Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ambalaj çiziminde hangi programı kullanıyorsunuz???

oBİwAN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hurriyetmatbaasi.com.tr
postscript 3 olmayan film makinelerinde freehand MX'deki efektlerde problem çıkabilir...

ayrıca ambalaj çizmek için arkadaşların dediği gibi FreeHand, CorelDRAW, Illustrator yada photoshop programlarını kullanırsan daha profesyonel sonuçlar alırsın...

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadasım bunu bende çözemedim olurda çözeniniz çıkarsa çok ama çok menmun olurum bana söylenenler renk ayrımında ARTPRO dedikleri programda problem olduğu renk geçişlerinde falan... Kesinlikle efekt freehand dekiler kullanılmamalıı birde :) ama yine vazgeçemedim freehand den seviyorum o programı

Gerçektende Artpro freehand'le pek anlaşamıyor ama tamamen değil :smile:
Özellikle opacity'lerde ve brush'larda sorun çıkıyor
İllustrator ise en iyi anlaştığı program, onunda pdf yapılması tercih ediliyor, eps değil

dikenosey

🏅Acemi Tasarımcı🏅
konunuzu yeni gördüm üstün körü bi toparlıyayım.
freehand, corel, illustrator gibi programlar daha çok tasarıma yönelik çizim programıdır.ve evet bıçak çizimlerini bu programlarla da yapabilirsin.
ama anladığım kadarıyla senin sormak istediğin bıçak çizimlerini öğretmeninin neden autocadde yaptırdığı. Bunun nedeni şu olabilir lazer kesim bıçakçılarda kullanılan bıçak çizim programları autocad tabanlı çizim programlarıdır. kısayol ve kullanım biçimi autocade çok benzer. ve bu tip teknik işlerde daha sağlıklı sonuçlar verir.

taneryavuz

🌱Yeni Üye🌱
kardesim ambalaj cizimi dedigin mesela bir karton kutu ise bu is icn en yaygın ve profosyonel program eng wiev designer (evd) marmara universitesinde bu program ders olarak veriliyor. pıyasada bu mantıkta impack, bcs sysyem, aotucad v.b programlarda kullanılıyor. bu programların cracklisini bulman cok zor bilgin olsun

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekür ederim arkadaşlar hepinize

deepblue70

🌱Yeni Üye🌱
arkadasım bunu bende çözemedim olurda çözeniniz çıkarsa çok ama çok menmun olurum bana söylenenler renk ayrımında ARTPRO dedikleri programda problem olduğu renk geçişlerinde falan... Kesinlikle efekt freehand dekiler kullanılmamalıı birde :) ama yine vazgeçemedim freehand den seviyorum o programı

kardes bana gore sen diledigin gibi devam et freehand de calismana karsilasacagin tek sorun freehand in yeni bir surumunun cikmayacagi
ama artpro ile ilgili en ufak bir sorun yasanacagini sanmiyorum ister corel ister freehand veya ne olursa olsun ama autocad yeni duydum bunu inkar etmiyecem o hocayi da tabi tebrik ederim yanliz sana sunu soyleyebilirim artpro kullanimi zor olan bir program ve elde etmekde cok zor ama renk ayriminda sorun yok sorun yazadigin bir sey varsa gonder ben yaparim

brkkrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar ben bu sene grafik tasarımı okuyorum yeniyim herşeyi yapamıyorum elimde cs3 adobe ve freehand mx var kendimi geliştirmek için evde bazı çalışmalar yapıyorum bana ambalajın hangi programda hangi araçlarla yapıldığını nasıl yapıldığını anlatırmısınız teşekkürler

delikarga

🌟Usta Tasarımcı🌟
ambalaj tasarımını şekillendiren şey ambalajın kendisidir. cam şişe kavanoz, pvc şişe veya bidon, kova, karton kutu, oluklu kutu, pvc ambalaj çeşitleri vs... diye onlarca ambalaj çeşidinden, üretim proseslerinden ve de uygulama için farklı baskı öncesi hazırlık süreçlerinden bahsedebiliriz. Özetle ambalaj tasarımı yapmaktan kastınız tam olarak nedir ? eğer ofset, serigraf, flexo, gravür, bobin baskı teknikleriyle üretilecek bir ambalajdan bahsediyorsanız. vektörel çizimleriniz ve montaj vs.. uygulamalar için illustrator, coreldraw, freeheand programlarından birini kullanabiliirsiniz. Resim editlemek ve baskı öncesi hazırlık için photoshop ve art-pro kullanabilirsiniz.

Bazı yardımcı programlar ile 3D, maya vs.. ile tasarımlarınızı sunum haline getirebilir yada elde etmek istediğiniz herhangi bir materyali çizebilirsiniz hatta endüstriyel tasarım yapabilirsiniz.

iyi çalışmalar

brkkrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya herşeyide sormayın direk netten bakın arkadaşım ya ne kolaycısınız bak nete 100 tane veri çıkar !!!!!!!!!

bu forumun amacı ne arkadaşım tamam nettende bulabiliriz haklı olabilirsin ama bilmeyen sorcak bilen cevaplıyacak ki paylaşım artsın

brkkrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yardımın için teşekkür ederim sormak istediğim şuydu ben yaptığım çalışmaları baskıya yollamıyorum öğrenciyim kendimi geliştirmek amaçlı bişiler yapmaya çalışıyorum şöyle bişi diyim hangi malzemenin tasarımı diye sormuşsun diyelimki parfüm ilaç kutusu gibi ince kartonlardan yapılan ambalaj yanlışım varsa düzeltin bu söylediğim kartonun bir adı varmı söyleyemedim

joshuakevork

🌱Yeni Üye🌱
konu grafil ile ilgili ise corel photoshop freehand adobe ilistrator işini görür ama bıcakcılık sectörü ile ilgi ise impact pack design gibi programlar kullanmalısın hocana ögreti ver hocan outo cad i bildigi için onu size giydirmiş

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr

Esnek ambalaj üretimi yapan, birçok ambalaj fabrikasi artık tasarım sonrasi kiliseye geçerken artpro kullaniyor. Freehanden artproya direk geçis yok. Freehandi ai olarak save edip almak gerekiyor.
Sorun FreeHand'in artik güncellenmeyip tahtini illustratore birakmasidir.

Konu basliga gelince,
Ambalaj modeleme ile ambalaj tasarimi diye ayirsak...
ve ambalaj tasarimi için bütün adobe programları + grafik tasarım bilgisi gerek
Ambalaj modelleme için, autocad + 3D programlarin bilgisi gerek.

Son düzenleme:

mergin85

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.erginmatbaacilik.com
illustrator,freehand ve corel ile çalış. bu 3 programla istediğin çizimleri yapabilirsin. Sektörde de yaygın olarak kullanldığı için bi problem yaşamazsın. Herkes çoğunlukla bunları kullanıyo.
İllustrator kullan kafan rahat olsun :)

koray

🌱Yeni Üye🌱
autocad in Amb sektorunde işi yok freehand,corel nadir kullanılır.İlistrator, photoshop, Repro ıcın ıse ARTPRO bu iste uzman

koray

🌱Yeni Üye🌱
Frehandden ARTPRO ya Mecıntosh eps olarak kaldedıp Import menusunden cagırabılırsın