir çırpıda silmeniz gerekir...

darkart06

🌱Yeni Üye🌱
hacettepe. güz.san.fak. grafik tasarım mezunuyum...eğitim bi yerde mutlaka önemli..yıllarca derslerde desen çizdik maksat neydi gördüğünü algılama ve kağıda aktarabilme yönünü geliştirmeden başka hiç bişe deil..piyasada eğer illüstrasyon içeren bi iş gelirse faydasını görürsün... MTV (reklam,yayın akışı))arayüzlerine bakın genelde illüstrasyondur.evet ölmez çizim hiç bir zaman ve gelişen hiç bir teknoloji hiç bir zaman elle çizimin yerini alamayacaktır..çizim yapmak yetenekli olmak bi yerde kazanç sağlar ama kısa zamanda para kazanmak istiyorsanız tasarım yapmaktan başka çareniz yok..tasarım yapabilmek içinde araştırmaktan ,gözlem yapmaktan fotoğraf çekmekten,vb...başka çareniz yok...türkiyedeki biz grafikerler tasarımlarımızda özgün birşeyler ortaya koyarken müşterimiz sırf FB takımını tuttuğu için renkleri sarılacivert olucak arkadaş demediği zaman mutlu olucaz...bir logo için talep ettiğimiz rakamlara evmi satıyosun arkadaşımdan ziyade ne kadar ilginç bir yaklaşım eline sağlık arkadaşım dendiğinde mutlu olucaz...uzatmanın manası yok..işimize karışılmadığında mutlu olucaz..grafik tasarım bir sanattır..sanatçıda aykırı olandır..ama her sanatçı aç ölürmüş.bilmiyorum bakıcaz artık..dönelim başa akademik eğitim önemli ama kimse zannetmesinki okulda gördüklerinizle piyasada karşılaştıklarınız aynı olucak...okulda verilen bir afişi 1 ay çalışırsın kritik alırsın sonunda hocanda sana not olarak A1 verir mutlu olursun ,ama piayasada müşteri gelir 1 saat sonra istiyorum der yaparsın paranı alırsın gerçek mutlulukta budur...bu gerçeği öğrendiğin gün bende varım bu işte diyebilirsin...hee son olarakta şunu dielim küpe olsun bilmeyen meslektaşlarıma yada yeni adaylara..^^ilk aklına gelen herkesin aklına gelendir^^ saygılar...

omurx

🌱Yeni Üye🌱
Grafİker Olabİlmek İÇİn Tabİkİ EĞİtİmİn BÜyÜk Faydasi Olur,fakat Grafİkerlİk Yada Tasarim İŞİ Bİrazda Hayal GÜcÜnÜ Yeterİnce Kullanabİlme Kabİlİyetİ İle Alakali Bence.ayrica Farkli Tasarimlar Yaparken Heyecenlanmiyorsan ,gece Uykunda Aklina Orİjİnal Fİkİrler Gelİpte Uyanmiyorsan HenÜz Projelerİn Tasarim AŞamasi GeÇememİŞ Demektİr. Kolay Gelsİn.

hasantürkten

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.limk.com
ben bilgisayar bölümü mezunuyum ama isterdim grafik ve üstüne biseyler okuyayım hala bunun çabasındayım ama kendımı tarttıgımda grafık ve foto üstüne harcadıgım paranın haddi hesabı yok nıye kendımı sadece gelistireyım dıye.
yavas yavas baslamalı hersey okul degıl ama onsuzda olmaz tabıı.
ama benımde fıkrım arasıra benım elımle yaptıgımı bılgısayarda yapamamam gelıyor icten seyler bılgısayar ustunde cıkaramıyorum bununda ustesınden gelcem ınsallah hepımıze tum grafık ıle ugrasanlara sabır versın ALLAH ım kolay gelsın

crazydream

🌱Yeni Üye🌱
ya arkadaşlarrrr bişi sormak istiyorum yaptığım çalışmalrı nasılll eklicemmmm :(