Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Angelina Jolie illüstrasyon

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu çalışmanın tamamen çizim eseri olmadığı aşikar
öncelikle bunu belirtmeniz lazım insanları yanlış yönlendirmemek için
neden böyle bir kanıya vardım derseniz;
yüzve dudaklarda ışığa bu kadar dikkat eden birisi diğer kısımlarda bu demli saçma hatalar yapmaz, yapamaz.
ve hiç olmazsa çalışmanızı buraya eklerken daha anatomik bir burun deliği çizseydiniz.

Afedersiniz ne demek istediğinizi daha net yazar mısınız? Bence emin olmadığınız bir konu hakkında burada açık açık yorum yazmak hiçde doğru değil.Burada gizlenen hiç bişey yok,varda beni göremiyorum.Bilgisayarda ilk çizimlerini yapan henüz öğrenme aşamasında olan kişi oldukça saçma hatalar yapmış olabilir.Ben profesyonel değilim.Photoshopta yaptığım çizim sayısı parmaklarımın sayısını geçmez.Bence siz insanları yanlış yönlendirmeyin..Bu size hiç yakışmıyor.Sizin gibiler malesef yolun başında olanlara geri adım attıramaz bunuda unutmayın.

--------------------------------------------------------------------------

Sn.Horus : Yorumda arkadaşımızı uyardığınız konu ve anlatmaya çalıştığınız şey doğru, ama üslup yanlış. Arkadaşımıza faydalı bilgiler vermekten çok kendisini herhangi bir kanıta dayanmadan, önyargı ile yalancılıkla suçlar gibi bir ifade kullanmışsınız. Bu işe gönül vermiş olan arkadaşımızın moralini bozacaktır. Kendisine de zerre kadar fayda sağlamayacaktır. Biz burada paylaşım yapıyorsak, hem kendimizi geliştirmek, hem de gelişmek isteyen arkadaşların da gelişimine yardımcı olmak için bunu yapıyoruz. Arkadaşımız da kendisine yorum yapılırken ''Tabii ki, lütfen söyleyiniz, eminim ki vereceğiniz bilgi bana yardımcı olacaktır'' diyerek burdaki amacının sırf yorum almak ve övülmek değil, kendini geliştirmek oldugunu da açıkça vurguluyor.. Bence biraz daha mütevazi ve kırıcı olmadan arkadaşlarımıza yorum yazarsak anlatmaya çalıştığınız ve benim de doğru kabul ettiğim düşüncelerinizi arkadaşımızın da anlayacağı şekilde dile getirmiş olursunuz.

------
Sn.Bilgilknur

Sizin de tepkiniz doğru, ama sizin de yorumunuz Sn.Horus'un yanlış üslubunun tam karşılığı şekilde yanlış bir üslupla verilmiş. ''Sizin gibiler malesef yolun başında olanlara geri adım attıramaz bunuda unutmayın.'' demişsiniz biraz saldırgan bir üslupla. Ben Sn.Horus'un sizi bu yoldan geri döndürme amacıyla yorum yaptığını sanmıyorum.. Dediğim gibi yanlış üslup kullanımı iki kişinin birbirine karşı doğru şeyi anlatmaya çalışırken ve faydalı olmaya çalışırken tartışmaya ve kırıcı konuşmalara yol açabiliyor. O yüzden anlatmaya çalıştığımız konu'nun doğruluğundan önce kullandığımız sözcük seçiminin ve üslubun doğruluğunu tartmamız gerekiyor bence. Eğer bunu başarırsak o zaman paylaşımların çok daha verimli olacağını düşünüyorum..

Saygılarımla..

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle demekki o kadar güzel bişey yapmışımki orjinaline çok benzemiş :) Buradan kötü bi sonuç çıkarmıcam.Bi arkadaşa psd halini gönderdim,Her noktasını kendim çizdim ,farklı layerlarda.Ayrıcada bana bu ytorumları yazan bi kaç arkadaş çizim konusunda benden çok daha iyiler onlar bile kopya olduğunu düşünyorsa demekki ben baya iyiyim.

Ayrıca Kasta ((Gördüğüm kadarı ile resim üzerime bir efekt uygulayip daha sonra gri tonları ile boyama yapmışsınız...)) İnan beni hayal kırıklığına uğrattın,sanırım yaparken yanımdaydın.Neyse herkes istediğine inanabilir,ben resme kabiliyeti olan biriyim,ama bilgisayar ortamında denememiştim,görüyorumki devam etmeliyi. İnanan arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim..Bu arada Kastadan iyi bir yöntem öğretnmiş olduk,resme efekt verin ve biraz boyayın...

olan tavrınız nedir?

peki o zaman şöyle diyelim. çalışmalarınız ilgili kısa bir tanatım yaparmısınız? adım adım nasıl o çalışma yaptınız? ona göre yorumlar yaparız

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tabiiki yaptığım çalışmayı adım adım yayınlıcam burada.

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle demekki o kadar güzel bişey yapmışımki orjinaline çok benzemiş :) Buradan kötü bi sonuç çıkarmıcam.Bi arkadaşa psd halini gönderdim,Her noktasını kendim çizdim ,farklı layerlarda.Ayrıcada bana bu ytorumları yazan bi kaç arkadaş çizim konusunda benden çok daha iyiler onlar bile kopya olduğunu düşünyorsa demekki ben baya iyiyim.

Ayrıca Kasta ((Gördüğüm kadarı ile resim üzerime bir efekt uygulayip daha sonra gri tonları ile boyama yapmışsınız...)) İnan beni hayal kırıklığına uğrattın,sanırım yaparken yanımdaydın.Neyse herkes istediğine inanabilir,ben resme kabiliyeti olan biriyim,ama bilgisayar ortamında denememiştim,görüyorumki devam etmeliyi. İnanan arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim..Bu arada Kastadan iyi bir yöntem öğretnmiş olduk,resme efekt verin ve biraz boyayın...

İşinize olumsuz yorum yapılmasını kaldıramıyorsanız eklemeyin lütfen..Ayrıca cevap verme üslubunuza da dikkat edin. Sizden çok daha bilgili olan (ki Kasta095 bu forumda yüzlerce ders anlatmıştır 'birşey daha ögrendik' diyerek dalga geçiyorsunuz!!) kişilere karşı daha saygılı olmalısınız. Başarılar.

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Öcelikle çalışmayı bitirdikten sonra yayınladığım için ilk aşamasını tamen takip edemiyo.
1) Öncelikle Pen tool shape layers ile yüz çevresini çizdim,gri ton renk seçerek.Gördüğünüz resimde gölgeler
mevcut bunları çizime ilerledikçe yapmıştım ama bitmiş hali üzerinden anlattığım için gölgeler görünüyor,gölgeleri
burn tool ile yaptım.göz bölümündeki slik bölge ise ilerkeyen resimlerde göreceksiniz göz içi beyazını oluşturmak
amacıyla silinmiştir.

1yzoc9.jpg

2)Göz çevresini brush tool ile belirginleştirdim.

2gzevresiuf1.jpg

3)Göz üzerine yine brush tool ile bir çizgi

3gzstyu6.jpg

4) Elipse tool ile göz yuvarlağı gri tonlarda ve etrafını burn tool ile koyultup biraz daha iç kısmını dodge
tool ile aydınlattım.

4bykgzortas1xq6.jpg

5)Yine elipse tool ile ikinci göz yuvarlağı.

5ortagzortas1er6.jpg

6)Elipse tool ile en küçük göz yuvarlağı.

6gzbebify0.jpg

7) Pen tool ile kirpik yine shape layersda.

7stkirpikie5.jpg

8)Kaş çevresini brush tool ile çevreledim.

8kadetayve3.jpg

9) Çevrelediğim kaç içini brush tool ile doldurup yer yer dodge
tool ve burn tool ile renk geçişleriyaptım.

9kaiizq9.jpg

10) Burun deliklerini brush tool ile çizip boyadım.

10burundeliknh4.jpg

11) Boyun layerini yüz layerinin altından çizip gri tonlarda boyayıp burn tool ile
gölgeledim.

11boyunpo7.jpg

12) Alt dudağı brush tool ile çizip dodge ve burn tool ile gölge ve ışık verdim

12altdudakot9.jpg

13) Aynı şekilde üst dudağada aynı işlemi uyguladım.

13stdudakky1.jpg

14)El konusudan iyi olmadığımı çizimlerimi takip edenler bilirier,değerlei yorumları sayesinde
günlerde el çizmek için uğraşrım farklı konuarda yinede çok iyi olmadığım görünüyor zaten,pen tool ile el çevresini çizip içersini burn tool ile gölgelendirdim.

14stelap4.jpg

15)Elin alt kısmınıda aynı şekilde yaptım.

15altelcn9.jpg

16) SAnırım en çok saç kısmı görselin çizim değil fotoğraf olduğunu düşündürüyor,zoröanacağımı
düşündüğüm için saç yapımını en sona bırakmıştım ama düşünüdğünüz kadar oyalayıcı olmadı.öncelikle
brush tool ile saç çevresini çizip boyadım,Dodge tool ile (yuvarlak değil farklı bir uç belirleyerek)
ışıklandırmaları yaptım,saçın dışına doğru çıkmış saç tellerini ince brush ile çizip üzerlerine aşağıda gösterdiğim
brush ile tıkladım dahada ince bir görüntü oluşması için.bunun dışında zaman zaman smudge tool dodge tool be burn tool
ilede oynama yaptım.
saç şekli biraz biçimiz görünebilir kapanın altında kaldığı için o kısımları özensiz çizdim görünmeyeceği için.

16sald1.jpg

SAç için kullandığım brushlar;

17sayap1mic7.jpg

Umarım yeterince detaylı anlatabilmişimdir.Burada bu işi o kadar iyi bilenlerin arasındayken bir resme efekt verip üzerine boyama yapmak çokda akıllıca bişey olmazdı.Dendiği şekilde yapsaydım hiç hatam olmamış olurdu.Çalışma belkide kurallarına bakılacak olursa bitmemiştir,ama ben bunu zamanla öğrenerek farkına varıcam.Bu şekilde burn tool ve dodge tool ile çizme yönetmini sağolsun "yorgunella" nın anlattığı bi yöntemle yapmaya çalıştım.Artık bu konuda yorum yapmama gerek.İnanıp inanmamak konusunda müsahale edememiayrıca bi arkadaşımız eleştiriye açık olmadığımı yazmış burada eleştiriler yaptığım çalışmanın hatalarına değildi dikkat ederseniz.

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
Sanırım yeniden yazmam gerekecek;
Benim üslubuma sert, katı, anlayışsız, yada buna benzer eleştirilerde bulunan arkadaşlar bana verilen yanıtı görünce kime nasıl bir üslupla yazmam gerektiğini bildiğimi sanırım gayet iyi anlamışlardır.

Sevgili Kasta verdiği örnekle beni onore etmiş ama kimseye yol gösterecek yada eğitim verecek kadar iyi görmüyorum kendimi.

Ancak;
buraya eklenen her çalışmaya, herhangi bir vasfı olmayan, sadece gözüne ve estetik beğenisine güvenen her insanın yapabileceği gibi yorum yapıyorum.
Burda kastettiğim "saçma" hataların bir kısmı zaten sevgili blueden tarafından belirtilmiş.
Benim takıldığım ve vurgulamak istediğim nokta şudur ki;
Buraya koyduğu çalışmalara alacağı eleştiri ve yorumlar ile kendini geliştirme amacını güden bir ademoğlu kalkıp
"saç şekli biraz biçimiz görünebilir kapanın altında kaldığı için o kısımları özensiz çizdim görünmeyeceği için."
dememelidir.

ve ilave etmek gerekir ise;
1- Saç için bazı kısımlarda brush kullanıldığı izlenimi uyandı bende.
2- El çiziminde ki hatalar çok rahatsız edici (özellikle işaret parmağına dikkati çekmek isterim)
3- Göz özensiz ve baştansağma çalışılmış.
4- Dudakların dışında ki anlamsız kontür aşırı rahatsız edici
5- Son olarak en çok dikkat çeken ve beni bu denli eleştirmeye iten nokta; İnsan yüzünün en önemli uzvu olan burun nerede?
Burun deliği işlevi taşıdığını anladığımız o deliklerden bize göre sol tarafta olan neden o kadar asimetrik ve sanki oradan akıp gider gibi?

Bu eleştirileri yapma sebebimi daha net açıklamak gerekir ise,
Kendini geliştirme çabası güden bir insanın böyle bariz hatalarla dolu bir çalışmayı buraya koyarak eleştiri istemesidir.
Çünkü burada ki hatalar kendisinin göremeyip bizim yardımcı olacağımız türden değil, sadece baştan savmalık ve özensizlik, sanırım biraz da sıkılıp geçiştirilmenin ortaya çıkardığı şeylerdir.
Eğer kişinin azmi var ise zaten benim sözlerimle bu yoldan çıkacağını sanmıyorum.
Eğer öyle ise, eleştirilerim gerçekten bu işten hiç birşey anlamadan çizimler yaparak bize işkence yaşatanlara engel olacak ise ben durmam devam ederim
örnek:
https://www.grafikerler.net/bir-anda-asik-olan-cocuk-cizimi-t39178.html

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
Sanırım yeniden yazmam gerekecek;
Benim üslubuma sert, katı, anlayışsız, yada buna benzer eleştirilerde bulunan arkadaşlar bana verilen yanıtı görünce kime nasıl bir üslupla yazmam gerektiğini bildiğimi sanırım gayet iyi anlamışlardır.

Sevgili Kasta verdiği örnekle beni onore etmiş ama kimseye yol gösterecek yada eğitim verecek kadar iyi görmüyorum kendimi.

Ancak;
buraya eklenen her çalışmaya, herhangi bir vasfı olmayan, sadece gözüne ve estetik beğenisine güvenen her insanın yapabileceği gibi yorum yapıyorum.
Burda kastettiğim "saçma" hataların bir kısmı zaten sevgili blueden tarafından belirtilmiş.
Benim takıldığım ve vurgulamak istediğim nokta şudur ki;
Buraya koyduğu çalışmalara alacağı eleştiri ve yorumlar ile kendini geliştirme amacını güden bir ademoğlu kalkıp
"saç şekli biraz biçimiz görünebilir kapanın altında kaldığı için o kısımları özensiz çizdim görünmeyeceği için."
dememelidir.

ve ilave etmek gerekir ise;
2- El çiziminde ki hatalar çok rahatsız edici (özellikle işaret parmağına dikkati çekmek isterim)
5- Son olarak en çok dikkat çeken ve beni bu denli eleştirmeye iten nokta; İnsan yüzünün en önemli uzvu olan burun nerede?
Burun deliği işlevi taşıdığını anladığımız o deliklerden bize göre sol tarafta olan neden o kadar asimetrik ve sanki oradan akıp gider gibi?

Bu eleştirileri yapma sebebimi daha net açıklamak gerekir ise,
Kendini geliştirme çabası güden bir insanın böyle bariz hatalarla dolu bir çalışmayı buraya koyarak eleştiri istemesidir.
Çünkü burada ki hatalar kendisinin göremeyip bizim yardımcı olacağımız türden değil, sadece baştan savmalık ve özensizlik, sanırım biraz da sıkılıp geçiştirilmenin ortaya çıkardığı şeylerdir.
Eğer kişinin azmi var ise zaten benim sözlerimle bu yoldan çıkacağını sanmıyorum.
Eğer öyle ise, eleştirilerim gerçekten bu işten hiç birşey anlamadan çizimler yaparak bize işkence yaşatanlara engel olacak ise ben durmam devam ederim
örnek:
https://www.grafikerler.net/bir-anda-asik-olan-cocuk-cizimi-t39178.html

sn. Horus.
bence arkadaşın üstüne gitmemek gerek. çizim yapan herkes başlarda yaptıklarında kusur göremez.
kendine muhteşem gelir. ama kendini geliştirdikten sonra ilk çalışmasına baktığında güler..
ve ilknur da dijital çizim yapmaya yeni başlamış..
bunun için bu tür hatalarının olması ve bunları görememesi çok normal.
bizlerin ona yol göstermemiz lazım..
benim ilk çalışmalarımı görseniz bundan bişy olmaz dersiniz..
ama forumda da görüyorsunuz çalışmalarımı birşeyler oluyor yavaş yavaş..
yani biraz daha yardımcı olabilecek nitelikle eleştirilerde bulunmalıyız bence. blueden zaten gayet düzgün birşekilde hatalarını göstermiş. ardından sert bir yorum gelmemeliydi bence..
umarım tarışma daha fazla uzun sürmez..
herkes hatalarının farkına varmalı..

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
kişilerin agrasif tutumları sürdüğü sürece yorumlarıda o şekilde alacaklardır bunu unutmamanız gerekir
ilk mesajımı dikkatli okuyan herkes eminim zaten anlamıştır ne demek istediğimi
ve üsluba gelince, hayır hiç sert değil

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
kişilerin agrasif tutumları sürdüğü sürece yorumlarıda o şekilde alacaklardır bunu unutmamanız gerekir
ilk mesajımı dikkatli okuyan herkes eminim zaten anlamıştır ne demek istediğimi
ve üsluba gelince, hayır hiç sert değil

Sn.Horus

Arkadaşımız iyi veya kötü bir çalışmasını buraya koymuş ve bizim görüşlerimize, eleştirilerimize onu emanet etmiş. Siz de ''Nasıl olmuş? Hatalarım varsa söyler misin?'' diyen birinin elinden çalışmayı alıp ''Saçmalamışsın'' deyip kafasına atar gibi bir yorum yazmışsınız.. Evet hatalarını kendisine söylüyorsunuz ama sanki bu arkadaşımıza hatalarını söylerken ''suç işlemiş te suçunu yüzüne vuruyor'' gibi söylemişsiniz. Bu da benim de sizi haklı bulduğum doğru tespitlerinize gölge düşüren bir eleştri tarzı olmuş.

Eleştirdiğiniz konular doğru. Haklısınız. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Hataları çok var çalışmada. Ama biz ona şimdi böyle yüklenirsek o zaman onu kazanamayız, kaybederiz. Onun moralini bozmaktan başka ona hiçbirşey kazandırmamış oluruz. Herkes ilk çalışmalarında hatalar yapar. Yorgunella'nın dediği gibi, Mesela ben Illustrator'de ilk çalışmalarımı yaparken çalışmam bittiğinde muhteşem olmuş gibi sevinirdim. Halbuki sonradan eskiye dönüp baktığında insan geliştiğini ve ilk çalışmalarındaki hatalarının neler oldugunu çok daha iyi görebiliyor. Bizim konuda gelişmemizi sağlayan şey bu azimdir. Eminim ki Bilgilknur'da çok yakında kendisini çok çok aşan çalışmalara imza atacak ve herkesi şaşırtacaktır.

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
sorun bu değil mi zaten
Bakın siz kendi ilk çalışmalarınızı mükemmel zannederek zaman kaybetmişsiniz, sayın yorgunella da aynı şekilde, kaldı ki bende.
Bir çoğumuz bu yüzden çok zaman kaybettik, ancak burada ki arkadaşın bu zamanı değerlendirme şansı var ancak burada hem kendisi hem de siz ve diğer arkadaşlar benim yorumlarıma takılıp kalarak onun o zamanını çalıyorsunuz.
Tekrar ediyorum;
yaptığım eleştiri kesinlikle sert değil. Keşke daha sert yazsaymışım sanırım o zaman daha net anlaşılırdım.
Bana şu sorumun cevabını açık yüreklilikle verecek birisini arıyorum o halde;

"bu çizimde hiç bir hata olmadığını varsayıp sadece burna bakarsak, çizimi yapan kişinin görebileceği bir hatamıdır yoksa değilmidir? Görebileceği bir hata ise, ışık gölge oyunları üstünde bu kadar duran, insanların ağzının payını vermek için kullandığı cümleleri özenle seçen bir kişi nasıl olurda o burun hatasını gözden kaçırır. Bu denli dikkatli, yetenekli ve başarılı! bir insan için çok saçma bir hata değilmidir o?"

Saygılar

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Öncelikle ilk yorumlarda hatalarımı gayet güzel işaretlemiş blueden,sonrasındada çok güzel açıklamalar yapılmış yine çzimimdeki hatlarımla ilgili ve lütfen dikkat edin asla bunlarla ilgili rahatsızlık duymadık aksine,yorumlarımı okursanız nasıl güzel karşıladığımı göreceksiniz.Ama sonrasında yapılan ilk yorum ve ona benzer gelenler çalışmayı yapış tekniğimle ilgili doğru olmayan şeylerdi,fotoğraf üzerinde oynamışım copy işlemi ile yapmışım gibiydi.bu çizimime değil bana söylenmiş hoş olmayan bişeydi.bazı arkadaşlarında söylediği gibi ben yaptığım çizimdeki hataları göremem,helede bu kadar yabancıyken,forumda ne diyorGRAFİKER MİSİN? GRAFİKERMİ OLMAK İSTİYORSUN? ben olmak istiyorum.onun içinde buraya mükemmel herşeyi dört dörtlük çizimler koyamam.isterim ama belliki bu biraz zaman alıcak.Agresif tutumuma gelince çalışmamla ilgili her türlü eleştirye açığım başımın üstünde yeri var,bende eğitmenlik yaptım 4 yıl bilgisayar alanında,bişeyin nasıl öğretileceğini bilirim.Lütfen burada çizimim beğenilmemişte ben buna tepki göstermişim gibi olmasın.Konu çok başka,buradki onca insanı ben çizmişim gibi kansırmaya çalışıyormuşum imajı verilmiş.beni rahatsız eden tek şey bu.

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
Bakın şunu belirtmek gerekir ki illustrasyon tamamen yetenek ister. Kişinin yeteneği kendisi yada çevresi için göreceli bir kavram olabilir ama su götürmez bir gerçektir ki yapılacak iyi eleştirilerin yanında kötüleride olacaktır.
Sevgili m3rt in belirttiği gibi paint over çalışma yapmak ta bu yeteneğin perçinlenmesi için bir çalışma şeklidir. Kesinlikle kabul edilemez bir yanı yoktur. Ancak, uzun zaman içerisinde burada gördük ki bazı artniyetli kişiler buraya sadece bir fotoğrafı trace ederek, yada photoshopta bir iki efekt uygulayarak "Ben çizdim" diye koyabilmekte. Bu gibi insanlar da artık herşeye şüphe ile bakan kişiler yaratmakta. Bu kaçınılmaz birşey.
Bu gibi durumlarda verilmesi gereken en son tepki sanırım
"Benim saklayacak hiç bişeyim yok istersen şahsına gönderebilirim "blueden"."
olmalıdır.
Daha sonra yaptığınız gibi çalışma aşamalarını koyarak ta bu soru işaretlerini çok rahat silebilirdiniz insanların kafalarından.
Kendinizin de bir eğitimci olduğunuzu ve insanlara birşeylerin nasıl öğretileceğini bildiğinizi belirtmişsiniz, ancak farketmediyseniz tekrar edeyim az önce bir mesajımda
"Sevgili Kasta verdiği örnekle beni onore etmiş ama kimseye yol gösterecek yada eğitim verecek kadar iyi görmüyorum kendimi."
diyerek zaten size yada bir başkasına birşeyler öğretmek kaygım olmadığını göstermiştim. Bu ne benim haddimedir nede görevimdir. Sadece buraya eklenmiş olan çalışmanıza estetik kaygılarım ve gayet net olan mantığımla eleştiri yaptım.
O nedenle bir önceki mesajımı okuduğunuzda anlayabileceğiniz gibi, bu çalışmayı yapan kişi için o hatalar gayet "saçma" hatalardır.
Sizden son olarak zahmet olmayacaksa birde bu çalışma için referans kullandığınız fotoğrafı eklemenizi istersem de umarım haddimi aşmış olmam.

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu çalışmanın tamamen çizim eseri olmadığı aşikar
öncelikle bunu belirtmeniz lazım insanları yanlış yönlendirmemek için
neden böyle bir kanıya vardım derseniz;
yüzve dudaklarda ışığa bu kadar dikkat eden birisi diğer kısımlarda bu demli saçma hatalar yapmaz, yapamaz.
ve hiç olmazsa çalışmanızı buraya eklerken daha anatomik bir burun deliği çizseydiniz.

İlk başta bu şekilde yazmak yerine ....

[/url]

Bunu yazsaydınız size sadece teşekkür eder bana yol gösterdiğiniz içinde mutlu olurdum.Ama emin olun ben gerçekten bu işi öğrenmek istiyorum,bunu için öğretmenliği bıraktım ve foto üzerinde oynama yapsaydım ve yayınlasaydım sadece kendimi kandırmış olurdum uğruna vazgeçtiğim herşeyi boşuna terketmiş olurdum. Çizimin aslını da gönderiyorum bazı noktalarda orjinaline sadık kalmadığımıda göreceksiniz.Siz bu sitede sözüne güvenilir birisiniz ve daha önce dürüst olmayan çalışmalarada rastlamış olduğunuzu yazmışsınız bunada kesinlikle inanıyorum,ama direkt böyle yaptın demek yerine acaba böylemi yaptın diye sorsaydınız belki bu duruma gelmicekti.

angelina1fs7.jpg
angelinaat2.jpg

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
angelinaat2ue2.jpg

Sanırım bu şekilde bir yanıt herkesi memnun edecekmiş.
Bahsettiğim şeyi sanırım artık daha net anlatabilmişimdir.
blueden arkadaşımızın ve benim işaretlediğimiz noktalar bence çizimi yapan kişinin göremeyeceği hatalar değiller
Saygılar

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
sorun bu değil mi zaten
Bakın siz kendi ilk çalışmalarınızı mükemmel zannederek zaman kaybetmişsiniz, sayın yorgunella da aynı şekilde, kaldı ki bende.
Bir çoğumuz bu yüzden çok zaman kaybettik, ancak burada ki arkadaşın bu zamanı değerlendirme şansı var ancak burada hem kendisi hem de siz ve diğer arkadaşlar benim yorumlarıma takılıp kalarak onun o zamanını çalıyorsunuz.
Tekrar ediyorum;
yaptığım eleştiri kesinlikle sert değil. Keşke daha sert yazsaymışım sanırım o zaman daha net anlaşılırdım.
Bana şu sorumun cevabını açık yüreklilikle verecek birisini arıyorum o halde;

"bu çizimde hiç bir hata olmadığını varsayıp sadece burna bakarsak, çizimi yapan kişinin görebileceği bir hatamıdır yoksa değilmidir? Görebileceği bir hata ise, ışık gölge oyunları üstünde bu kadar duran, insanların ağzının payını vermek için kullandığı cümleleri özenle seçen bir kişi nasıl olurda o burun hatasını gözden kaçırır. Bu denli dikkatli, yetenekli ve başarılı! bir insan için çok saçma bir hata değilmidir o?"

Saygılar

Sn.Horus

Söylediğin herşeye katılıyorum, bu çalışma konusunda da belirttiğiniz tüm hataları konusunda da haklısınız, ben de aynı şeyi düşünüyorum demiştim zaten, ancak size katılmadığım tek bir nokta var.

Ben ilk çalışmalarımı mükkemmel zannederek zaman kaybetmedim, Doğru olanı yapmayı yanlış yapa yapa öğrendim. Hiçkimse ilk başta mükemmeli yapamaz. Aynı zamanda hiçkimse mükemmel çalışmalar yapsa da mükemmellikte en son sınıra geldim ve daha ilerisi yok da diyemez.

Size bir örnek vereyim mesela Tarihten ( Yine tarih tutkum nüksetti bak :) );

Edison Ampul'ü icad etmek için çalışırken 300 tane deneme yapmış ve başarısız olmuş. Kendisine başarısız olduğu söylendiği zaman da verdiği cevap şu olmuş : Hayır ben başarısız olmadım, Ampul yapmamanın 300 yolunu buldum demiş.

Çalışmak, denemek ve denemelerde başarısız olmak zaman kaybetmek demek değildir. Başarısız denemeler başarının anahtarıdır. Insan yaptığı her başarısız hamleden sonra o başarısızlığı tekrarlamamak için aynı hamleyi yapmaz. Doğru olanı bulana kadar da denemeye ve yanılmaya devam eder.

Biz Adobe programlarında profesyonel eğitim alırken bize önce çalışmayı asla yapmamamız gereken yöntemle yapmamız söyleniyordu. Tabi biz bunun yanlış yöntem oldugunu anlamıyorduk doğal olarak, saf saf dedikleri şeyi yapmak için didiniyorduk :) hocamız, bakın size yanlış yöntemle yaptırdım, gördüğünüz gibi bu sizi dolaylı birçok yola sürüklüyor ve herşeye rağmen istenilen sonucu elde edemiyorsunuz. O yüzden o yöntemi asla kullanmayın, doğrusu şu şekilde yapılır. vs. vs. diyerek aşama aşama eğitim veriyordu. Gerçekten de çok faydası olan bir yöntemdir.

İlk başta işin doğrusunu bize gösterseler mutlaka ilk yaptığımız yanlış yolları denemeye çalışacaktık, ama önce yanlış olanı bize sunuyorlardı ki o yöntemleri denemeyelim, yanlış oldugunu bilelim diye.

Neyse, kaptırdım gidiyorum ben de :) Umarım söylemek istediğimi açıklayabilmişimdir.

Saygılarımla...

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
Söylediklerinizden anlatmak istediğiniz gayet net anlaşılıyor, tarzınız gerçekten hoşuma gittiği için zevkle okudum ve yanıt vermekten de zevk alıyorum.

Konuya dönersek, Edison 300 başarısız ampul denemesini yaptığı zaman bu 300 tanenin de başarısız olduğunu biliyordu ama bunu unutmayın.
Çünkü bu ampuller ya parlamıyor, ya kısa süreli parlıyor yada başka sorunlar çıkarıyordu.
Ancak burada çalışma sergileyen bir çok üye ( bu yorumum konu sahibi sayın bilgilknur için değildir.) yaptıkları her ampulün parladığını sanmakta ve bazı kişilerde maalesef onlara "çok güzel ellerine sağlık, keşke bende böyle çizebilsem" gibi yorumlar yaparak çanak tutmaktadırlar.
Şimdi düşünün, Edison 126. denemede sadece 2 saat faal kalabilen bir ampul yapsın ve çevresindekiler "baba büyüksün, mükemmel oldu. Gün içinde her evde ortalama 8 saat ışık ihtiyacı olduğunu varsayarsak 8 saat için 4 ampul....Hmmmm... Baba seneye köşeyiz" gibi bir yorum yapsa idi ve sevgili Edison da yaptığı 2 saat ömürlü ampulün bu işin son noktası olduğunu zannetseydi?
Sanırım anlatabilmişimdir.

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Söylediklerinizden anlatmak istediğiniz gayet net anlaşılıyor, tarzınız gerçekten hoşuma gittiği için zevkle okudum ve yanıt vermekten de zevk alıyorum.

Konuya dönersek, Edison 300 başarısız ampul denemesini yaptığı zaman bu 300 tanenin de başarısız olduğunu biliyordu ama bunu unutmayın.
Çünkü bu ampuller ya parlamıyor, ya kısa süreli parlıyor yada başka sorunlar çıkarıyordu.
Ancak burada çalışma sergileyen bir çok üye ( bu yorumum konu sahibi sayın bilgilknur için değildir.) yaptıkları her ampulün parladığını sanmakta ve bazı kişilerde maalesef onlara "çok güzel ellerine sağlık, keşke bende böyle çizebilsem" gibi yorumlar yaparak çanak tutmaktadırlar.
Şimdi düşünün, Edison 126. denemede sadece 2 saat faal kalabilen bir ampul yapsın ve çevresindekiler "baba büyüksün, mükemmel oldu. Gün içinde her evde ortalama 8 saat ışık ihtiyacı olduğunu varsayarsak 8 saat için 4 ampul....Hmmmm... Baba seneye köşeyiz" gibi bir yorum yapsa idi ve sevgili Edison da yaptığı 2 saat ömürlü ampulün bu işin son noktası olduğunu zannetseydi?
Sanırım anlatabilmişimdir.

Bu konuda haklısın, Hataya onay vermek, kötüye iyi demek bizim işimize yaramayacağı gibi, hata yapan kişiye de psikolojik olarak kendisini iyi hissetmesinden fazla fayda vermeyecektir, tam aksine kendisi için çok zararlı olacaktır.

Ama olaya bilgilknur açısından bakarsak; ben bilgilknur'un hatalarının farkında olduğunu ve ileride güzel çalışmalara imza atacağını düşünüyorum. Çünkü daha çalışmasını koyduğu anda ki ilk mesajında bu işte daha yeni oldugunu ve eleştri, öneri ve yorumların kendisine fayda getireceğini açıklamış. ;)

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu konuda haklısın, Hataya onay vermek, kötüye iyi demek bizim işimize yaramayacağı gibi, hata yapan kişiye de psikolojik olarak kendisini iyi hissetmesinden fazla fayda vermeyecektir, tam aksine kendisi için çok zararlı olacaktır.

Ama olaya bilgilknur açısından bakarsak; ben bilgilknur'un hatalarının farkında olduğunu ve ileride güzel çalışmalara imza atacağını düşünüyorum. Çünkü daha çalışmasını koyduğu anda ki ilk mesajında bu işte daha yeni oldugunu ve eleştri, öneri ve yorumların kendisine fayda getireceğini açıklamış. ;)

Beni tam olarak anladığın için çok teşekkür ederim.Sanırım biraz zor oldu ama nihayet ifade edebildim kendimi.Her türlü hatamı gösterin ki,bir dahaki sefere bunu tekrar etmiyim.Ama lütfen başka insanlarında yanlış düşünmesine sebep olacak yorumlarda bulunurken açık kapı bırakarak yazalım.Tahmin etmediğim kişilerden bile böyle yorumlar aldım malesef en çokda buna üzüldüm.

ÇayLAk93

🌱Yeni Üye🌱
ellerine saqlık abla çok ii olmuş abilerimin/ablalarımın belirttiği gibi hataların var ama her çiziminde dahada güzel çiziyorsun başarıların devamı perfecto :D