Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Allah vergisi yetenek yetermi grafiker ve illüstratör olmaya

yagmur0625

🌱Yeni Üye🌱
o yetenekleri bulmak o kadar da kolay olmuyoo maleseff:(
bir de iş yetenekle bitmiyo tabiki ama insan tereddütte kalıyo nese bu konular
bende biraz sıkıntı yaratıyoo kendime bir türlü güvenemiyorum napcam bilmiyom walla

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
önce yetenek
sonra o yeteneklerini piyasasının kurallarına göre nasıl kullanırsın, bunun için eğitim, daha sonrada, belli kurallara göre (piyasa kuralları yoksa hayalleri kısıtlama olarak algılanmamalı) işi oluşturmak için gözlem. illaki gözlem. zaten bu yetenkle bir arada olan bir özellik. mesela kediyi sadece yürüyorken görmüş biri, oturmuş halini nasıl resmeder. ne kadar güzel olursa olsun çizim mutlaka bir yerlerde yanlışlık olacaktır.

dsgnr

🌱Yeni Üye🌱
:):)

Ah yurdum insanı, doktor olmak için eğitim şart, mimar olmak için eğitim şart, öğretmen olmak için eğitim şart, mühendis olmak için eğitim şart, berber olmak için eğitim şart, her şeyde eğitim şart ama grafik tasarımcı olmak; amaaaannn nedirki iki program öğren tamam!

Bu nasıl bir bakış açısıdır, nasıl bir zihniyettir anlamadım gitti. Yani bukadar basitti de bu Güzel Sanatlar Fakültelerinde grafik tasarım bölümü niye kuruldu, okuyanlar gerizekalı olmalılarki 4 sene de 2 program öreniyorlar değilmi. Arkadaşın biri demişki gençlik yılları üniversitede geçiyormuş filanmış falanmış...

Arkadaşlar, yetenek önemli bir unsur olabilir ama tek başına yetersiz. Maden ne kadar değerli olursa olsun işlenmeyince bi işe yaramıyor. Eğitim şart arkadaşım lamı cimi yok, Eskiden doktorlarda kendi kendilerini yetiştiriyormuş hadi kendinizi geliştirinde beyin cerrahı olun, yeni buluş yapın. Her meslek başlangıçta kendini yetiştirmek ve ilgi ile orantılı gelişir ama belli bir aşamadan sonra... Artık eğitimsiz hiç bişey olmuyor...

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr

Ah yurdum insanı, doktor olmak için eğitim şart, mimar olmak için eğitim şart, öğretmen olmak için eğitim şart, mühendis olmak için eğitim şart, berber olmak için eğitim şart, her şeyde eğitim şart ama grafik tasarımcı olmak; amaaaannn nedirki iki program öğren tamam!

Bu nasıl bir bakış açısıdır, nasıl bir zihniyettir anlamadım gitti. Yani bukadar basitti de bu Güzel Sanatlar Fakültelerinde grafik tasarım bölümü niye kuruldu, okuyanlar gerizekalı olmalılarki 4 sene de 2 program öreniyorlar değilmi. Arkadaşın biri demişki gençlik yılları üniversitede geçiyormuş filanmış falanmış...

Arkadaşlar, yetenek önemli bir unsur olabilir ama tek başına yetersiz. Maden ne kadar değerli olursa olsun işlenmeyince bi işe yaramıyor. Eğitim şart arkadaşım lamı cimi yok, Eskiden doktorlarda kendi kendilerini yetiştiriyormuş hadi kendinizi geliştirinde beyin cerrahı olun, yeni buluş yapın. Her meslek başlangıçta kendini yetiştirmek ve ilgi ile orantılı gelişir ama belli bir aşamadan sonra... Artık eğitimsiz hiç bişey olmuyor...

Bu düşüncelere sahip olduğunuz için sizi kucaklıyorum. Sizin gibi düşünen, meşlektaşlarımın bu forum sayfalarında artmasını diliyorum.

x-ir

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
iinsan.wordpress.com
bu konuda söz söyleyecek bir tecrübeye sahip değilim ama
dsgnr in söylediklerine katılıyorum
işlenmekle değer kazanır her maden

Uurcan

🌱Yeni Üye🌱
Güzel bir sanat anlayışı ve teknik bilgi ,( şimdilik bunları geliştirmieye kasıyorum ) =)

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
günümüz koşullarında konuşmak gerekirse program bilgisi yoksa Allah vergisi yetenek bi işe yaramaz kimileri vardır el çizimi ile süper işler çıkarır ama grafik programlarında o mükemmelliği yakalayamaz kimiside vardırki programı çok iyi bilmesine rağmen hayal gücü yoktur göz zevki yoktur ve objeleri işlemesini beceremez ve program bilgisinden yararlanamaz

o yüzdendir ki; Allah vergisinin yanında birazda kul katkısı gerekir

program öğrenilir tasarım yapılır diyorum

Frankfurt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Lirik Ajans. Müthis bir sekilde ve gercekci olarak bahsetmissiniz. Diyecek baska bir cumlede yok gercekten. Düsünceleriniz cok isabetli. tesekkürler.

muss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
valla eğitim şart ama ben eğitim için illaki okula gidilmesinin şart olduğuna inanmıyorum kendi kendinizide eğitebilirsiniz. ama öğrenme azmi şart ve bazı şeylerde tecrübeyle zamanla öğreniliyor bunuda piyasaya düşünce anlıyorsunuz.

kesinlikle katılıyorum....:>

grotesk

🌱Yeni Üye🌱
açıkcası konu çok hoşuma gitti aslında kilişe bir sözle geçiştirlebilir bir soru ancak ben 3 evreye bölüyorum şahsi kendii fikrimdir ilk evre maymunluk evresi taklit yeteneğimizle maymunlar gibi taklit etmeyii kullanıp bir sonraki evreye detay görme ve işlevsel çözümler üretme ikinci aşam üçüncü aşama ise görebildiğimiz detayları buna ben puzzle evresş diyorum parçaları bütünleştirerek soyutlama kavramını kendimize rehber edip gerçek hayat dediğim son evre iş hayatı yada sanat hayatıyla reel gerçek bir obje yaratmak sanırım eğitim şar ama bir senelik iki senelik kurslarla değil her hareketimizde keşfin keyfini çıkarıp hayatımızın sonuna kadar devam etmek gibi geliyor apple'ın üreticilerinden üniversite mezunyet konuşmasında duymuştum budala olma aptal diye cümle tek başına birşey ifade etmesede şahsın kendi hayat hikayesinden parçalar dinledikçe oldukça etkileyici bir kabuğa bürünüyor şahsın ismini hatırlarsam yazarım ve tavsiye ederim...

harun_asa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bence grafik deyince yada tasarım denince çok fazla şey giriyor içine. Eğitim şart olmamakla birlikte gerekli bence.Bu doğanın sabit bir uyumu ve kuralları var bunları bilmek gerekir. Merak olmalı ve asla sabit fikirli olmamanız gerekli. Saçma diye bir şey yoktur, fikir vardır.Bence çok derin bir konu.İnsanın yaşam tarzından, yolda yürümesinden, vitrinlere bakma şekli bile bir grafiktir, tasarımdır... vs. vs.

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Üniversite yaşamak güzel bir durumdur. Okul ardaşlarin ile, müzelere gider desen çizersin, akşam olur konsere gidersin, ertesi sabah dersi ekip kantinde gizlice kağıt oynarsın. Sonra okul gezisi antalya gidersin... Bunları yaparken, sosyal yaşam ve görmek adına çok şey kazanırsın... Tatışırsın, konusursun, hor görülürsün, azar iştirsin, onure edilirsin. Bununla birlikte bir iş sahibi olursun. Kazandigin para ile harç paranı ödersin. En verimli yıllarını genç olmanın güzeliklerini, çılğınlıklarını bu dönemde yaşarsın. Okulda aşık olursun, sevmeyi ve paylaşmayı ögrenirsin. Aç kalırsın sevgilinle yürüyerek okula gidersin, sevgilini kot pantolonu olmadan, kot pantolonun olmaz. Sonra o pantalonu atolye dersinde boyarsın...
Görüş fikir edinirsin, kütühaneye gitmeyi, araştırma, kitap okumayı öğrenirsin...Okul bittiginde belki bu zor yaşama daha hazır olursun.Sonra 10 yıl sonra 4 yıl degil keşke 8 yıl okusaydım dersin:) Sınavlari kaldırsınlar yeniden okula gitmeyen ne olsun dersin:) (derslerden bahseden yok tabi)
Asıl vakit kaybı askerlik... onu kısaltsınlar...

Sevgili nükhet!
Artık politikaya da soyunmuş görüyorum sizi grafik-tasarımdan sıkılmışa benziyorsunuz ki askerlik süresinin kısaltılmasından yana tavır almış görünüyorsunuz...

Bu konuda halkımızın ne kadar hassas olduğunu bilmenizi isterim bildiğinizden de eminim fakat askerliğin "vakit kaybı" olduğu kanısına nerden vardınız anlayamadım.
Bence bu tür polemikler doğurabilecek hatta size (meslek olarak katılmıyorsanız) görev olarak verilmeyecek bir konuya girmeniz hiç de hoş olmamış.
Bu konuda biraz daha düzeyli olmanızı tavsiye ediyorum...

Hatta site yöneticisi admin arkadaşlardan da rica ediyorum bu hanımefendiyi uyanırınız...

Son düzenleme:

Guwencin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
eğer herhangi bir şeyi ilk gördüğünden itibaren 10 sn içinde 3 den farklı şey aklından geçtiyse ve düşünmenin ötesinde bunun hayata geçirebileceğine inanıyorsan ( grafik anlamında tabiki) bilki yeterli eğitimi aldıktan sonra ( okulda yada iş ortamında) iyi bir grafiker olmaman için eksik bir donamın kalmamıştır...

TeArS

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.emretoprak.com

eğitimsiz hiçbirşey olmaz bizde dedik 8 yıl olsada okul hep gitsek fakat en verimli yılların okulda gidiyor demek istediğim buyudu çarpıtmayın ne egitim olmasada olur dedim nede okul okumayanlar daha iyi.

şunuda bir tecrübe olarak görün egitim sonrası iş hayatında daha farklı şeylerle karşılaşıyor insanlar egitim öğretim süresi doktorlarda yada mühendisler için normal yıllarında olabilir ama güzel sanatlar okuyan birisi için bu zamanın düşürülmesi şart.

Üniversite yaşamak güzel bir durumdur. Okul ardaşlarin ile, müzelere gider desen çizersin, akşam olur konsere gidersin, ertesi sabah dersi ekip kantinde gizlice kağıt oynarsın. Sonra okul gezisi antalya gidersin... Bunları yaparken, sosyal yaşam ve görmek adına çok şey kazanırsın... Tatışırsın, konusursun, hor görülürsün, azar iştirsin, onure edilirsin. Bununla birlikte bir iş sahibi olursun. Kazandigin para ile harç paranı ödersin. En verimli yıllarını genç olmanın güzeliklerini, çılğınlıklarını bu dönemde yaşarsın. Okulda aşık olursun, sevmeyi ve paylaşmayı ögrenirsin. Aç kalırsın sevgilinle yürüyerek okula gidersin, sevgilini kot pantolonu olmadan, kot pantolonun olmaz. Sonra o pantalonu atolye dersinde boyarsın...
Görüş fikir edinirsin, kütühaneye gitmeyi, araştırma, kitap okumayı öğrenirsin...Okul bittiginde belki bu zor yaşama daha hazır olursun.Sonra 10 yıl sonra 4 yıl degil keşke 8 yıl okusaydım dersin:) Sınavlari kaldırsınlar yeniden okula gitmeyen ne olsun dersin:) (derslerden bahseden yok tabi)
Asıl vakit kaybı askerlik... onu kısaltsınlar...

ah ne güzel yıllardır onlar yaşayan bilir senin benim gibi ama okul bitince iş hayatındaki farklılık dikkatini çektimi ? yada eğitim 4 yıl abi 4 yılda ne öğrendim dediğin oldumu eğitim herzaman şart eğitimsiz hiçbirşey olmaz insan hatayında illaki 2 yıl dahi olsa üniversite ortamında bulunmalı. ama dediğim gibi en verimli yılların okulda ziyan oluyor.

askerlik konusunda haklı değilsin aslına bakacak olursan 4 yıllık yada 6 yıl ayırmadan herkese en az 10 ay askerlik yaptırılmalı. asker zaman kaybı değildir orda hayatda kalmayı okumanın yararını zararını mantığı mantıksızlığı senden küçük birini haksız olsa bile ona birşey yapamayıp sabretmeyi öğrenirsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

medo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yetenek desteklenmedikten sonra program vs pek bir işe yaramıyor ben oldukça iyi çizim yapmama rağmen henüz birşeyler ortaya koymuş değilim ama şu anda geç kaldığım çalışmalara başlıyorum

medo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu siteyi bulmam güzel oldu be sizden çok şey öğreneceğim inşallah faydalı da olurum size

vilareal_sanfran

🌱Yeni Üye🌱
Hic kimse genel sanat ve arac kullanimi bilgisiyle dogmadigi icin bu sorunun cevabi malesef HAYIR olacaktir. Akademik egitim ve cok fazla calismak gerekli.

sofer06

🌱Yeni Üye🌱
Tabiki yetmez..Yetenekle iş bitmiyo.. Kendimizi geliştirmemiz lazım. Nezamana kadar? Taa ki hayat bitene kadar.. Yani çalışmak... çalışmak...çalışmak... Bide onu başarabilsem........ kolay gelsin..

Ressam Halil ŞİKAR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Doğuştan yetenek gerçekten şart! Akademiye gidip kazara yetenek sınavını geçerek hiç bir müzik aletini çalmayı beceremeyen o kadar çok insan tanıyorumki.Okuduğu okulda ancak zenaat denebilecek saz tamiri bölümünde yetiştirilmişler.Gene müzik akademisine alınırken o kişinin dudak yapısına bakılarak belli bir enstrüman üzerinde virtiöz veya icraacı olması sağlanıyor. Görsel sanatlardada bunun böyle olduğunu hep iddia ettim,ediyorum. o kişinin özellikleri ile örtüşmeli yaptığı sanat.bir çoban neden çok güzel kaval çalar Çünki ancak ona ulaşabiliyor onu gerekirse kendisi yapabiliyor,taşımasıda kolay.eğer elinde bir picollo yada trompet olsaydı sonuç karmaşa olurdu. çünki aynı zamanda kültürel armonisi ilede örtüşmesi lazım. yani geldiği yöre ile alakalı olması lazım yaptığı işin orijinal olması için. Kütahyadan bir çoban çıkyor yaptığı resimler metropolitanda duvar alabiliyor.Urfadan 65 yaşında bir anadolu kadını çıkıyor,yaptığı resimler luvr da yer alabiliyor.Eğitim mi ? burada sıfır. bu tamamen kişisel ,doğuştan yetenek. Haa başka kişiler çıkıyor ki isim vermiyeceğim mektepli ,yaptıkları ile sanat çevresinde devamlı gündemde . Bencede başkalarına ait olan yerleri işgal ediyor.Yaptıklarına sanat demek imkansız.burada başka faktörler devreye giriyor.Para çevre .sanat hariç bir çok şey Eğitimi sorarsanız artık olmazsa olmaz durumunda.En önemlisi de sınama yanılmadır. tekrardır ,araştırma geliştirme denen ARGE şarttır.Birazda sosyal çevre entellektüel ortamda sanatını icra etmek şart oldu.yoksa arka sokak atelyelerinde ömür tükenip gidiyor.
Sonuş Doğuştan yetenek+eğitim+çevre +arge ve tabiki ŞANS :(

Son düzenleme: