Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Animasyondaki tüm frame'lerin yerini değiştirmek !!!

Banugrt

🌱Yeni Üye🌱
Bitmiş olan animasyonumun sahnedeki yerini değiştirmek istiyorum. Yani tüm framelerin yerinin aynı oranda değişmesi gerekiyor. Böyle birşey mümkünmüdür? Yardım rica ediyorum.

Banugrt

🌱Yeni Üye🌱
Yardımcı olabilecek yokmu ?

keremToo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.keremtoo.com
Yardım edebilecek biri olabiir ama öncesinda sorunun ne tam anlayamadım doğrusu, eğer sorunun sadece frame-leri değiştirmekse mümkün ama sahne üzerindeki nesnelerin koordinatlarını değiştirmek istiyorsan tekrar koordinatlarını değiştirip frame-leride ona göre eklemelisin :D yani sıfırdan başlamak oluyor bir yerde malesef

keremToo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.keremtoo.com
Tabi şuda var mevcut animasyon root-damı yoksa bir MovieClip-in içindemi dönüyor yani timeline hangi seviyede okuyor frame-leri daha iyi anlatırsan belki cözüm bula biliriz...

Banugrt

🌱Yeni Üye🌱
Evet 'sahne üzerindeki nesnelerin kordinatlarını değiştirmek'. Doğru tanım bu sanırım. Her nesne movie clip içinde. Sahne ölçülerini sonradan değiştirmem gerektiği için, nesnelerin ya da animasyonun yerinin değişmesi gerekiyor.

keremToo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.keremtoo.com
yapmaya calıştıgın sey eğer sahne ölçülerinin browser'a göre, grafiğini ve animasyonunuda bu sahneye göre ölceklendirmek istiyorsan iş biraz uzun. Tabi yapmaya calıştıgın sey bir web sitesi ise... dediğim gibi ilk önce cıktaya bir bakmalıyım.

Banugrt

🌱Yeni Üye🌱
Çalışmam web sitesi için değil. Publish sunum olacak.
Animasyon yavaş yavaş büyüyen ağaç dallarını içeriyor. Ben bu dalların, sahnenin sağ alt köşesinden itibaren oluşmasını istiyorum. Oysa tam ortadan çıkmaya başlıyor. Bir çok layer ve frame var. Tek tek koordinatlarını değiştirmem mümkün olamayacağı için, sıfırdan başlamam dışında bir çözüm olup olmadığını bulmaya çalışıyorum.

Teşekkürler....

flashör

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım sahneye herhangi bir kare veya yuvarlak çiz ve bunu grafiğe çevir daha sonra agaç animasyonundaki frame lerin hepsini seç ve sag tıklayıp copy frame de bunu yaptıktan sonra çizdiğin grafiğin içine gir ve yeni bir layer aç ve layerdaki frame sec ve paste frame de daha sonra diğer layerdaki çizdğin kare veya yuvarlak layerını sil daha sonra ana sahne ye geridön ve animasyon kaçıncı frame de bitiyorsa grafiğe o kadar f5 bas ve buradan agacın yerini değiştirebilirsin koordinatlarla ugraşmana gerek yok umarım yardımcı olabilmişimdir iyi çalışmalar

Banugrt

🌱Yeni Üye🌱
Çözümün bu olmadığını sanıyorum. Hatta anlıyorumki bu sorunun çözümü sil baştan.
Yine de çok teşekkür ederim ...

flashör

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence boşa vakit geçirirsin flash programını ne kadar bir süredir kullanıyorsunki benim verdiğim çözüm en kısa yolu başka alternatifi yok baştan yapmanda boşa vakit kaybı bence hiçbir şeyi denemeden karar verme herzaman bir yol vardır sen yardım istedin bende sana bir yol gösterdim deneyip denememek sana kalmış

günahkar

🌱Yeni Üye🌱
Mrb banugrt sanırım çözümü biliyorum öncelikle timeline panelindeki edit multiple frames sekmesini tıklaman gerekiyor framelerin üstünde online skin çıkıcak onu en son frameye kadar çek daha sonra sahnede kordinatlarını degiştirmek istedigin objeleri tamamını seç ve degiştir umarım yardımcı olabilmisimdir

kelebeknehir

🌱Yeni Üye🌱
tümünü movieclipe çevir daha sonra movieclipin yerini istediğin gibi değiştir. Tabi movieyi yerleştirdikten sonra f5le boş frame vermeyi unutma